Fout 'De synchronisatie van dit document met de cloud is gestopt' oplossen

Zie je de fout 'De synchronisatie van dit document met de cloud is gestopt' voor een clouddocument? Je clouddocument is waarschijnlijk beschadigd. Probeer de weergegeven oplossing om je clouddocument te herstellen naar de laatst opgeslagen versie.

Waarom wordt mijn clouddocument niet meer met de cloud gesynchroniseerd?

Wanneer je met clouddocumenten werkt, kan soms de volgende fout optreden wanneer je een document probeert te openen: 'De synchronisatie van dit document met de cloud is gestopt'. Bij het betreffende clouddocument staat ook een oranje waarschuwingspictogram  Deze fout geeft aan dat het clouddocument beschadigd is en niet meer met de cloud wordt gesynchroniseerd. 

Kan clouddocumenten niet synchroniseren

Oranje waarschuwingspictogram voor clouddocumenten verschijnt

Hoe herstel ik mijn clouddocument?

 1. Open het clouddocument.

 2. Selecteer Kopie opslaan en herstellen in het foutdialoogvenster dat verschijnt.

  Er wordt een kopie van uw clouddocument gemaakt (bestandsnaamkopie). Je clouddocument wordt tegelijk automatisch hersteld naar de laatst opgeslagen versie in de cloud. 

  Kopie opslaan en herstellen

   Als je liever later actie onderneemt, kun je Openen selecteren om je clouddocument te openen en te bewerken. Je wijzigingen worden tijdelijk lokaal opgeslagen, maar niet met de cloud gesynchroniseerd.

 3. Nadat een kopie is gemaakt, controleer je of je het pictogram Offline beschikbaar  ziet voor het betreffende clouddocument.

  Dit pictogram geeft aan dat je clouddocument is hersteld naar de laatst opgeslagen cloudversie. Als je het oranje waarschuwingspictogram nog steeds niet ziet, neem je contact met ons op.

  Pictogram Offline beschikbaar

 4. Open het oorspronkelijke clouddocument en vergelijk het met de recent gemaakte kopie.

  Als je ziet dat er enkele wijzigingen ontbreken in het oorspronkelijke clouddocument, kun je de recent gemaakte kopie raadplegen om het bij te werken.

 5. Nadat je de wijzigingen hebt doorgevoerd, kun je het originele clouddocument blijven gebruiken voor verdere wijzigingen. Je kunt ook de kopie blijven gebruiken als het pictogram Offline beschikbaar  bij de kopie staat, waarmee wordt aangegeven dat het met de cloud wordt gesynchroniseerd.

  Opmerking:

  Als je kopie probleemloos wordt geopend en gesynchroniseerd, kun je deze gebruiken en hoef je geen wijzigingen in het oorspronkelijke document aan te brengen.

Nog steeds problemen?

Neem contact met ons op als het probleem zich blijft voordoen en je een van de volgende problemen ondervindt: 

 • Nadat je de optie Kopie opslaan en herstellen hebt geselecteerd, zie je de foutmelding 'Kan geen kopie opslaan' of 'Kan niet herstellen naar de laatste versie die is opgeslagen in de cloud'.
Fout 'Kan geen kopie opslaan'
Fout 'Kan geen kopie opslaan'

Kan niet herstellen naar de laatste versie die is opgeslagen in de cloud
Fout 'Kan niet herstellen naar de laatste versie die is opgeslagen in de cloud'

 • Je clouddocument of de recent gemaakte kopie ervan kan niet worden geopend.
 • Het pictogram Offline beschikbaar  wordt nog steeds niet weergegeven naast bij je clouddocument of de recent gemaakte kopie.
Adobe-logo

Aanmelden bij je account