Een folio kan artikelen bevatten die alleen-liggend of alleen-staand zijn of die zijn ingesteld op beide richtingen. Het is niet mogelijk om de twee richtingen door elkaar te gebruiken binnen het folio; het gehele folio moet een dubbele, staande of liggende lay-out hebben. In de brondocumenten kunt u horizontale en verticale lay-outs opnemen in hetzelfde InDesign-document voor folio's met twee richtingen of u kunt afzonderlijke InDesign-documenten maken.

Een artikel met een dubbele richting heeft twee lay-outs: verticaal of horizontaal. Wanneer de gebruiker het mobiele apparaat roteert, wordt de tweede richting weergegeven. Een folio met één richting is vergrendeld in die richting. Als u bijvoorbeeld artikelen maakt met alleen verticale InDesign-bestanden, blijft die richting zelfs van kracht als de gebruiker het mobiele apparaat roteert. Als een folio echter alleen-staand is, kunnen video's op een volledig scherm toch worden afgespeeld in de liggende modus.

De lay-outs Staand en Liggend op de iPad
De lay-outs Staand en Liggend op de iPad

Elk document kan meerdere pagina's en elementen bevatten die in beide lay-outs anders zijn.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid