Leren en ondersteuning voor Adobe InDesign

Probleemoplossing en hulp

U kunt InDesign uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Meld u aan met uw e-mailadres en wachtwoord om de download te voltooien. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies of het controleren op updates.

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

  1. Meld u aan bij uw Adobe-account.
  2. Selecteer Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de aanwijzingen op het scherm.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Lees hoe u het opnieuw instelt.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt in InDesign en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Lees het artikel Aanmelden om Adobe-apps te activeren voor meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

  1. Meld u aan bij uw Adobe-account.
  2. Selecteer Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de aanwijzingen op het scherm.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Lees hoe u het opnieuw instelt.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken en te starten.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen van Creative Cloud en eventuele bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Kom te weten hoe u uw Creative Cloud-abonnement annuleert en wat de Adobe-abonnementsvoorwaarden inhouden.

Ja. U kunt Automatische stijl gebruiken om uw tekst met één klik op te maken Onze ingebouwde Style Packs, die gebaseerd zijn op Adobe Sensei, kunnen verschillende stijlen lezen toepassen op verschillende delen van uw tekst. Zie Werken met Style Packs voor meer informatie.

Ja. Als u de bestanden in INX of de IDML-indeling opslaat, kunnen personen die oudere versies van InDesign gebruiken uw bestanden nog openen.

Ja. U kunt uw ontwerpen nu ter beoordeling delen met belanghebbenden, feedback krijgen en opmerkingen beheren via InDesign. Zie InDesign-documenten delen en eraan samenwerken voor meer informatie over delen ter beoordeling. 

Een paginanummermarkering toevoegen aan een stramienpagina. Zie Nummering basispagina toevoegen voor stapsgewijze instructies, samen met een video en een visuele galerie met voorbeelden van paginanummering.

InDesign kan dankzij Adobe Sensei in enkele stappen tekst slim rond objecten laten lopen in een afbeelding. U kunt tekst rond de contouren van een onderwerp laten lopen zonder alfakanalen of Photoshop-paden te moeten gebruiken. Zie voor meer informatie Onderwerpgevoelige tekstomloop

Ja. Het is gemakkelijk om andere formaten voor andere pagina's te definiëren binnen een enkel document. Om snel het formaat te wijzigen, kiest u de pagina in het paneel Pagina's en vervolgens kiest u een formaat met de knop Paginagrootte bewerken.

Gebruik de opdracht Plaatsen als u afbeeldingen in een Indesign-document wilt invoegen. Ontdek hoe u afbeeldingen plaatst of importeert.

Een stramienpagina is te vergelijken met een achtergrond die u eenvoudig op meerdere pagina's kunt toepassen. Alle wijzigingen die u in het stramien aanbrengt, verschijnen op alle pagina's waarop dat stramien is toegepast.

Ja, u kunt de Capture-uitbreiding gebruiken om thema's, vormen en typen uit de geselecteerde afbeelding te extraheren en deze op te slaan in uw Creative Cloud-bibliotheek.

Enkele problemen op document- of systeemniveau kunnen het afdrukken of exporteren van een document als PDF verhinderen. Doorloop de taken in deze gids voor het oplossen van problemen met afdrukken en exporteren om het probleem op te lossen.

Deze lijnen worden veroorzaakt door problemen met exporteren, zoals proces- en steunkleuren die tijdens het afvlakken op elkaar inwerken. Zie dit artikel voor het oplossen van problemen met exporteren naar PDF voor oplossingen.

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door grote afbeeldingen te plaatsen en ze vervolgens aanzienlijk naar beneden te schalen. Probeer de afbeeldingen voor of na het exporteren te downsamplen.

Volg de oplossingen in dit artikel voor het oplossen van problemen als InDesign hangt wanneer u probeert te exporteren en u een bericht krijgt dat aangeeft dat één of meerdere achtergrondtaken worden uitgevoerd wanneer u probeert InDesign af te sluiten.

Wanneer uw document lettertypen met speciale tekens in de lettertypenaam gebruikt, kan InDesign vastlopen bij het starten van het programma of wanneer u het hulpmiddel Tekstgereedschap gebruikt. Doorloop de oplossingen in InDesign crasht tijdens start om het probleem op te lossen.

Als uw InDesign voorkeuren beschadigd raken, kunt u wat vreemd gedrag zien. Gelukkig is het gemakkelijk om uw InDesign voorkeuren te vervangen. Houd Ctrl + Alt + Shift (Windows) of Cmd + Ctrl + Opt + Shift (macOS) ingedrukt tijdens het opnieuw starten van InDesign.

InDesign detecteert de beschadigde documenten automatisch en probeert ze te repareren op Adobe-servers. Zie voor meer informatie Documentherstel als service. Deze gids voor het oplossen van problemen kan u helpen schade aan documenten en problemen op systeemniveau op te lossen die een beschadigd document lijken te zijn.

Ja. Gelukkig kunt u met InDesign automatisch documentherstel vaak het grootste deel van uw werk herstellen - zelfs als u het document niet onlangs hebt opgeslagen.

Community

Meedoen aan de conversatie.

Populaire InDesign subforums