Account

Betaling

Je kunt je betalingsgegevens bijwerken onder Lidmaatschappen en betaling in je account.  Meld je aan bij je account om aan de slag te gaan.

Zie Je creditcard en factureringsgegevens bijwerken voor instructies.

Je kunt je betaalmethode bijwerken onder Lidmaatschappen en betaling in je account. Meld je aan bij je account om aan de slag te gaan.

Lees hoe je eenvoudig schakelt tussen een creditcard en PayPal.

Als je oorspronkelijke betaling is mislukt of als je een betaling hebt gemist, kun je je betaalgegevens bijwerken door je aan te melden bij je account.

Lees hoe je een betaling opnieuw uitvoert.

Als je naar een ander land bent verhuisd nadat je je Adobe-lidmaatschap of -product hebt gekocht, neem dan contact met ons op om je adres bij te werken.

Factureringsproblemen

Als je factuur hoger is dan verwacht, kan dit zijn omdat een aanbiedingsprijs is afgelopen, een proefversie automatisch is omgezet in een betaald lidmaatschap of de lidmaatschapsprijs in jouw regio is gestegen.

Meer informatie over waarom een hoger bedrag in rekening wordt gebracht.

Als op je factuur twee vergelijkbare kostenposten staan, kan dit verschillende oorzaken hebben. Je hebt bijvoorbeeld afzonderlijke producten gekocht met verschillende Adobe ID's waarbij je dezelfde creditcard hebt gebruikt.

Meer informatie over waarom er twee vergelijkbare kostenposten op je factuur staan.

Je bent mogelijk vergeten een proefversie te annuleren die na de proefperiode is omgezet in een normaal lidmaatschap. Of misschien heb je een jaar geleden een lidmaatschap genomen op een service, zoals PDF Pack, en is het lidmaatschap verlengd.

Meer informatie over waarom er kosten van Adobe op je factuur kunnen staan.

Er zijn allerlei redenen waarom je een betalingsherinnering kunt ontvangen. Je hebt bijvoorbeeld meer dan één lidmaatschap of je creditcard is verlopen en kan niet worden gebruikt voor de betaling.

Meer informatie over waarom je een betalingsherinnering ontvangt.

Af en toe heeft een webbrowser problemen met onze accountpagina. Gebruik in dat geval een andere browser om je creditcardgegevens te bewerken. Ook kun je je creditcardgegevens niet bijwerken op de verlengings- of factuurdatum.

Meer informatie over waarom je je creditcardgegevens niet kunt bijwerken en hoe je dit oplost.

Bestellingen en ontvangstbewijzen

Kijk hoe je je lidmaatschap annuleert en lees meer over terugbetalingen en de kosten van vroegtijdige beëindiging:

Je factureringsoverzicht is beschikbaar wanneer je je aanmeldt bij je account. Zie Je factuur vinden en afdrukken voor instructies.

Accountbeveiliging en privacy

Je kunt je mobiele telefoonnummer gebruiken om je account te herstellen wanneer je je wachtwoord bent vergeten. Als je je telefoonnummer wilt toevoegen, meld je je aan bij je account en ga je naar het tabblad Beveiliging en privacy. Zie Je telefoonnummer gebruiken om je account te herstellen voor instructies.

Lees hoe je je account veiliger maakt door tweestapsverificatie in te stellen.

Als je applicaties van derden toegang hebt gegeven tot de gegevens in je Adobe ID-account, kun je de toegang intrekken.

Lees wat machinaal leren is, waarom dit nuttig is en hoe je dit desgewenst kunt uitschakelen. Bekijk de veelgestelde vragen over machinaal leren.

Lidmaatschappen

Inwisselen, aanmelden en activeren

Je kunt je Adobe-app installeren op maximaal twee computers. Als je de app op een derde computer wilt installeren, moet je hem deactiveren op een van je andere apparaten. Zie Op hoeveel computers mag ik mijn apps installeren?

Lees hoe je je Adobe-aankoop inwisselt, zodat je de app kunt downloaden en installeren.

Als je je product hebt geregistreerd of hebt gekocht op Adobe.com, bekijk je je orderoverzicht op de pagina Lidmaatschappen en producten.

Als je de productverpakking of een inwisselingscode van een leverancier hebt, raadpleeg je Je serienummer vinden.

Open de app en selecteer Help > Aanmelden. Meld je aan met je Adobe ID of, als je nog geen Adobe ID hebt gemaakt, klik op Een Adobe ID aanvragen. Zie Adobe-producten activeren en deactiveren voor stapsgewijze instructies.

Je deactiveert een applicatie door Help > Afmelden of Help > Deactiveren te kiezen.  Instructies:

Lidmaatschap wijzigen, verlengen of upgraden

Je kunt lidmaatschappen wijzigen op de pagina Lidmaatschappen en producten van je account. Meld je aan bij je account om aan de slag te gaan. Zie Je Creative Cloud-lidmaatschap wijzigen voor instructies.

Lees hoe je je lidmaatschap annuleert:

Lees hoe je je proefversie omzet in een betaald lidmaatschap:

Lidmaatschappen voor studenten of docenten

Het inzendingsproces is afhankelijk van je regio:

Nadat je bent afgestudeerd, kun je nog één jaar gebruikmaken van de onderwijskorting.

Lees hoe je je studentenkorting verlengt.

Kom je niet meer in aanmerking voor een studentenkorting? Lees hoe je je Creative Cloud-lidmaatschap wijzigt.

Lees hoe je je productcode inwisselt voor je product.

Proefversies

De duur van de proefversie hangt af van het product en je regio. De proefperiode begint zodra je de software downloadt. Lees meer over het gebruik van proefversies van Adobe-software.

De proefperiode begint zodra je de software downloadt. Lees meer over het gebruik van proefversies van Adobe-software.

Wordt er in je Creative Cloud-app een bericht weergegeven dat dit een proefversie is (of dat je proefversie is afgelopen)? Lees hoe je voorkomt dat Creative Cloud-apps als proefversie worden geopend.

Profiel, ID en wachtwoord

Adobe ID en wachtwoord

Ga online naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID (je e-mailadres) en wachtwoord.

Als je een Creative Cloud-account hebt, kun je ook naar je account gaan via de Creative Cloud desktop-app.

Je Adobe ID is het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je voor het eerst een Adobe-app of -service of een lidmaatschap kocht. Als je primaire e-mailadres niet werkt, probeer dan een ander e-mailaccount. Lees hoe je het wachtwoord van je Adobe ID opnieuw instelt.

Als je je wachtwoord bent vergeten of de foutmelding 'Adobe ID en wachtwoord komen niet overeen' krijgt, kun je je wachtwoord opnieuw instellen via je Adobe ID (gewoonlijk je e-mailadres) of je telefoonnummer. Lees hoe je je wachtwoord opnieuw instelt.

Je kunt je wachtwoord wijzigen met behulp van je Adobe ID of telefoonnummer. Lees hoe je je wachtwoord wijzigt.

Gebruik altijd dezelfde Adobe ID (e-mailadres) wanneer je een nieuw lidmaatschap, product of service van Adobe aanschaft.

Neem contact met ons op als je denkt dat je meerdere Adobe ID's hebt die zijn gekoppeld aan verschillende e-mailadressen of als je niet zeker weet welk e-mailadres aan je lidmaatschap of een aangeschaft product is gekoppeld.

Profiel en e-mail bijwerken

Werk je Adobe-account bij met je nieuwe e-mailadres. Lees hoe je je Adobe ID maakt of bijwerkt.

Lees hoe je je telefoonnummer gebruikt om je account te herstellen.

Als je naar een ander land bent verhuisd nadat je je Adobe-lidmaatschap of -product hebt gekocht, neem dan contact met ons op om je adres bij te werken.

Lees hoe je het factuuradres wijzigt dat aan je Adobe-account is gekoppeld.

Als je je accountprofiel wilt wijzigen, meld je je aan bij je account en ga je naar het tabblad Profiel. Zie Je profielgegevens bijwerken voor instructies.