De installatie en het gebruik van extensies in Dreamweaver

Meer informatie over hoe u add-ons of extensies in Dreamweaver gebruikt waarmee u tabellen opnieuw kunt opmaken, verbinding kunt maken met back-end databases, of die u helpen bij het schrijven van scripts voor browsers.

Add-ons of extensies zijn nieuwe functies die u eenvoudig aan Dreamweaver kunt toevoegen. U kunt vele typen add-ons gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld add-ons waarmee u tabellen opnieuw kunt opmaken, verbinding kunt maken met back-end databases, of die u helpen bij het schrijven van scripts voor browsers.

Opmerking:

U moet zijn aangemeld als beheerder (Windows) of root (Mac OS X) om add-ons te kunnen installeren waartoe alle gebruiker in een besturingssysteem voor meer gebruikers toegang hebben. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van Dreamweaver op systemen voor meerdere gebruikers.

Op de pagina Adobe Add-ons staan alle add-ons die u kunt installeren en gebruiken met Dreamweaver. U kunt de add-ons ook eenvoudig installeren vanaf de pagina Add-ons.

Add-ons installeren via de pagina Add-ons

Klik op Venster > Extensies > Bladeren in extensies om add-ons te zoeken en te installeren. Wanneer u op Bladeren in extensies klikt, wordt de Adobe Creative Cloud Add-ons weergegeven.

Klik links op de pagina met Adobe Creative Cloud Add-ons op Dreamweaver om specifieke add-ons voor Dreamweaver weer te geven. U kunt ook het zoekvak aan de rechterkant gebruiken om naar een specifieke add-on te zoeken.

De pagina Adobe Creative Cloud Add-ons. Dreamweaver-extensies.
De pagina Adobe Creative Cloud Add-ons

Belangrijk: Voordat u add-ons installeert, moet u controleren of u bestandssynchronisatie voor uw Adobe Creative Cloud-account hebt ingeschakeld. Zie Bestandssynchronisatie met Adobe Creative Cloud inschakelen voor meer informatie.

Volg de aanwijzingen op het scherm om de add-on te installeren.

Als u de add-ons wilt weergeven die u hebt geïnstalleerd of gedeeld, klikt u op Alle aankopen en gedeelde items onder Mijn Add-ons.

De pagina Adobe Creative Cloud Add-ons - Mijn Add-ons. Dreamweaver-extensies.
De pagina Adobe Creative Cloud Add-ons - Mijn Add-ons

Bestandssynchronisatie met Adobe Creative Cloud inschakelen

Voordat u add-ons van Adobe Creative Cloud installeert, moet u controleren of bestandssynchronisatie is ingeschakeld via uw Adobe Creative Cloud-client.

 1. Klik op  in het systeemvak om de Adobe Creative Cloud-client te openen.

 2. Klik op  en klik vervolgens op Voorkeuren.

  Voorkeuren in de Adobe Creative Cloud-client. Bestandssynchronisatie.
  Voorkeuren in de Adobe Creative Cloud-client

 3. Selecteer op het tabblad Bestanden bij de optie Sync aan/uit het keuzerondje Aan.

  Bestandssynchronisatie in de Adobe Creative Cloud-client
  Bestandssynchronisatie in de Adobe Creative Cloud-client

Verkregen add-ons gebruiken in nieuwe versies van Dreamweaver

Meestal is een add-on gemaakt om samen te werken met een specifieke versie van Dreamweaver, gewoonlijk de nieuwste versie. De add-on kan ook worden gebruikt met latere versies van Dreamweaver, als deze is gebouwd of geconfigureerd voor gebruik in alle volgende Dreamweaver-versies. Wanneer u een nieuwe versie van Dreamweaver installeert en de vorige versie wordt verwijderd, worden de add-ons ook verwijderd. 

In dergelijke gevallen installeert de Adobe Creative Cloud desktop-app automatisch alle add-ons die u hebt verkregen (via de pagina Add-ons) terwijl u de nieuwe versie van Dreamweaver installeert. Nadat de add-ons zijn geïnstalleerd, geeft de Creative Cloud desktop-app een melding weer om aan te geven dat de installatie is gelukt. Het enige waar u voor moet zorgen is dat de opties voor bestandssynchronisatie in de Creative Cloud desktop-app is ingeschakeld voor de automatische installatie van add-ons.

Opmerking: Alleen de add-ons die compatibel zijn met de nieuwe versie van Dreamweaver worden door de Adobe Creative Cloud-app geïnstalleerd.

Extensies van derden installeren

Extensies van derden kunnen worden geïnstalleerd via ZXP-bestanden met het Exman-opdrachtregelhulpprogramma. Als u niet over het ZXP-bestand beschikt, neemt u contact op met het bedrijf dat de extensie verkoopt.

Zorg ervoor dat de extensie wordt ondersteund door de versie van de toepassing waarin deze wordt geïnstalleerd.

Extensies van derden installeren in Windows

 1. Download het ZIP-bestand voor het ExMan-opdrachtregelhulpprogramma van http://exchange.adobe.com/ExManCmd_win.zip.

 2. Pak de bestanden uit op een locatie op uw computer. Voor deze zelfstudie worden de bestanden uitgepakt in C:\Exmancmd_Win.Step

 3. Download het ZXP-bestand en kopieer dit naar dezelfde locatie. In dit voorbeeld wordt het bestand ServerBehaviorDatabase_1_0_0.zxp gekopieerd naar deze locatie.

 4. Voer de het opdrachtregelhulpprogramma uit als beheerder. Klik met de rechtermuisknop op het opdrachtregelhulpprogramma en selecteer Uitvoeren als beheerder.

  Opmerking:

  Sluit de toepassing die betrekking op de extensie heeft voordat u met de installatie verdergaat.

 5. Navigeer in de opdrachtprompt naar de map met de uitgepakte bestanden. In ons voorbeeld is de locatie C:\Exmancmd_Win. Voer de opdracht cd C:\Exmancmd_Win uit om naar deze locatie te navigeren.

  Opmerking:

  Als u het opdrachtregelhulpprogramma gebruikt, moet u de hoofdletters en kleine letters van de invoer correct overnemen.

 6. Voer de opdracht ExManCmd.exe /install .zxp uit om de extensie te installeren.

  Voor het oplossen van fouten tijdens de installatie raadpleegt u dit artikel.

 7. Voer de opdracht ExManCmd.exe/list all uit om te controleren of de extensie is geïnstalleerd.

 8. Open de toepassing die betrekking heeft op de extensie en volg de instructies in het handboek om de extensie te zoeken. Zorg ervoor dat u de juiste versie van de toepassing opent.

Extensies van derden installeren in Mac OS

Net zoals in het besturingssysteem Windows kunt u ook in Mac OS extensies installeren. U gebruikt daarvoor de toepassing Terminal. Zorg ervoor dat u voor elke opdracht de juiste hoofdletters gebruikt.

 1. Download het ZXP-bestand en plaats een kopie op uw bureaublad.

 2. Download het ZIP-bestand voor het ExMan-opdrachtregelhulpprogramma van http://www.exchange.adobe.com/ExManCmd_mac.zip.

 3. Pak de inhoud van het gedownloade ZIP-bestand uit. Kopieer de map Contents naar het bureaublad.

 4. Open de Finder. Selecteer Toepassing > Hulpprogramma's en dubbelklik op Terminal.

 5. Voer cd ~/Desktop in om naar het bureaublad te navigeren.

  Opmerking:

  Sluit de toepassing die betrekking op de extensie heeft voordat u met de installatie verdergaat.

 6. Voer de opdracht /Contents/Mac OS/ExManCmd--install .zxp uit om de extensie te installeren.

  Voor het oplossen van fouten tijdens de installatie raadpleegt u dit artikel.

  Opmerking:

  Als u problemen ondervindt met toestemming, kunt u de opdracht uitvoeren met verhoogde bevoegdheden. Plaats het voorvoegsel sudo voor de opdracht. In dit geval gebruikt u bijvoorbeeld sudo/Contents/ Mac OS/ExManCmd--install .zxp.

 7. Voer het wachtwoord in bij de aanwijzing en druk op Enter. Mogelijk kunt niet zien dat de cursor beweegt of dat de tekst wordt ingevoerd terwijl u typt.

 8. Open de toepassing die betrekking heeft op de extensie en volg de instructies in het handboek om de extensie te zoeken. Zorg ervoor dat u de juiste versie van de toepassing opent.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account