Gebruik dit onderwerp om de vergroting te verhogen (inzoomen) in het documentvenster in Dreamweaver, zodat u de pixelnauwkeurigheid van afbeeldingen kunt controleren, gemakkelijker kleine items kunt selecteren, pagina's met kleine tekst kunt ontwerpen, grote pagina's kunt ontwerpen enzovoort.

Opmerking:

De gebruikersinterface van Dreamweaver CC en hoger is vereenvoudigd. Daarom zijn sommige opties die in dit artikel worden beschreven, niet beschikbaar in Dreamweaver CC en hoger. Meer informatie vindt u in dit artikel.

In Dreamweaver kunt u de vergroting verhogen (inzoomen) in het documentvenster, zodat u de pixelnauwkeurigheid van afbeeldingen kunt controleren, gemakkelijker kleine items kunt selecteren, pagina's met kleine tekst kunt ontwerpen, grote pagina's kunt ontwerpen, enzovoort.

Opmerking:

De zoomfuncties zijn alleen beschikbaar in de ontwerpweergave.

In- of uitzoomen op een pagina

1. Klik op de zoomfunctie (het pictogram van een vergrootglas) in de rechteronderhoek van het documentvenster.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Klik op de plaats op de pagina die u wilt vergroten totdat u de gewenste vergroting hebt bereikt.

• Sleep een vak over het gebied op de pagina waarop u wilt inzoomen en laat de muisknop los.

• Selecteer een vooraf ingesteld vergrotingsniveau in het pop-upmenu Zoomen.

• Typ een vergrotingsniveau in het tekstvak Zoomen.

Opmerking:

U kunt ook inzoomen zonder de zoomfunctie te gebruiken door op Control+= (Windows) of Command+= (Macintosh) te drukken.

3. Als u wilt uitzoomen (minder vergroten), selecteert u de zoomfuncties, drukt u op Alt (Windows) of Option (Macintosh) en klikt u op de pagina.

Opmerking:

U kunt ook uitzoomen zonder de zoomfunctie te gebruiken door op Control+- (Windows) of Command+- (Macintosh) te drukken.

Een pagina bewerken na het zoomen

• Klik op de selectiefunctie (het pictogram van een aanwijzer) in de rechteronderhoek van het documentvenster en klik op de pagina.

Een pagina verschuiven na het zoomen

1. Klik op de handfunctie (het pictogram van een hand) in de rechteronderhoek van het documentvenster.
  2. Sleep de pagina.

Het documentvenster vullen met een selectie

1. Selecteer een element op de pagina.
  2. Selecteer Weergave > Selectie passend maken.

Het documentvenster vullen met een hele pagina

Selecteer Weergave > Alles passend maken.

Het documentvenster vullen met een hele breedte van een pagina

Selecteer Weergave > Breedte aanpassen.