Een online album maken en delen

Er bestaan verschillende traditionele lay-outs en ontwerpen voor onlinealbums die geoptimaliseerd zijn voor het weergeven van afbeeldingen op een webpagina. De wizard Onlinealbum begeleidt u door het toevoegen en rangschikken van mediabestanden, het toepassen van lay-outsjablonen en het delen van bestanden. Met de wizard Onlinealbum kunt u mediabestanden alleen rangschikken en niet bewerken.

 1. Selecteer in Elements Organizer de mediabestanden die u wilt opnemen in uw onlinealbum.
 2. Klik op Delen > Onlinealbum om de wizard Onlinealbum te openen in Elements Organizer.
 3. Klik op Nieuw album maken, selecteer een methode voor het delen van het album en klik op Volgende.

  De Albumdetails en de volgende tabbladen worden dan weergegeven:

  Tabblad Inhoud

  U kunt mediabestanden toevoegen en verwijderen via het tabblad Inhoud.

  Tabblad Delen

  U kunt de vereiste opties voor het delen en het opslaan van het album opgeven.

 4. (Optioneel) Selecteer een albumcategorie in de vervolgkeuzelijst.
 5. Typ een naam voor uw onlinealbum.
 6. Klik op Inhoud en voer een of meer van de volgende handelingen uit:
  • Als u meer mediabestanden wilt toevoegen, selecteert u de mediabestanden en sleept u de geselecteerde elementen naar het mediavak of selecteert u de mediabestanden en klikt u op Toevoegen aan mediavak in de taakbalk.

  • Als u mediabestanden wilt verwijderen, selecteert u de mediabestanden in het gebied Items en klikt u op de Prullenbak.

  • Als u de mediabestanden in een bepaalde volgorde wilt rangschikken, sleept u de miniaturen in de gewenste volgorde.

 7. Klik op Delen om een voorvertoning van het album weer te geven en om de opties voor het delen van het onlinealbum op te geven.

  1. (Optioneel) Selecteer een sjabloon in de vervolgkeuzelijst om een andere sjabloon voor de albumlay-out te kiezen. Dubbelklik op de miniatuur van de sjabloon om een voorvertoning van het onlinealbum weer te geven waarop de sjabloon is toegepast. De gewijzigde sjabloon wordt weergegeven in het voorvertoningsvenster.

  b. In het voorvertoningsvenster ziet u ook het dialoogvenster Presentatie-instellingen, waarin u de gewenste instellingen kunt opgeven voor de presentatie. U kunt de titel, subtitel en achtergrondkleur van de dia opgeven of wijzigen.

  Opmerking:

  De beschikbare presentatie-instellingen zijn afhankelijk van de geselecteerde sjabloon.

  Volg de aanwijzingen op het scherm om het onlinealbum te delen.

Een sjabloon voor een onlinealbum kiezen

 1. Klik op Delen in het deelvenster Album bewerken of Nieuw album toevoegen.
 2. Klik op een sjabloonminiatuur of selecteer een sjabloon in de horizontale lijst om een sjabloon te selecteren. In bepaalde sjablonen kunt u bijschriften toevoegen.
 3. Dubbelklik op de sjabloon om een voorvertoning weer te geven van het onlinealbum waarop de sjabloon is toegepast. Na het voltooien van de sjabloon voert u een label in en klikt u op Gereed. Het etiketveld is alleen geldig voor de optie Exporteren naar cd/dvd.

Opties voor het delen van onlinealbums

In de wizard Onlinealbum kunt u de volgende opties voor delen instellen:

Photoshop Showcase

(alle gebruikers met uitzondering van gebruikers in de VS) Hiermee kunt u uw bestanden publiceren naar Adobe Photoshop Services, de onlineservice voor delen. Klik op Uploaden in het dialoogvenster Onlinealbum dat wordt geopend.

Exporteren naar cd/dvd (alleen Windows)

Kies deze optie om de bestanden voor het online album op een schijf te branden, zodat u deze in volledige weergave op een computerscherm kunt afspelen.

Exporteren naar vaste schijf

Hiermee kunt u de bestanden opslaan op de vaste schijf.

Een onlinealbum exporteren naar cd/dvd (alleen Windows)

Nadat u de mediabestanden hebt gerangschikt en de sjabloon voor uw onlinealbum hebt gekozen, bepaalt u hoe u het album wilt delen. U kunt in Elements Organizer uw onlinealbum op een cd of dvd branden.

 1. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Klik op Delen > Onlinealbum > Bestaand album delen. Selecteer eerst het album en daarna Exporteren naar cd/dvd in het gebied Delen naar van de wizard Onlinealbum. Klik daarna op Volgende.

  • Vouw Albums uit in het deelvenster Albums. Klik met de rechtermuisknop op het album dat u wilt exporteren en selecteer Exporteren naar cd/dvd.

 2. Selecteer een cd-romstation als doel en typ een naam voor de schijf.

  Als er een lege cd of dvd in het cd-romstation is geplaatst, wordt de cd of dvd automatisch gebrand. Zo niet, dan vraagt Elements Organizer u een lege cd of dvd te plaatsen om het proces te voltooien.

Een onlinealbum exporteren naar de vaste schijf

Nadat u de foto's hebt gerangschikt en de sjabloon voor uw onlinealbum hebt gekozen, bepaalt u hoe u het album wilt delen. U kunt in Elements Organizer een onlinealbum exporteren naar een vaste schijf.

 1. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Klik op Delen > Onlinealbum > Bestaand album delen. Selecteer eerst het album en vervolgens Exporteren naar vaste schijf in het gebied Delen naar van de wizard Onlinealbum. Klik daarna op Volgende.

  • Vouw Albums uit in het deelvenster Albums. Klik met de rechtermuisknop of houd Ctrl ingedrukt en klik op het album dat u wilt exporteren en selecteer Exporteren naar vaste schijf.

 2. Geef een naam op voor het album en de bestemming waar u het wilt opslaan.

Albums bewerken en verwijderen

 1. Klik op Albums en vouw het gedeelte met albums uit. Klik met de rechtermuisknop/houd Ctrl ingedrukt en klik op het album dat u wilt bewerken en klik op Bewerken. Klik bijvoorbeeld op Album Anna bewerken. Bewerk het album in het deelvenster Album bewerken.
 2. Klik op Albums en vouw het gedeelte met albums uit. Klik met de rechtermuisknop of houd Ctrl ingedrukt en klik op het album dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen. Klik bijvoorbeeld op Album Anna verwijderen.
Adobe-logo

Aanmelden bij je account