Elements Organizer en Adobe Premiere Elements tegelijk gebruiken

Ontdek de geïntegreerde workflows tussen de Elements Organizer en Premiere Elements, zoals het bewerken van geïmporteerde video's, het indelen van uw werkgebied, enz.

De Elements Organizer en Adobe Premiere Elements

Hier volgt een overzicht van enkele manieren waarop u bestanden kunt delen tussen de Elements Organizer en Adobe® Premiere® Elements:

 • Organiseer uw foto's, videobestanden en audioclips in de Elements Organizer en sleep ze naar het deelvenster Project in Adobe Premiere Elements.

 • Klik met de rechtermuisknop/houd Control ingedrukt en klik op het mediabestand en selecteer Bewerken met Premiere Elements.

 • Maak een presentatie in de Elements Organizer met bijschriften, overgangen, effecten, muziek, gesproken tekst, afbeeldingen en titels. Nadat u de presentatie hebt gemaakt, brengt u deze over naar Adobe Premiere Elements om de presentatie verder te bewerken. U kunt ook afzonderlijke foto's of videobestanden overbrengen naar Adobe Premiere Elements en de presentatie in dat programma samenstellen.

 • U kunt Adobe Premiere Elements openen voor het bewerken van videobestanden met behulp van de optie Editor > Video-editor in de Elements Organizer.

 • U kunt sjablonen voor dvd-menu's aanpassen in de Elements Organizer en deze gebruiken in uw Adobe Premiere Elements-project. (Dvd-sjablonen zijn PSD-bestanden die zijn opgeslagen in de programmamap van Adobe Premiere Elements.)

 • Maak een Elements Organizer-bestand met de instellingen van uw videoproject, verbeter het bestand in de Elements Organizer en gebruik het vervolgens in Adobe Premiere Elements. U kunt ook het tabblad Maken in de Elements Organizer gebruiken als u Instant Movies of videoartikelen wilt maken.

Het werkgebied indelen

Als u bestanden wilt delen tussen de Elements Organizer en Adobe Premiere Elements, is het handig als beide programma's zijn geopend en toegankelijk zijn op de monitor van de computer.

 1. Start de Elements Organizer en Adobe Premiere Elements.
 2. Als het scherm op maximale grootte wordt weergegeven, klikt u op de knop Herstellen  rechtsboven in ieder toepassingsvenster.
 3. Plaats de toepassingsvensters naast elkaar of laat ze elkaar enigszins overlappen.

  Wanneer u de volgende opties kiest op het tabblad Delen, wordt Adobe Premiere Elements gestart:

  • Video-dvd/Blu-ray branden

  • Onlinevideo's delen

  • Mobiele telefoons

Ondersteunde mediabestandstypen

De Elements Organizer en Adobe Premiere Elements ondersteunen veelal dezelfde bestandstypen, zodat u de meeste bestanden heel eenvoudig en op efficiënte wijze kunt overbrengen tussen de twee programma's. U kunt Photoshop PSD-bestanden bijvoorbeeld in de catalogus in de Elements Organizer opnemen en deze bestanden vervolgens als stilstaande afbeeldingen toevoegen aan een project in Adobe Premiere Elements.

Alle in Photoshop Elements en Adobe Premiere Elements ondersteunde bestandstypen kunnen worden geïmporteerd naar de Elements Organizer. Beide toepassingen (Photoshop Elements en Adobe Premiere Elements) bieden ondersteuning voor dezelfde bestandsindelingen.

De volgende tabel bevat een overzicht van de ondersteunde bestandstypen:

 

Afbeeldingen

Video

Audio

raw

3g2

aac

arw

avi

ac3

bmp

3gp

aif

cr2

dv

aiff

crw

m2t

m2a

srf

m2ts

m4a

dib

m2v

mp3

dng

m4v

wma (alleen Windows)

erf

mpeg

 

wav

mod

 

gif

mov

 

sr2

mp4

 

tif

mpg

 

jpe

mts

 

jpeg

swf

 

jpg

tod

 

kdc

vob

 

mef

 

 

mfw

 

 

mos

 

 

mrw

 

 

nef

 

 

orf

 

 

x3f

 

 

pdd

 

 

pef

 

 

vda

 

 

png

 

 

psd

 

 

pse

 

 

pxr

 

 

raf

 

 

rle

 

 

 

De volgende bestandstypen worden niet herkend in de Photoshop Elements Editor, Adobe Premiere Elements en de Elements Organizer:

De Elements Organizer

De Photoshop Elements Editor

Adobe Premiere Elements

TIFF met LZW-compressie (.tif)

TIFF met LZW-compressie (.tif)

MOD (.MOD; JVC Everio)

EPS (.eps)

Illustrator (.ai)

Illustrator (.ai)

Windows Media (.wmv, .wma) - wordt niet ondersteund voor Mac OS

 

AIFF (.aiff)

Adobe Illustrator (.ai)

 

Windows Media (.wmv, .wma) - wordt niet ondersteund voor Mac OS

JPEG 2000

 

AMR

Filmstrip (FLM)

 

 

Wireless BMP (WBM, WBMP)

 

 

PCX

 

 

Targa (TGA, VDA, ICB, VST)

 

 

Photoshop RAW (RAW)

 

 

PICT-bestand (PCT, PICT)

 

 

Scitex CT (SCT)

 

 

Photoshop EPS (EPS)

 

 

EPS TIFF Preview (EPS)

 

 

Generieke EPS (AI3, AI4, AI5, AI6, AI7, AI8, PS, EPS, AI, EPSF, EPSP)

 

 

Alleen Mac OS - IFF, Photoshop 2.0, Alias PIX, PICT Resource

 

 

Flash video (.flv)

 

 

AMR    
Opmerking:

In de Elements Organizer worden AVI-videobestanden op de juiste wijze in de catalogus opgenomen en afgespeeld. AVI-audiobestanden worden echter weergegeven als defecte pictogrammen voor videominiaturen. Kleuren die in de steunkleurkanalen van een Photoshop-bestand zijn gemaakt, worden niet weergegeven wanneer het bestand wordt geïmporteerd naar de Elements Organizer.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account