Handboek Annuleren

Fresco op de iPhone

Met Fresco op de iPhone kun je overal illustraties maken, waar de inspiratie ook toeslaat. Volg een korte rondleiding door de werkruimte en ontdek waar je favoriete gereedschappen en functies zich bevinden.

Maak alles wat je maar kunt bedenken op het canvas van Adobe Fresco op de iPhone! Gebruik je favoriete tekengereedschappen om onderweg ontwerpen te maken, te wijzigen en naadloos te exporteren tussen verschillende apparaten en platforms.

Lees verder voor meer informatie over de functies en functionaliteiten van Fresco op de iPhone. Controleer met welke ondersteunde iPhone-versies je onderweg creatief kunt zijn voordat je aan je creatieve reis begint!

Fresco op de iPhone
Fresco op de iPhone

De werkruimte van Fresco op de iPhone | Je creatieve reis begint!

Met de werkruimte van Fresco op de iPhone kun je snel documenten maken, bewerken en exporteren vanaf één locatie. Hieronder lees je hoe je de opnieuw ontworpen werkruimte kunt gebruiken om aan je ontwerpreis te beginnen!

Vanaf het startscherm kun je nieuwe ontwerpen starten en doorgaan naar de bewerkingswerkruimte. In de werkruimte vind je je favoriete Fresco-gereedschappen en andere opties waarmee je illustraties kunt maken en retoucheren.

Fresco op iPhone - startscherm

A. App-instellingen: Configureer opties voor de interface en instellingen voor snel exporteren, herstellen en timelapse.

B. Bestandssynchronisatie: Geeft de synchronisatiestatus van je clouddocumenten aan. Als je offline bent, verandert het pictogram in .

C. Nieuwe maken: Maak een clouddocument.

D. Importeren (en openen): Importeer en open Photoshop-bestanden, Sketch-projecten of Draw-projecten.

E. Jouw werk: Geeft een lijst weer met alle clouddocumenten die je hebt gemaakt en opgeslagen in Creative Cloud.

F. Leren: Ontdek de vele mogelijkheden van Fresco op de iPhone via deze zelfstudies.

G. Ontdekken: Blader door creaties op Behance. Volg makers en kijk hoe professionals uit de creatieve sector hun creatieve proces livestreamen.

Werkruimte en lagen

Dankzij de eenvoudige en intuïtieve werkruimte kun jij je concentreren op je creatieve werk. Het bewerkingsscherm biedt toegang tot de tekengereedschappen en hun opties.  Wil je je illustraties bewerken en verfraaien? Werk met één laag of met meerdere lagen om verschillende elementen in je illustratie gescheiden te houden.

Fresco op de iPhone - Startscherm

A. Werkbalk: Biedt toegang tot gereedschappen om ontwerpen te maken en te wijzigen.
B. Geselecteerd gereedschap: Schakelt tussen het geselecteerde gereedschap en de opties voor dat gereedschap.
C. Bovenste deelvenster: Opties voor ongedaan maken, opnieuw uitvoeren en exporteren.
D. Laagstapel: Biedt toegang tot de laagstapel. Zie je de lagen niet? Tik op het pictogram met de voorvertoning van de laag.

Fresco op de iPhone - Werking met lagen

A. Laag toevoegen: Voegt een nieuwe laag toe aan de laagstapel.
B. Belangrijke laagacties: Tik tweemaal op een laag om een pop-upmenu met veelgebruikte laagacties te openen.
C. Alle laagacties: Geeft een lijst met alle laagacties weer.
D. Laagvoorvertoning: Schakelt de laagstapel in/uit.

E. Onderste balk: Bekijk beschikbare laagacties (lagen toevoegen, verbergen, wissen, verwijderen enz.) en laageigenschappen (overvloeiing, dekking enz.). Als je contextuele laagacties wilt weergeven, tik je op het pictogram van de laagvoorvertoning onderin de stapel.

De laagstapel minimaliseren voor een grotere werkruimte

Heb je een flexibele werkruimte nodig om je illustraties te bewerken en te verfraaien? Tik op het pictogram van de laagvoorvertoning om de laagstapel te verbergen. Tik nogmaals op het laagpictogram om de laagstapel weer te geven, zodat je de lagen kunt rangschikken en bepaalde elementen van je illustratie naar de voorgrond of achtergrond kunt verplaatsen. Als de laagstapel is verborgen, is het pictogram van de laagvoorvertoning een miniatuur van de geselecteerde laag of laaggroep.

Laagstapel verbergen

Tik op het pictogram van de laagvoorvertoning om de laagstapel te verbergen.

voorvertoningslaag - laagstapel weergeven

Tik op het pictogram van de laagvoorvertoning om de laagstapel weer te geven.

Penselen, gummetje en veegpenselen

Met een ruime keuze aan krachtige penselen binnen handbereik kun je natuurlijk uitziende digitale schilderijen maken die prachtige aquarellen en romige olieverfstructuren nabootsen.

Het gummetje doet veel meer dan alleen fouten herstellen in Fresco. Het werkt meer zoals een penseel en je kunt het gebruiken om lijnen en kleuren uit je tekening te verwijderen en te kijken hoe je ontwerpen tot leven komen!

Fresco op de iPhone - Opties en instellingen voor penselen, gummetje en veegpenseel

A. Pixelpenselen: Biedt toegang tot ingebouwde pixelpenselen en bibliotheekpenselen.

B. Livepenselen: Biedt toegang tot waterverf- en olieverfpenselen.

C. Vectorpenselen: Biedt toegang tot vectorpenselen.

D. Gummetje: Kies een gummetje.

E. Veegpenseel: Kies een veegpenseel.

F. Selectiegereedschap: Geeft aan welk gereedschap momenteel is geselecteerd.

G. Kleur: Selecteer een kleur.

H. Penseelgrootte: Kies een geschikte penseelgrootte.

I. Stroom: Verander de stroom van de pigmenten naar je penseel.

J. Vloeiend: Regel de vloeiendheid van je penseel.

K. Penseelinstellingen: Regel de afstand, overvloeimodus en dergelijke van je streken.

L. Opnieuw instellen: Herstelt de standaardinstellingen.

Gereedschappen

Het is belangrijk dat je goed de weg weet in de gereedschappen van Fresco, zodat je efficiënt illustraties kunt ontwerpen. Wil je kleuren mengen met het penseel of texturen integreren? Fresco bevat penselen die eruitzien en werken als echte penselen.

Fresco op de iPhone - Andere gereedschappen en gereedschapsopties

A. Transformeren: Pas precieze transformaties toe op lagen of selecties.

B. Selectiegereedschappen: Selecteer een gebied dat je wilt bewerken.

C. Emmertje: Vul het geselecteerde gebied met een kleur.

D. Pipet: Kies een kleur op het canvas.

E. Importeren: Importeer afbeeldingen in de huidige illustratie.

F. Kleur: Open het deelvenster Kleur.

G. Geselecteerd gereedschap: Schakelt tussen het geselecteerde gereedschap en de opties voor dat gereedschap.

H. Selectie-acties: Opties om de lassoselectie te sluiten of te annuleren.

I. Selectie: Selecteer een deel van de actieve laag.

J. Selectie-acties: Kies uit een van de beschikbare acties terwijl een selectie actief is op het canvas.

Tekstgereedschap

Voeg tekstlagen toe aan je illustratie, kies lettertypen uit Adobe Fonts of voeg je eigen lettertypen toe. Je kunt de tekststijl verder aanpassen met behulp van typografische instellingen.

Tekst toevoegen aan je illustratie in Fresco op de iPhone

A. Tekstgereedschap: Voeg tekst toe aan het canvas.

B. Handgrepen: Pas het formaat aan of draai de tekst.

C. Geselecteerd gereedschap: Schakelt tussen het tekstgereedschap en de opties voor de tekst.

D. Laageigenschappen: Klik op de pijl naar links om laageigenschappen zoals dekking en overvloeimodus aan te passen.

E. Tekstopties: Eigenschappen voor toetsenbord, lettertypen en tekst worden in dit gedeelte weergegeven wanneer tekst actief is op het canvas.

F. Toetsenbord: Geeft een toetsenbord weer waarmee je tekst kunt bewerken.

G. Lettertypen: Kies een lettertype uit Adobe Fonts, blader door lettertypecategorieën of voeg je eigen lettertype toe.

H. Teksteigenschappen: Wijzig de lettergrootte, afstand en uitlijning.

Modus Volledig scherm

Schakel tussen de normale modus en de modus Volledig scherm en toon of verberg gereedschappen en lagen voor maximale ruimte en onbelemmerde creativiteit.

Fresco op de iPhone op volledig scherm

A. Volledig scherm: Schakelt naar de modus Volledig scherm.

B. Normaal scherm: Schakelt terug naar de normale schermmodus.

C. Lagen weergeven.

D. De werkbalk en instellingen weergeven.

Publiceren, exporteren en hulp

Exporteer je opgeslagen documenten in de gewenste indeling of publiceer ze als een Behance-project. Deel een timelapsevideo van je werk. Meer hulp nodig? Tik op Fresco Online-Help om toegang te krijgen tot instructies en ondersteuning, een probleem te melden, je ideeën te delen of ideeën van anderen te lezen.

Fresco op de iPhone delen, publiceren en exporteren

Snel exporteren: Exporteert je document in de JPEG-indeling.

Exporteren als: Exporteert je opgeslagen illustraties in andere indelingen dan de standaardindeling clouddocument.

Behance-project: Exporteert je illustratie als een Behance-project.

Timelapse: Exporteert je illustratie als een timelapsevideo.

Instellingen in Fresco op de iPhone

Instellingen: App-voorkeuren instellen.

De rondleiding volgen: Brengt je naar Documentinstellingen waar je de documentgrootte kunt wijzigen of het canvas kunt draaien of spiegelen.

Bewegingen weergeven: Geeft de aanraakbewegingen weer die kunnen worden gebruikt in Fresco.

Snelknop: Biedt toegang tot alternatieve acties van een geselecteerd gereedschap.

Snelknoppen en bewegingen leren

Gebruik de snelknoppen om toegang te krijgen tot alternatieve acties van een geselecteerd gereedschap op je apparaat. Je kunt snel veelvoorkomende handelingen uitvoeren met behulp van bewegingen en zo werken met de op aanraking gebaseerde gebruikersinterface.

Fresco op iPhone - snelknoppen

Tik op de snelknop en sleep om deze over het canvas te verplaatsen.

Fresco op iPhone - bewegingen

Als je een lijst met aanraakbewegingen wilt bekijken, tik je op het pictogram Meer opties bovenaan en tik je daarna op Bewegingen weergeven.

Inspiratie opdoen bij Behance

Behance biedt uiteenlopende illustraties die zijn gemaakt met Adobe Fresco. Tik op de video's om streams te bekijken waarin kunstenaars hun workflow in de app laten zien.

Heb je een vraag of een idee?

ask

Als je een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit je dan aan bij de Adobe Fresco-community. We horen graag van je en kijken uit naar je creaties.