Het opstarten van Illustrator (Spaans) op Windows 8.1 resulteert in een fout

Wanneer u probeert de Spaanse versie van Illustrator op een computer met Windows 8.1 uit te voeren, wordt er een foutbericht weergegeven. Wanneer u op OK (Aceptar) in het foutbericht klikt, wordt Illustrator niet gestart.

Foutbericht Spaanse versie start niet
Foutbericht wanneer u probeert de Spaanse versie van Illustrator CC op een Windows 8.1-computer te starten

Oplossing (alleen voor Spaanse versie van Illustrator)

Vanwege een recente wijziging in Windows 8.1 moet u een nieuwere versie van een Illustrator-bestand (Alcid.dll) in uw Illustrator-installatiemap plaatsen. Dit doet u als volgt:

Opmerking:

Zorg dat u het juiste bestand (32-bits en 64-bits) downloadt, uitpakt en vervangt voor uw Illustrator-installatie.

1. Download het toepasselijke archiefbestand op een computer waarop de Spaanse versie van Illustrator is geïnstalleerd:

Downloaden

Downloaden

Opmerking:

Verwijzingen naar 32- en 64-bits zijn Illustrator-specifiek, maar niet besturingssysteem-specifiek. Als u bijvoorbeeld 32-bits Illustrator op een 64-bits computer gebruikt, moet u het 32-bits bestand downloaden.

2. Pak de inhoud van het archiefbestand uit naar een map. In de geëxtraheerde bestanden, afhankelijk van het bit-type dat u hebt gekozen, vindt u het vereiste bestand Alcid.dll in de map 32Bit of 64Bit.

3. Kopieer het bestand Alcid.dll naar een van deze mappen:

• (32-bits Illustrator) \Adobe Illustrator CC\Support Files\Contents\Windows
    • (64-bits Illustrator) \Adobe Illustrator CC (64 Bit)\Support Files\Contents\Windows

Opmerking:

Als u Illustrator CS6 hebt, vervangt u CC in de bovenstaande mappaden door CS6.

4. Wanneer Windows u om bevestiging vraagt, kiest u de optie om het bestaande bestand Alcid.dll te vervangen en overschrijven.

5. Start Illustrator.

6. Als Illustrator niet opstart of als u de fout Alcid.dll is niet ontworpen om te worden uitgevoerd op Windows of bevat een fout. Probeer het programma opnieuw te installeren... ziet, moet u zorgen dat u het bestand met het juiste bit-type in de Illustrator-map met het juiste bit-type hebt geplaatst.

Andere tussenoplossingen

Opmerking:

Met behulp van de tussenoplossingen in deze sectie kunt u blijven werken in een Engelse versie van Illustrator of moet u Windows 8 opnieuw installeren. Voor een permanente oplossing raadt Adobe de bovenstaande oplossing aan.

Illustrator CC

Tussenoplossing 1: installeer Illustrator CC opnieuw

1. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Klik op Start, voer de Adobe Creative Cloud-desktopapp uit, klik op het pictogram Instellingen (), en klik op Voorkeuren
      .
    • Klik in het systeemvak met de rechtermuisknop op het pictogram van de Adobe Creative Cloud-app (), en klik op Voorkeuren.
  2. Klik in het dialoogvenster Voorkeuren op Apps, en wijzig de Taal van app in de vervolgkeuzelijst naar Engels (Noord-Amerika).

3. Klik op het pictogram Instellingen (), en vervolgens op Creative Cloud sluiten.

4. Klik op Start en voer de Adobe Creative Cloud-app uit. Klik in de app op Apps, zoek naar Illustrator CC in de lijst, en klik op Installeren.

Tussenoplossing 2: herstel Windows 8.1 naar Windows 8

Als u in de Spaanse versie van Illustrator wilt werken, kunt u overwegen Windows 8 opnieuw te installeren (niet automatisch een upgrade uitvoeren naar Windows 8.1).

Illustrator CS6

Tussenoplossing 1: installeer Illustrator CS6 opnieuw

1. Verwijder de huidige geïnstalleerde Spaanse versie van Illustrator CS6.

2. Download en installeer de versie Engels (universeel) van Illustrator via de pagina CS6-producten downloaden.

3. Voer afhankelijk van uw licentietype (Doorlopend of Abonnement) een van de volgende handelingen uit:

Abonnement

Gebruik uw Adobe ID-referenties om de Engelse versie van Illustrator CS6 te activeren.

Onbeperkt

Gebruik uw Adobe ID-referenties om Illustrator in proefmodus te gebruiken (7 dagen).

Tussenoplossing 2: herstel Windows 8.1 naar Windows 8

Als u in de Spaanse versie van Illustrator wilt werken, kunt u overwegen Windows 8 opnieuw te installeren (niet automatisch een upgrade uitvoeren naar Windows 8.1).

Trefwoorden:

Illustrator loopt vast, Ai-probleem, Windows 8.1, opstarten, Spaans