Tekengebieden kopiëren en verplaatsen

Ontwerpt u een boek, een kaartspel, een brochure met meerdere pagina's of soortgelijke illustraties? Gebruik de functie om tekengebieden te kopiëren en te verplaatsen om uw werk sneller gedaan te krijgen.

Tekengebieden knippen en kopiëren

U kunt tekengebieden kopiëren en plakken binnen hetzelfde document of in verschillende documenten.

Tekengebieden knippen, kopiëren, plakken

Selecteer een of meer tekengebieden met het gereedschap Tekengebied en voer een van de volgende stappen uit:

• Kies Bewerken > Knippen Kopiëren en kies Bewerken > Plakken.
  • Gebruik de volgende sneltoetsen:

Bewerking

Windows

macOS

Knippen

Ctrl+X

Command+X

Kopiëren

Ctrl+C

Command+C

Plakken

Ctrl+V

Command+V

Wanneer u een tekengebied kopieert, wordt dit geplakt na het laatste tekengebied in de rij met actieve tekengebieden. Als de actieve rij geen ruimte heeft, wordt het tekengebied naar de volgende rij verplaatst.

Opmerking: Geavanceerde plakopties worden uitgeschakeld wanneer u tekengebieden knipt en kopieert.

Tekengebieden verplaatsen

Tekengebieden verplaatsen binnen hetzelfde document of tussen documenten:

• Selecteer het gereedschap Tekengebied en sleep de tekengebieden tussen twee geopende documenten.
  • Wijzig de waarden voor X en Y in het deelvenster Eigenschappen of het regelpaneel.

Uw bewerkingen aanpassen

Standaard wordt de inhoud ook verplaatst wanneer u tekengebieden verplaatst of kopieert. Klik op de knop Tekengebied met illustratie kopiëren/verplaatsen () in het regelpaneel om ervoor te zorgen dat inhoud niet wordt verplaatst.

Selecteer de optie Lagen behouden bij plakken in het deelvenster Lagen.

Standaard worden vergrendelde of verborgen objecten niet verplaatst wanneer u tekengebieden kopieert. Als u dit wilt wijzigen, kiest u Voorkeuren > Weergave selectie en anker > Vergrendeld en verborgen tekengebied met illustratie verplaatsen.

Wanneer u tekengebieden kopieert, blijft de naam van het tekengebied in de gekopieerde versie hetzelfde. U kunt de tekengebieden onderscheiden op basis van hun ID's.

Hebt u een vraag of idee?

Ask the community

Als u een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit u dan aan bij de Adobe Illustrator-gemeenschap. We horen graag van u.