Creative_Cloud_mnemonic_RGB_48px

Update voor Illustrator CS6 beschikbaar

Zie voor meer informatie het Overzicht van nieuwe functies.

Ondersteuning voor HiDPI

Illustrator bevat eigen ondersteuning voor displays met hoge resolutie zodat u volop kunt profiteren van nieuwe technologieën. Deze functie is momenteel beschikbaar voor Mac OS (bijvoorbeeld voor de MacBook Pro met Retina-scherm). U kunt met een scherpere en duidelijkere gebruikersinterface werken op displays met hoge resolutie. De miniaturen in deelvensters zijn ook veel duidelijker.

Teksten en complexe illustraties worden ook helderder weergeven, in kleuren en tinten die levendiger zijn dan ooit.

Dankzij ondersteuning voor HiDPI krijgt u scherpere illustraties op displays met hoge resolutie
Dankzij ondersteuning voor HiDPI krijgt u scherpere illustraties op displays met hoge resolutie

A. Illustrator met HiDPI-ondersteuning B. Illustrator zonder HiDPI-ondersteuning

Alleen voor Adobe Creative Cloud

Pakket maken van bestanden

U kunt alle gebruikte bestanden, inclusief gekoppelde afbeeldingen en lettertypen, in één map verzamelen voor een snelle overdracht. Kies Bestand > Pakket maken om alle elementen op één locatie te verzamelen. Zie Pakket maken van bestanden.

Het insluiten van afbeeldingen ongedaan maken

Ingesloten afbeeldingen vervangen door koppelingen naar de bijbehorende geëxtraheerde PSD- of TIFF-bestanden. Selecteer een ingesloten afbeelding en kies Insluiten ongedaan maken in het deelvenster Koppelingen of klik op Insluiten ongedaan maken in het deelvenster Beheer. Zie Het insluiten van afbeeldingen ongedaan maken.

Verbeteringen in het deelvenster Koppelingen

Aanvullende informatie over geplaatste illustraties rechtstreeks in het deelvenster Koppelingen weergeven en traceren. Zie Informatie over koppelingen

Adobe Mercury Performance System

Het Adobe Mercury Performance System is een combinatie van oplossingen die Illustrator sneller maakt. Het programma reageert bovendien beter en kan grotere bestanden verwerken.

Native ondersteuning voor 64 bits

Versnelt algemene verwerking op Macintosh- en Windows- besturingssystemen van 64 bits. Illustrator kan nu profiteren van de voordelen van RAM van meer dan 3 GB.

Grotere bestanden verwerken

Bij gelijktijdige verwerking van grote bestanden treden waarschijnlijk minder fouten op, zoals uitzonderingen vanwege onvoldoende geheugen. Complexe taken, zoals het maken van pakketontwerpen, grote afbeeldingen of cartografie, worden beter afgehandeld.

Verbeterde geheugenverwerking

Reduceert het aantal fouten wegens onvoldoende geheugen, bijvoorbeeld tijdens het rasteren, exporteren en tegelijk werken aan verschillende grote bestanden.

Bekijk voor meer informatie de video over het Mercury Performance System van Lynda.com (Engelstalig).

Verbeterde gebruikersinterface

De gebruikersinterface is efficiënter, gestroomlijnder en beter configureerbaar, zodat u prettiger kunt werken in Illustrator. Zie Verbeterde gebruikersinterface voor meer informatie over de verbeterde aspecten van de gebruikersinterface.

Voorbeeld van een verbeterd gebruikersinterface-element: configureerbare helderheidniveaus en bijpassende canvaskleuren
Voorbeeld van een verbeterd gebruikersinterface-element: configureerbare helderheidniveaus en bijpassende canvaskleuren

Vereenvoudigde workflows

Patronen

Het is eenvoudiger patronen te maken en te bewerken, zodat u zich uren saaie, herhalende werkzaamheden bespaart. Het nieuwe deelvenster Patroonopties biedt een eenvoudige set opties om mee te experimenteren en uw concept te wijzigen totdat u het patroon van uw keuze hebt.

Ga voor meer informatie over het deelvenster Patroonopties en de workflow naar Patronen maken en bewerken.

Bekijk voor meer informatie de video over patronen maken en bewerken van Lynda.com (Engelstalig).

Een patroon maken of bewerken met het nieuwe deelvenster Patroon
Patroon maken

Verloop op een lijn

Met de functie Verloop op een lijn kunt u drie soorten verlopen op een lijn toepassen. U hoeft een lijn niet meer uit te breiden om deze te vullen, en vervolgens een verloop erop toe te passen. Pas een verloop toe op een lijn met behulp van het deelvenster Verloop (Venster > Verloop):

Binnen: gedraagt zich alsof de lijn is uitgebreid naar een gevuld object met een verloop.

Langs: het verloop wordt toegepast langs de lengte van de lijn.

Over: het verloop wordt toegepast op de hele breedte van de lijn.

Bekijk voor meer informatie de video over verlopen toepassen op een lijn van Lynda.com (Engelstalig).

Een verloop toepassen op een lijn
Een verloop toepassen op een lijn

Afbeeldingen overtrekken

De workflow voor het maken van een vectorafbeelding van een rasterafbeelding resulteert nu in veel scherpere overtrekken. De uitvoer heeft minder paden en ankerpunten en herkent kleuren beter dan de functie Actief overtrekken in vorige versies.

Voor meer informatie over de nieuwe workflow voor Afbeeldingen overtrekken, leest u dit artikel of bekijkt u deze video van Lynda.com.

Gaussiaans vervagen

Het nieuwe effect Gaussiaans vervagen (Effect > Vervagen > Gaussiaans vervagen) is snel en efficiënt. Selecteer het vakje Voorvertoning om de op uw illustratie toegepaste Gaussiaanse vervaging in real-time te bekijken.

Nieuwe of verbeterde profielen en componenten

Gebruik de verbeterde profielen en extra componentenbibliotheken om snel aan de slag te gaan met uw illustratieprojecten:

• In het dialoogvenster Nieuw document (Bestand > Nieuw) is een nieuw profiel met de naam Apparaten toegevoegd. Het nieuwe profiel bevat voorinstellingen voor iPhone-, iPad-, Xoom-, Fire-, Nook- en Galaxy-apparaten.
  • Het profiel Web heeft een nieuwe standaardgrootte (960 x 560 px).
  • Er zijn nieuwe patroon- en Pantone Plus™-kleurbibliotheken toegevoegd.

Voor meer informatie bekijkt u de video over verbeterde opstartprofielen en andere wijzigingen van Lynda.com (Engelstalig).