Meer informatie over de nieuwe functies en verbeteringen in de Illustrator-versie van november 2019 (versie 24.0).
v1artboard_1_copy6

Vereenvoudiging van paden

Snel en eenvoudig complexe paden bewerken door het aantal ankerpunten te verminderen.

Automatische spellingcontrole

Automatische spellingcontrole

Alle spelfouten worden direct in het document gemarkeerd terwijl u de tekst typt.

Opslaan op de achtergrond

Opslaan en exporteren op de achtergrond

Bestanden snel opslaan en exporteren. U hoeft nu niet meer te wachten voordat u verder kunt werken aan andere taken.

v1artboard_1_copy14

In-app ondersteuning voor probleemoplossing

Krijg direct ondersteuning wanneer u een probleem ondervindt bij het openen of opslaan van bestanden.

v1artboard_1_copy12

Snellere effecten

Snellere rendering wanneer de effecten Slagschaduw, Vervagen en Binnenste gloed/Buitenste gloed worden toegepast.

Gebruik van de app

Leermiddelen

Er zijn nieuwe leermaterialen, zoals begeleide zelfstudies, beschikbaar in Illustrator om u op weg te helpen.

v1artboard_1_copy15

Andere verbeteringen

Betere productstabiliteit, applicatieprestaties en gebruikerservaring.

Vereenvoudiging van paden

Als uw illustratie complexe paden bevat en u het lastig vindt om deze te bewerken, gebruikt u de functie Pad vereenvoudigen om het pad eenvoudiger te kunnen bewerken. Deze functie heeft nu een uitgebreidere en intuïtieve gebruikersinterface.

Wanneer u deze functie gebruikt (Object > Pad > Vereenvoudigen), wordt er een dialoogvenster weergegeven met basisopties waarmee u een pad kunt vereenvoudigen. Als u geavanceerde opties wilt weergeven, klikt u op het pictogram Meer opties () om het dialoogvenster Vereenvoudigen te openen. In dit dialoogvenster kunt u curven vereenvoudigen, de hoek van hoekpunten aanpassen en vloeiender maken en gebogen paden omzetten in rechte lijnen.

Pad vereenvoudigen

Zie Een pad vereenvoudigen voor meer informatie.

Automatische spellingcontrole

U kunt nu eenvoudig de spelling controleren met de functie Automatische spellingcontrole. Als u een boek, brochure, cv, poster of een ander document ontwerpt dat tekst bevat, hoeft u zich geen zorgen te maken over spelfouten, omdat Illustrator deze automatisch markeert terwijl u de tekst typt. 

Opmerking: Illustrator ondersteunt spellingcontrole in meer dan 50 talen en dialecten. De functie wordt momenteel niet ondersteund voor Oost-Aziatische talen.

Spellingcontrole

Zie Spelling controleren voor meer informatie.

Opslaan en exporteren op de achtergrond

Uw Illustrator-bestanden worden nu op de achtergrond opgeslagen en geëxporteerd. U hoeft niet langer te wachten totdat het opslaan en exporteren is voltooid, maar u kunt doorwerken aan uw illustratie. U wordt in Illustrator op de hoogte gesteld wanneer deze processen zijn voltooid. Zo nodig kunt u de voortgang ook controleren door op de knop Voortgang controleren te klikken.

Opmerking: Alleen bestanden met de indeling .ai, .png en .jpg kunnen op de achtergrond worden opgeslagen en geëxporteerd.

Zie Opslaan op de achtergrond en Exporteren op de achtergrond voor meer informatie.

In-app ondersteuning voor probleemoplossing

In deze versie van Illustrator hebben we het openen en opslaan van bestanden verbeterd.

Als zich echter toch een probleem voordoet en het bestand niet automatisch kan worden hersteld, toont Illustrator informatieve foutberichten met opties om het bestand te herstellen.

Leermiddelen

Om u te leren werken met Illustrator en u snel op weg te helpen, bieden we allerlei hulpmiddelen aan op de tabbladen Start en Leren van Illustrator, zoals voorinstellingen voor documenten, begeleide zelfstudies en meer. Het startscherm biedt ook een inkijkje in belangrijke nieuwe functies van de nieuwste versie van de app.

Startscherm

Zie Leren en inspiratie in de app voor meer informatie.

Snellere effecten

Als u ooit wenste dat het toepassen van Illustrator-effecten op afbeeldingen en objecten sneller ging, zult u blij zijn te horen dat in deze versie de toepassing van de effecten Vervagen, Slagschaduw en Binnenste gloed/Buitenste gloed aanzienlijk is verbeterd. Deze effecten worden nu veel sneller toegepast in Illustrator.

Snellere effecten

Zie Werken met effecten voor meer informatie.

Compatibiliteit van Illustrator-bestanden met eerdere versies

Alle nieuwe Adobe Illustrator- (.ai) en Illustrator EPS-documenten (.eps) worden nu opgeslagen in de nieuwste Illustrator 2020-indeling (versie 24.0).

Als u het Illustrator 2020-document echter opent in een eerdere versie van Illustrator (2019 of eerder), wordt er een waarschuwing weergegeven. Deze geeft aan dat dit document is gemaakt met een nieuwere versie en dat er gegevens verloren kunnen gaan wanneer het document wordt geopend.

Voor een soepele gebruikerservaring wordt het aangeraden om Illustrator 2020-documenten te openen in Illustrator 24.0.

Stabiliteits- en andere verbeteringen

We streven ernaar om u met elke versie een stabiel en beter product te leveren.

In deze versie van Illustrator hebben we een groot aantal problemen opgelost die gebruikers bij ons hebben gemeld. Bijvoorbeeld problemen met betrekking tot typografie, gereedschappen, bestandsversies, verlopen en meer. Zie Opgeloste problemen voor meer informatie.

opgeloste problemen
Ai-versie 2020
Ai eps 2020

Praat mee

Ask the community

Als u een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit u dan aan bij de Adobe Illustrator-gemeenschap. We horen graag van u.


Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid