Gebruik Adobe Photoshop Mix om de kracht van Adobe Photoshop-software te combineren met het gemak van mobiele apparaten voor een creatieve, gebruiksvriendelijke fotobewerking op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook. De mogelijkheid om afbeeldingen op niet-destructieve wijze uit te knippen, te combineren en te bewerken, betekent dat uw oorspronkelijke foto's niet worden gewijzigd. Bovendien bieden de met Creative Cloud verbonden werkstromen oneindig veel creatieve mogelijkheden.

Algemene informatie

Hoe is Adobe Photoshop Touch te vergelijken met Photoshop Mix?

Adobe Photoshop Touch is oorspronkelijk ontwikkeld om een subset met Photoshop-tools te leveren in een zelfstandige applicatie met beperkte functionaliteit. Photoshop Mix is uitsluitend bedoeld voor het remixen van afbeeldingen. De mogelijkheden van de app kunnen worden uitgebreid via de Adobe Creative SDK-cloudservices en integratie met applicaties als Photoshop CC en Lightroom CC, zodat je nog creatiever te werk kunt gaan.

Mix is gebouwd met de Creative SDK en biedt functies en functionaliteit voor mobiele apparaten die tot nu toe alleen beschikbaar waren in onze professionele desktopproducten, in een gebruikvriendelijke app die niet alleen om bewerken draait, maar ook om connectiviteit.

Hoe kom ik aan Photoshop Mix?

Photoshop Mix voor iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaten en Chromebook is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

Photoshop Mix voor iOS is momenteel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans, Italiaans, Spaans, Braziliaans Portugees, Pools, Russisch, Koreaans, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Zweeds, Turks, Deens, Nederlands, Fins, Noors en Tsjechisch.

Voor Android is de app momenteel verkrijgbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans.

Bezoek de pagina over Photoshop Mix in de iTunes App Store en Google Play voor actuele systeemvereisten.

Hoe maakt Photoshop Mix gebruik van Adobe CreativeSync?

Met CreativeSync kun je in één workflow naadloos schakelen tussen verschillende apps op je mobiele apparaat.

In Photoshop Mix kun je naadloos werk van en naar de nieuwe Photoshop Fix-app, Lightroom for mobile, Comp en Sketch verplaatsen. Mix is ook compatibel met Adobe Spark Video en Adobe Spark Page.

Waar vind ik meer informatie over Photoshop Mix?

Ga voor meer informatie over Photoshop Mix naar de productpagina van Adobe Photoshop Mix.

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Photoshop Mix?

Bekijk een zelfstudie om aan de slag te gaan of bezoek het ondersteuningsforum.

Hoe krijg ik meer informatie over Photoshop Mix?

Bekijk een uitgebreide zelfstudie om aan de slag te gaan met Photoshop Mix.

Adobe Photoshop Mix gebruiken

Hoe voeg ik een foto toe?

Tik op het pictogram + aan de linkerkant van het scherm. U kunt een foto maken met de camera of een bestaande afbeelding selecteren in de Filmrol, Creative Cloud, Lightroom enzovoort.

Kan ik Photoshop Mix gebruiken om foto's aan te passen?

De belangrijkste functie van Photoshop Mix is het uitknippen en combineren van foto's. Het menu Adjustments (Aanpassingen) bevat echter een aantal functies die u doorgaans in een bewerkingstoepassing verwacht.

1. Open een foto in Photoshop Mix of voeg deze hierin toe.
  2. Tik op Aanpassen. De werkbalk Aanpassen wordt weergegeven.
  3. Tik op Autom. herstellen om de beste aanpassingen toe te passen.
  4. U kunt ook een aanpassingsmodus selecteren, zoals Belichting, Contrast, Helderheid of Verzadiging. Veeg zijwaarts om de hoeveelheid aan te passen.
  5. Accepteer de wijzigingen.

Hoe pas ik vooraf gedefinieerde filters of effecten op foto's toe?

Adobe Photoshop Mix biedt verschillende vooraf gedefinieerde filters genaamd Effecten. U kunt een look toepassen op een volledige afbeelding of een laag, en u kunt zelfs een Selectieve look toepassen op een gedeelte van één foto. Op de volgende manier past u een algemene look toe:

1. Tik op Effecten.
  2. Tik om een effect te selecteren en er een voorbeeld van weer te geven.
  3. Tik op Accepteren om de look toe te passen.

Hoe pas ik een effect op een deel van een foto toe?

Adobe Photoshop Mix biedt verschillende vooraf gedefinieerde filters genaamd Effecten. U kunt een effect op de hele foto of een deel van de foto toepassen. Ga als volgt te werk om een effect op een deel van een foto of laag toe te passen:

1. Selecteer een laag en tik op Effecten.
  2. Tik om een effect te selecteren en vooraf te bekijken.
  3. Tik op een selectiegereedschap en verf over een gedeelte van de foto of laag. Het effect wordt op het geselecteerde gebied toegepast.
  4. Tik op Accepteren om de look toe te passen.

Hoe knip ik een object uit een foto?

U kunt stukken uit een foto knippen om de gewenste delen te isoleren. U wilt bijvoorbeeld het object van de achtergrond isoleren.

1. Selecteer een foto of laag.
  2. Tik op Uitknippen.
  3. Gebruik de selectiegereedschappen om het gedeelte te selecteren dat u wilt isoleren of uitknippen. De rest van de foto wordt gemaskeerd.
  4. Accepteer de wijzigingen om het object uit te knippen.

Hoe snijd ik een foto uit?

1. Open een foto of compositie.
  2. Tik op Uitsnijden.
  3. Selecteer een type voor uitsnijden en versleep dan de uitsnijdgrepen.
  4. Tik op Accepteren.

Kan ik ongewenste objecten uit een foto verwijderen?

Photoshop Mix biedt toegang tot Vullen met behoud van inhoud, aangedreven door Creative Cloud. U kunt Vullen met behoud van inhoud gebruiken om ongewenste objecten uit een foto te verwijderen. Wanneer u deze functie gebruikt, wordt de foto naar Creative Cloud geüpload en verwerkt. Het resultaat wordt vervolgens weer naar uw apparaat geretourneerd.

1. Open een foto en tik op Meer bewerkingen. Tik vervolgens op Vullen met behoud van inhoud.
  2. Gebruik een selectiegereedschap om het ongewenste object of gebied te selecteren.
  3. Tik op Vulling

De foto wordt naar Creative Cloud geüpload en het resultaat wordt weergegeven.

De camera bewoog toen u een foto maakte. Kan ik dat herstellen?

Soms bewoog de camera toen de foto werd genomen, en de foto kan niet altijd opnieuw worden genomen. Schokreductie, aangedreven door Creative Cloud, kan u helpen de vervaging veroorzaakt door beweging van de camera te verminderen.

1. Open een foto en tik op Meer bewerkingen. Tik vervolgens op Schokreductie. De afbeelding wordt naar Creative Cloud geüpload.
  2. Kies een uitvoering en tik op Accepteren.

Kan ik een foto aanpassen om het object recht te zetten?

Soms lijkt het alsof objecten in een foto scheef staan door perspectiefvervorming. Upright, aangedreven door Creative Cloud, verwijdert vervormingen veroorzaakt door het perspectief of cameralenzen.

1. Open een foto en tik op Meer bewerkingen. Tik vervolgens op Upright. De afbeelding wordt naar Creative Cloud geüpload.
  2. Kies een uitvoering en tik op Accepteren.

Hoe sla ik mijn compositie op zodat ik deze in Photoshop kan gebruiken?

U kunt een Photoshop Mix-compositie als PSD-bestand opslaan om het verder te bewerken in Photoshop CC.

Tik op het pictogram Delen en kies Naar Photoshop verzenden.

De compositie wordt geüpload naar Creative Cloud en weergegeven als een PSD-bestand in uw Creative Cloud-middelen.

Wanneer u deze stappen hebt gevolgd, wordt uw Mix-creatie automatisch geladen als een gelaagd PSD-bestand, zodat u het verder kunt bewerken in Photoshop CC op uw desktop. Zorg ervoor dat u zich bij Photoshop CC aanmeldt met de Adobe ID waarmee u zich ook hebt aangemeld bij Photoshop Mix.

Moet ik al mijn projecten downloaden wanneer ik Photoshop Mix gebruik?

Nee. Met de nieuwste update van Photoshop Mix kunt u projecten selectief op uw apparaat synchroniseren. Bij selectieve synchronisatie slaat de app alleen de minimaal benodigde metagegevens voor elk project op uw apparaat op. De overige metagegevens wordt wanneer nodig uit de cloud opgehaald. U hoeft niet langer handmatig ruimte vrij te maken wanneer u weinig opslagruimte hebt.