scan_appicon_96

Scan alles naar hoogwaardige PDF's met je mobiele apparaat. De mobiele app Adobe Scan tovert je mobiele apparaat om tot een krachtig en intelligent hulpmiddel voor scannen en tekstherkenning, waarmee je afbeeldingen snel kunt vastleggen en omzetten in hoogwaardige, doorzoekbare Adobe-PDF's.

Wat is de mobiele app Adobe Scan?

Met de gratis mobiele app Adobe Scan kun je overal eenvoudig scans maken en bewerken met je Android- en iOS-apparaat. Scan snel wat je nodig hebt, zoals formulieren, bonnetjes en visitekaartjes, en zet je afbeeldingen om in hoogwaardige, doorzoekbare Adobe-PDF's.

Is de mobiele app Adobe Scan gratis?

Ja. Download de gratis Android- of iOS-versie van de mobiele app via Google Play of de iTunes App Store.

Kan ik mijn scans opslaan als PDF?

Ja. Wanneer je in Adobe Scan op PDF opslaan tikt, wordt je bestand automatisch omgezet naar PDF en opgeslagen in je Adobe Document Cloud-account.

Hoe werkt de mobiele app Adobe Scan met Adobe Document Cloud?

De mobiele app Adobe Scan werkt samen met Adobe Document Cloud, zodat je verbonden en productief blijft, waar je ook bent.

Meld je aan voor een gratis Adobe Document Cloud-account om:

• Bestanden te bewaren en te openen in Adobe Document Cloud met 2 GB gratis opslagruimte.
  • Rechtstreeks toegang te krijgen tot recente bestanden op je desktop, internet of mobiele apparaten.
  • Je gescande collectie te synchroniseren tussen je desktop, internet en mobiele apparaten.

Kan ik visitekaartjes scannen en importeren?

Met Adobe Scan kun je visitekaartjes scannen en importeren in de contactpersonen op je apparaat. Je kunt nu meerdere visitekaartjes scannen als één scan van meerdere pagina's en de visitekaartjes selecteren die je wilt importeren.

Hoe voeg ik mijn nieuwe contactpersonen toe aan Outlook?

1. Open de app Contacten.
  2. Selecteer de contactpersoon die je wilt toevoegen aan Outlook.
  3. Kies Deel contact (iOS) of Delen als vCard (Android) en kies vervolgens Outlook.
  4. Open de bijlage in je Outlook desktop-app en selecteer Opslaan en sluiten.

Kan ik mijn nieuwe contactpersonen een e-mail sturen vanaf mijn telefoon?

Ja, je kunt contactpersonen die je hebt geüpload met Adobe Scan, een e-mail sturen vanuit je e-mailapp door hun naam te typen en hun gegevens te selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Moet ik Acrobat-desktopsoftware aanschaffen om de mobiele app Adobe Scan te gebruiken?

Nee. Adobe Scan is een gratis, opzichzelfstaande app.

Met een lidmaatschap van Acrobat Pro DC kun je je scans samen met andere documenten en formulieren combineren en ordenen in één PDF-bestand en scans exporteren naar volledig bewerkbare Microsoft Office-bestanden vanaf je desktop, mobiele apparaat of internet. Afbeeldingen en tekst uit je PDF's kunnen dan ook volledig worden bewerkt op een desktop of tablet.

Wat is de mobiele app Adobe Acrobat Reader en hoe verhoudt deze app zich tot Adobe Scan?

Acrobat Reader is een gratis, opzichzelfstaande app waarmee je tekst in PDF's die zijn gemaakt in Adobe Scan kunt zoeken en markeren en waarmee je notities kunt toevoegen. Je kunt gescande formulieren ook invullen en ondertekenen met Acrobat Reader.

Wanneer je een lidmaatschap neemt van Adobe Export PDF, Adobe PDF Pack of Adobe Acrobat Pro DC, krijg je toegang tot premiumfuncties, zodat je nog meer kunt doen met je PDF's.

Kan ik formulieren invullen en ondertekenen nadat ik ze heb gescand?

Ja. Nadat je je formulier hebt gescand met Adobe Scan, ga je met één tik naar Adobe Acrobat Reader waar je het formulier kunt invullen.

Adobe Acrobat Reader gebruikt herkenning van formuliervelden om velden te detecteren en voor te stellen, zoals naam, adres, handtekening of selectievakjes, zodat je formulieren nog sneller kunt invullen en ondertekenen.

Hoe kan ik mijn scans bewerken en opmerkingen toevoegen?

Met enkele tikken in Adobe Scan kun je je scans openen in Adobe Acrobat Reader, waar je eenvoudig tekst in je scans kunt markeren of notities kunt toevoegen.

Wanneer je een lidmaatschap neemt van Acrobat Pro DC, kun je afbeeldingen en tekst in je scans volledig bewerken op een desktop of een iOS- of Android-tablet. En je bestanden zijn overal toegankelijk waar je Adobe Document Cloud gebruikt: op de desktop, mobiel en het web.

Kan ik foto's importeren in Adobe Scan?

Ja, je kunt foto's importeren in Adobe Scan. Selecteer het pictogram Afbeeldingen op het tabblad Recent of Alle Scans, waarna Adobe Scan automatisch foto's van documenten en formulieren in je bibliotheek herkent en ophaalt.

Je kunt ook afbeeldingen uit je fotobibliotheek delen. Selecteer eenvoudig het pictogram Delen wanneer je je foto's bekijkt en kies Adobe Scan.

Hoe sla ik mijn scan op als een .jpg-bestand?

Je kunt je originele afbeelding opslaan als een .jpg-bestand door te gaan naar Instellingen > Voorkeuren en de functie Originelen opslaan naar foto's in te schakelen.

Wat is OCR?

OCR staat voor Optical Character Recognition (optische tekstherkenning). Dit is een technologie waarmee je verschillende soorten documenten, zoals gescande papieren documenten, PDF-bestanden of foto's die zijn gemaakt met een digitale camera, kunt omzetten in bewerkbare en doorzoekbare gegevens. Adobe Scan past automatisch OCR op je document toe en zet het om in een volledig bewerkbaar exemplaar van je PDF.

Is de tekstherkenningsfunctie (OCR) in Adobe Scan gratis?

Ja. De Adobe Scan-app biedt gratis OCR.

Hoe schakel ik tekstherkenning uit?

Tik op Instellingen > Voorkeuren > Tekstherkenning uitvoeren om automatische tekstherkenning (OCR) uit te schakelen.

Kan ik de taal van de tekstherkenning wijzigen?

Ja. Als je de taal wilt wijzigen, tik je op Instellingen > Voorkeuren > Taal voor tekstherkenning en selecteer je de gewenste taal.

Is er Help-documentatie beschikbaar?

De online Help-documenten zijn beschikbaar op je apparaat en in elke browser. De Help is beschikbaar in 19 talen.

Is er een forum waar ik vragen kan stellen?

Ja. Je kunt meer hulp krijgen door een vraag te stellen op de forums. Deze forumkoppelingen zijn ook beschikbaar vanuit de app: