ca_appicon_noshadow

Met Adobe Capture kun je op basis van één foto kleurthema's, patronen, vectorvormen, 3D-materialen, lettertypen en aangepaste penselen maken die direct in producties kunnen worden gebruikt. Of je nu onderweg bent of in de studio werkt, je kunt inspiratie uit de wereld om je heen verzamelen in bibliotheken en vervolgens delen en gebruiken in je favoriete desktop-apps of mobiele apps van Adobe.

Informatie over Adobe Capture

Adobe Capture voor iOS- en Android-telefoons is als een gratis download beschikbaar in de iTunes App Store en op Google Play.

Adobe Capture is beschikbaar in het Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Traditioneel Chinees, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Ga naar de pagina van Adobe Capture in de iTunes App Store of op Google Play voor de meest actuele systeemvereisten.

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lidmaatschap hebt, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap.

iPhone, iPad, iPad Pro, Android-telefoons, Android-tablets en Chromebooks.

Je vindt meer informatie over Capture op de volgende webpagina's:

Adobe Capture biedt een afspeellijst met leerzame video's binnen de app die toegankelijk zijn via het gedeelte Leren.

1. Tik op het menu onderaan in Capture op het tabblad Leren.

2. Zoek de video die je wilt bekijken.

3. Tik op de afspeelknop.

Instructievideo
    Instructievideo

De instructievideo's zijn op andere apparaten ook toegankelijk via een afspeellijst op YouTube. Leren is alleen beschikbaar op Android-apparaten. Het gedeelte Leren wordt mogelijk gemaakt door YouTube. Door het gedeelte Leren van Adobe Capture te gebruiken, gaan gebruikers akkoord met de servicevoorwaarden van YouTube en het privacybeleid van Google.

Adobe Capture gebruiken

Middelen zijn de bouwstenen van je creatieve projecten in Creative Cloud. Met Capture kun je zeven verschillende soorten middelen maken: kleuren, patronen, vormen, looks, materialen, lettertypen en penselen.

Middelen zijn beschikbaar in het deelvenster Bibliotheken in compatibele desktop-apps en mobiele apps van Adobe, afhankelijk van het type middel. Zie Ondersteuning voor Capture-middelen in andere Adobe-apps voor een lijst met Adobe-apps die Capture-middelen ondersteunen.

Het enige wat je nodig hebt om middelen vast te leggen en te maken, is een ondersteund apparaat en een foto.

1. Open de Adobe Capture-app.
  2. Als de camera niet automatisch start, tik je op het camerapictogram om een foto te maken met de camera.
  3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om het type middel te selecteren.
  4. Gebruik twee vingers om het beeld te zoomen of te pannen, of tik op het scherm als je het beeld wilt vastzetten.
  5. Tik op de pictogrammen boven in het scherm om opties in te stellen, effecten toe te passen of foto's aan te passen.
  6. Tik op het pictogram X linksonder om alle camera-opties opnieuw in te stellen. Dubbeltik op het pictogram X om de camera af te sluiten.
  7. Tik op de andere pictogrammen onder in het scherm om de flitser in te schakelen, de camera om te draaien of een bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud
  8. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

1.   Start de Adobe Capture-app.
  2.   Tik op het pictogram van het gebruikersprofiel in de linkerbovenhoek van het scherm Galerie en kies Voorkeuren in het menu.
  3.   Schakel Cameramodus starten in of uit.

Capture bevat twee sets filters voor het aanpassen van middelen.

Met foto-aanpassingen zoals contrast, verzadiging en belichting kun je het middel nauwkeuriger vastleggen, precies zoals je het ziet.

Effecten zoals Pixel, Strip en Waarden beperken geven een unieke uitstraling aan de middelen die je vastlegt.

Tik in de camera op het filterpictogram in de rechterbovenhoek op de telefoon of rechtsonder op de tablet. Aanpassingen staan in de eerste filmstripcollectie en effecten in de tweede. Kies de optie die je wilt toepassen en gebruik de schuifregelaar om het effect te verfijnen. Er kunnen meerdere filters op een opname worden toegepast.

Effecten worden niet ondersteund op Android. Aanpassingen worden ondersteund op Android-apparaten met Camera2, krachtige hardware en SDK-versie 24 of hoger.

Gebruik de camera om de wereld om je heen in een soort prisma te veranderen en zo unieke patronen te creëren. Capture kan allerlei caleidoscopische effecten genereren op basis van je afbeeldingen. Vervaag de randen om herhalende patronen te maken. Sla patronen op als raster of genereer vectoren op basis van je foto, waarbij je de afmetingen van de vectoren probleemloos kunt wijzigen. Stuur je patronen vervolgens naar Photoshop of Illustrator om ze te verfijnen of te gebruiken als vulling, texturen en meer.

Het enige wat je nodig hebt om patronen vast te leggen en te maken, is je iPhone, iPad of Android-telefoon en een foto.

1. Open de Adobe Capture-app.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Patronen te selecteren.

4. Tik op de pictogrammen bovenaan op het scherm om het patroontype, raster of vector, te kiezen. Pas effecten en foto-aanpassingen toe door een of meer van de opties te selecteren.

5. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

6. Gebruik de optie voor bijsnijden in het deelvenster Bewerken om het vastgelegde patroon te verfijnen.

7. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

Je kunt patronen gebruiken in Illustrator, Photoshop en Fresco. Je vindt patronen in het deelvenster Bibliotheken, in de bibliotheek waarin je ze hebt opgeslagen in Capture.

Aangepaste patronen zijn momenteel beschikbaar voor iOS (iPhone en iPad) en Android.

Gebruik het universum als je verfdoos. Richt je lens op de wereld om je heen en laat de kleurenfunctie van Capture zoeken naar compatibele paletten in je omgeving. Sla je kleurstalen op voor direct gebruik in bijna elke applicatie. Pas je paletten verder aan en deel ze op Adobe Color.

Het enige wat je nodig hebt om kleurthema's te maken en vast te leggen, is je iPhone, iPad of Android-telefoon en een foto.

1. Open de Adobe Capture-app.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Kleuren te selecteren.

4. De app detecteert automatisch vijf harmonische kleuren uit de compositie en geeft deze weer.

5. Tik op het filterpictogram boven de afbeelding om foto-aanpassingen toe te passen en je opname te verfijnen.

6. Tik op het scherm om het beeld vast te zetten en versleep de aanwijzers om nieuwe kleuren te selecteren.

7. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

8. Selecteer de kleurmodus in de rechterbenedenhoek. Gebruik de optie Bewerken om de kleurthema's te bewerken met de schuifregelaars of het kleurenwiel of rechtstreeks in de bronafbeelding.

9. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

Je kunt kleuren gebruiken in Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Dreamweaver, Adobe Muse, Adobe Animate, Adobe Illustrator Draw, Adobe Photoshop Sketch en Adobe Comp.

Als je kleuren in een desktop-applicatie wilt gebruiken, zoek je het kleurthema in het deelvenster Bibliotheken, in de bibliotheek waarin je ze hebt opgeslagen in Capture.

Als je kleuren in een mobiele app wilt gebruiken, kies je het tabblad Bibliotheek in de kleurkiezer en navigeer je naar de bibliotheek waarin je ze hebt opgeslagen in Capture.

Opmerking:

Thema's die zijn gepubliceerd op Adobe Color, worden niet verwijderd wanneer een kleurthema wordt verwijderd in Capture. Deze thema's moet je handmatig verwijderen via je account op color.adobe.com/.

Verlopen zijn een type kleurelement dat kleuren vloeiend combineert. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende effecten te creëren in ontwerpen, illustraties, video's en bij fotobewerking. Elk verloop bestaat uit een reeks kleurstalen met tussenstops die de afstand tussen kleuren bepalen. Verlopen kunnen op verschillende manieren worden weergegeven, zoals lineair of radiaal, afhankelijk van het gewenste effect. Alle verlopen die zijn gemaakt in Adobe Capture, worden opgeslagen als lineair. Voor meer informatie over het maken en bewerken van verlopen raadpleeg je Kleurverlopen in Adobe Capture.

Van handgetekende vormen tot contrastrijke foto's: je kunt elke afbeelding omzetten in een strakke vectorvorm. Gebruik de verfijningsgereedschappen om storende elementen te verwijderen, achtergronden op te schonen of lijnen vloeiender te maken. Verzend vormen rechtstreeks naar Photoshop en Illustrator of vind ze terug in het deelvenster Bibliotheken in elke ondersteunde app.

Het enige wat je nodig hebt om vormen vast te leggen en te maken, is je iPhone, iPad of Android-telefoon en een bestaande foto.

1. Open de Adobe Capture-app.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Vormen te selecteren.

4. De app geeft de meest opvallende lijnen weer. Gebruik de schuifregelaar om de vorm aan te passen voor een optimaal resultaat.

5. Tik op de pictogrammen bovenaan op het scherm om kleuren te inverteren, de functie voor automatisch opschonen toe te passen of effecten en/of foto-aanpassingen toe te passen door een of meer van de opties te selecteren.

6. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

7. Bewerk de vorm met de opties op het tabblad Bewerken, zoals bijsnijden, verfijnen of vloeiend maken.

8. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

9. Geef je vorm een naam en sla hem op in een bibliotheek.

Hoe gebruik ik vormen?

Je kunt vormen gebruiken in Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Animate, Illustrator Draw en Comp.

Als je vormen in een desktop-applicatie wilt gebruiken, open je het deelvenster Bibliotheken en zoek je de vorm in de bibliotheek waarin je deze hebt opgeslagen in Capture.

Als je vormen in een mobiele app wilt gebruiken, kies je het tabblad Bibliotheek in de vormkiezer en navigeer je naar de bibliotheek waarin je ze hebt opgeslagen in Capture.

Bekijk deze zelfstudie om meer te weten te komen over vormen.

Capture biedt een kleurmodus in het deelvenster Vormen waarmee je je foto's kunt veranderen in gekleurde vectoren. Gekleurde vormen zijn momenteel beschikbaar op de iPad en in Android.

1. Klik in het deelvenster Vormen in Capture op het zwart-witpictogram in de linkerbovenhoek van de app en tik daarna op het pictogram van het kleurenpalet om over te schakelen van de zwart-witmodus naar de kleurmodus.

2. Tik op de ontspanknop om een foto te maken. De foto verandert in een gekleurde vector. Gebruik het deelvenster Bewerken om delen bij te snijden, te wissen, te tekenen en te vullen en om het aantal kleuren in de vorm te verminderen.

3. Tik op Opslaan. Je kunt deze middelen vervolgens binnenhalen in andere Adobe Creative Cloud-apps voor desktop en mobiel, zoals Adobe Photoshop, Illustrator, Fresco, Dimension, XD en Photoshop Sketch.

Verander de wereld om je heen in een penseel. Maak je eigen hoogwaardige penselen, rechtstreeks op basis van je foto's. Kies de gewenste stijl, richting, stroom en werking voor je penseel. Maak structuurpenselen rechtstreeks op basis van structuren en maak lintpenselen die vloeiend werken. Gebruik je penselen om te schilderen in Animate, Illustrator, Photoshop en Photoshop Sketch.

Het enige wat je nodig hebt om penselen vast te leggen en te maken, is je iPhone, iPad of Android-telefoon of een bestaande foto.

1. Open de Adobe Capture-app.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Penselen te selecteren.

4. Tik op de pictogrammen aan de bovenkant van het scherm om een specifieke kleur uit de selectie te verwijderen en foto-aanpassingen en/of effecten toe te passen.

5. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

6. Bewerk het penseel met de opties op het tabblad Bewerken, zoals bijsnijden, stijlen, voorinstellingen of verfijnen.

7. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

8. Geef je penseel een naam en sla het op in een bibliotheek.

Je kunt penselen gebruiken in Photoshop, Illustrator, Animate en Photoshop Sketch.

Als je penselen in een desktop-applicatie wilt gebruiken, open je het deelvenster Bibliotheken en zoek je het penseel in de bibliotheek waarin je het hebt opgeslagen in Capture. Illustrator en Animate kunnen alleen Illustrator-penselen gebruiken. Photoshop kan alleen Photoshop-penselen gebruiken.

Als je penselen in Photoshop Sketch wilt gebruiken, druk je lang op het penseel dat je wilt vervangen en navigeer je vervolgens terug naar je penseelcollecties. Kies de bibliotheek waarin je het penseel hebt opgeslagen in Capture. Photoshop Sketch kan alle soorten penselen gebruiken.

Bekijk deze zelfstudie om meer te weten te komen over penselen.

Maak een foto van een lettertype dat je inspireert. Capture gebruikt Adobe Sensei om de tekstvormen te analyseren en vergelijkbare lettertypen voor te stellen die kunnen worden opgeslagen als tekenstijlen. Nadat je een lettertype in Capture hebt opgeslagen, wordt dit automatisch geactiveerd in Adobe Fonts. Lettertypen zijn direct beschikbaar via de tekstgereedschappen in Photoshop, InDesign, Illustrator of XD.

Het enige wat je nodig hebt om lettertypen vast te leggen en te maken, is je iPhone, iPad of Android-telefoon of een bestaande foto.

Maak in enkele klikken tekenstijlen op basis van tekstafbeeldingen.

1. Open de Adobe Capture-app.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Lettertype te selecteren.

4. Lijn de tekst uit in het omsluitende kader.

5. Druk op de ontspanknop om het beeld vast te zetten en tik om een lettertype te kiezen. Druk nogmaals op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

6. Selecteer een van de zoekresultaten en bewerk desgewenst de stijlopties via Bewerken.

7. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

8. Geef het lettertype een naam en sla het op in een bibliotheek.

Je kunt lettertypen gebruiken in InDesign, Illustrator, Photoshop, Comp en Adobe XD.

Als je lettertypen in een desktop-applicatie wilt gebruiken, open je het deelvenster Bibliotheken en zoek je het lettertype in de bibliotheek waarin je het hebt opgeslagen in Capture. Klik op het cloudpictogram om dat lettertype in de huidige app te activeren. Selecteer de tekst die je in je ontwerp wilt wijzigen. Klik in het deelvenster Bibliotheek op het lettertype dat je wilt toepassen.

Als je lettertypen in mobiele apps wilt gebruiken, kies je het lettertypemenu en navigeer je naar de bibliotheek waarin je het lettertype hebt opgeslagen in Capture. Tik op het cloudpictogram om het lettertype te synchroniseren met de huidige applicatie en tik vervolgens op het lettertype dat je wilt gebruiken. Er verschijnt een nieuw tekstvak waarin je je tekst kunt toevoegen.

Opmerking:

Lettertypen die zijn geactiveerd in Adobe Fonts, worden niet gedeactiveerd wanneer een lettertype wordt verwijderd in Capture. Deze lettertypen moet je handmatig deactiveren via je account op fonts.adobe.com.

Je bent omringd door structuren en met Capture kun je de beste structuren selecteren om mee te werken. Gebruik je telefoon om structuren te genereren en in enkele klikken PBR-materialen van hoge kwaliteit te maken. Bekijk een voorvertoning van je vastgelegde materialen door ze rechtstreeks op verschillende gerenderde vormen weer te geven. 3D-materialen uit Capture kunnen rechtstreeks worden gebruikt in Adobe Dimension of worden geëxporteerd naar de MDL-bestandsindeling voor andere doeleinden.

1. Open de Adobe Capture-app.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Materialen te selecteren.

4. Tik op de pictogrammen bovenaan op het scherm om de voorbeeldvorm te verwijderen of te wijzigen en om effecten en/of foto-aanpassingen toe te passen door een of meer van de opties te selecteren.

5. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

6. Bewerk het materiaal met de opties op het tabblad Bewerken, zoals verfijnen of bijsnijden.

7. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

8. Geef het materiaal een naam en sla het op in een bibliotheek.

Materialen kunnen worden gebruikt in Adobe Dimension.

Open het deelvenster Bibliotheken en zoek je materiaal in de bibliotheek waarin je het hebt opgeslagen in Capture. Sleep het materiaal naar het model dat je een bepaalde stijl wilt geven.

Leg licht en kleur in je omgeving of in geïmporteerde afbeeldingen vast en gebruik dit om samenhangende kleurprofielen te genereren voor je afbeeldingen en video's in Adobe-applicaties.

Het enige wat je nodig hebt om looks vast te leggen en te maken, is een iOS- of Android-apparaat.

1. Open de Adobe Capture-app.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Looks te selecteren.

4. Tik op het pictogram bovenaan op het scherm om foto-aanpassingen toe te passen door een of meer van de opties te selecteren.

5. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

6. Kies een look om er een voorbeeld van te bekijken.

7. Veeg naar rechts om je voorbeeld te wijzigen of upload je eigen voorbeeld.

8. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

9. Geef je look een naam en sla hem op in een bibliotheek.

Je kunt looks toepassen op afbeeldingen of video's in Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro of Adobe After Effects. Open het deelvenster Bibliotheken en selecteer de bibliotheek waarin je ze hebt opgeslagen in Capture. Voor videobeelden sleep je de look naar de clip waarop je de kleurcorrectie wilt toepassen. Dubbelklik in Adobe Photoshop op de look om deze als een aanpassingslaag voor Kleur opzoeken toe te passen bovenop de laag die je momenteel hebt geselecteerd.

Je middelen worden automatisch opgeslagen in je Creative Cloud-bibliotheken. De bibliotheek waar je momenteel aan werkt en waarin je middelen opslaat, staat boven aan het scherm in de weergave Galerie. Als je de bibliotheek waarin je werkt wilt wijzigen, tik je op de naam van de bibliotheek om het menu Mijn bibliotheek weer te geven. Je kunt afzonderlijke middelen opslaan in een bestaande bibliotheek of een bibliotheek maken.

Verplaats middelen tussen bibliotheken door te tikken op het menu naast een middel in de weergave Galerie en Verplaatsen naar…. te kiezen.

In Capture kunt je je middelen bewerken door op het potloodpictogram te tikken of door de bronafbeelding als een nieuw middel te remixen. Tik hiervoor op het remixpictogram wanneer je de details van je middel bekijkt. Je kunt het middel ook rechtstreeks in een compatibele desktop-app of mobiele app openen en daar verder aanpassen.

1. Tik op het middel in de galerie om alleen dat ene middel weer te geven.

2. Tik op het potloodpictogram in de rechterbenedenhoek van het middel om het te bewerken.

1. Selecteer het middel dat je wilt verwijderen.

2. Tik op het menu met de drie puntjes (...).

3. Tik op Verwijderen in het menu Opties om je middel definitief van je apparaat en uit Creative Cloud te verwijderen.

Je kunt een middel dupliceren door het middel te selecteren, op het menu te tikken en Dupliceren te kiezen. Je kunt de naam wijzigen door Naam wijzigen te kiezen.

Je kunt je bibliotheken beheren en een bibliotheek met iemand anders delen door je via de browser aan te melden bij je Creative Cloud-account en Mijn middelen > Bibliotheken te kiezen.

Je kunt je middelen delen door het pictogram voor delen in de linkerbenedenhoek van het scherm te kiezen wanneer je het midddel bekijkt. Middelen kunnen worden gedeeld als een miniatuurafbeelding of als een Creative Cloud-koppeling. Je kunt je middelen ook exporteren als afbeelding of in allerlei bruikbare indelingen, afhankelijk van het type middel.

Wanneer je een middel opslaat in Capture, wordt dit in een Creative Cloud-bibliotheek geplaatst. Deze bibliotheken worden automatisch gesynchroniseerd wanneer je apparaat is verbonden met wifi, zodat je middelen worden weergegeven in het deelvenster Bibliotheek in compatibele desktop-apps en mobiele apps van Adobe.

Nadat je diverse kleurthema's, vectorvormen en aangepaste penselen hebt gemaakt, kun je deze gaan gebruiken in je werk in een desktop-app of concepten verder uitwerken in andere mobiele apps. Zorg dat je middelen zijn opgeslagen in een Creative Cloud-bibliotheek in Capture.

Kies in de desktop-app de bibliotheek waarin je middelen zijn opgeslagen in het deelvenster Bibliotheken. Sleep de middelen die je wilt gebruiken naar het tekengebied of canvas.

Je vindt compatibele Capture-middelen in het menu Penselen van Photoshop Sketch en in het menu Vormen van Illustrator Draw. In mobiele apps zijn kleurpaletten toegankelijk op het tabblad Bibliotheek via het menu van de kleurkiezer en lettertypestijlen in het menu Lettertype van het tabblad Bibliotheek.

Zie Ondersteuning voor Capture-middelen in andere Adobe-apps voor een lijst met Adobe-apps die Capture-middelen ondersteunen.

In Capture kunt je je middelen bewerken door op het potloodpictogram te tikken of door de bronafbeelding als een nieuw middel te remixen. Tik hiervoor op het remixpictogram wanneer je de details van je middel bekijkt. Je kunt het middel ook rechtstreeks in een compatibele desktop-app of mobiele app openen en daar verder aanpassen.

Je beheert de toegang van Adobe Capture tot het besturingssysteem, zoals toegang tot de camera of de galerie, in de app Instellingen van je Chromebook, mobiele apparaat of tablet.

Krijg ondersteuning en deel feedback over Adobe Capture met het productteam.

1. Start Adobe Capture.

2. Tik op je profielpictogram in de linkerbovenhoek.

3. Tik op Feedback verzenden.

Je beheert de toegang van Adobe Capture tot het besturingssysteem, zoals toegang tot de camera of de galerie, in de app Instellingen van je Chromebook, mobiele apparaat of tablet.

Ondersteuning voor Capture-middelen in andere Adobe-apps

Je kunt middelen uit Capture toevoegen aan de volgende Adobe-applicaties. Creative Cloud synchroniseert al je illustraties, die vervolgens op het web toegankelijk zijn op assets.adobe.com.

Desktop Mobiel

Photoshop

Illustrator

InDesign

After Effects

Dreamweaver

Illustrator Draw

Photoshop Sketch

Adobe Fresco

Het type Capture-middel bepaalt in welke mobiele app of desktop-app je het middel kunt gebruiken.De volgende tabel geeft aan in welke apps je Capture-middelen kunt gebruiken:

Capture-middel Adobe-apps
Kleurthema's Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Dreamweaver, Muse, Animate, Illustrator Draw, Photoshop Sketch, Adobe Fresco
Kleurverlopen
Illustrator, XD, Photoshop (via importeren)
Vormen Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Animate, Premiere Pro, Illustrator Draw, Photoshop Sketch
Penselen Photoshop, Illustrator, Animate en Photoshop Sketch, Adobe Fresco
Lettertypen InDesign, Illustrator, Photoshop en Adobe XD
3D-materialen  Dimension
Patronen Photoshop, Illustrator