Hoe problemen met invoegtoepassingen in Photoshop te identificeren en problemen op te lossen.

Opmerking:

Het pictogram naast een stuk tekst in de inhoud hieronder geeft aan dat er nieuwe informatie is voor de Photoshop CC 2015.5-release.

Overzicht van problemen die worden veroorzaakt door beschadigde of incompatibele plug-ins

Als u een van de volgende problemen ondervindt, ligt de oorzaak mogelijk bij een beschadigde of incompatibele plug-in:

• Fout: 'Kan de module [Plug-in Name] niet laden omdat hij niet compatibel is met deze versie van Photoshop.'
  • Bestandsindelingen ontbreken in de vensters Opslaan of Opslaan als.
  • Photoshop loopt vast of crasht onverwacht tijdens het starten of gebruik
  • Problemen met renderen van afbeeldingen nadat er een plug-in is uitgevoerd
  • Trage prestaties tijdens het starten of gebruik van Photoshop
  • Plug-inopdrachten worden verkeerd weergegeven in de menu's van Photoshop

U ondervindt mogelijk problemen met een plug-in omwille van een van de volgende redenen:

• De plug-in is ontworpen voor een andere versie van Photoshop en is niet compatibel met de huidige versie
  • De plug-in werd onvolledig of onjuist geïnstalleerd
  • Er is meer dan een versie van dezelfde plug-in geïnstalleerd
  • Een plug-inbestand is beschadigd geraakt

Camera Raw-invoegtoepassing Help

Zie Waarom ondersteunt mijn versie van Photoshop of Lightroom mijn camera niet? als u Adobe Camera Raw hebt bijgewerkt en Photoshop uw camera nog steeds niet herkent.

Zie Installatieprogramma voor Camera Raw-invoegtoepassing als u er niet in slaagt om de Camera Raw-invoegtoepassing bij te werken voor CS6, CC of latere versies.

Installatie van invoegtoepassingen van derden Help

Hieronder vindt u een aantal algemene richtlijnen om problemen met invoegtoepassingen van derden te vermijden:

Nooit:

• Sleep handmatig plug-ins van een vorige versie van het map Plug-ins van Photoshop naar de map Plug-ins van uw huidige versie van Photoshop.

Altijd:

Opmerking:

Voorheen werden invoegtoepassingen van derden die hun eigen installatieprogramma gebruikten, niet automatisch verplaatst of gesynchroniseerd tussen de belangrijkste versies van Photoshop (zoals tussen Photoshop CC 2014 en Photoshop CC 2015).

Om de noodzaak voor nieuwe installaties tussen primaire versies te minimaliseren, hebben we voor CC 2015.5 en latere versies ontwikkelaars gevraagd om in een gedeelde Creative Cloud-locatie te installeren. U moet uw plug-ins van derden opnieuw installeren/bijwerken voor gebruik van de gedeelde Creative Cloud-locatie, zodat plug-ins van derden automatisch worden geladen tussen primaire versies.

Opmerking:

Vanaf Photoshop CC versie 20.0 van oktober 2018 wordt de 32-bits versie van Windows niet langer ondersteund.  Als u een 64-bits versie van Windows hebt en de 32-bits versie van Photoshop nodig hebt voor compatibiliteit met oude invoegtoepassingen of apparaatstuurprogramma's, kunt u een oudere 32-bits versie van Photoshop downloaden.

Opmerking:

Photoshop is op Mac OS alleen beschikbaar als een 64-bits toepassing en 32-bits invoegtoepassingen worden niet langer ondersteund. Neem contact op met de leverancier om ondersteuning te krijgen voor de plug-in van 64 bits. Of bewaar uw eerdere geïnstalleerde versie van Photoshop om verouderde plug-ins met 32 bits uit te voeren.

Stappen voor foutoplossing bij invoegtoepassingen

Controleer of u over de meest recente updates voor uw plug-ins beschikt

De problematische invoegtoepassing identificeren

Om snel te bepalen of Photoshop problematische optionele invoegtoepassingen of invoegtoepassingen van derden laadt, doet u het volgende:

1. Sluit Photoshop.

2. Houd Shift ingedrukt en start Photoshop. Er verschijnt tijdens het starten een dialoogvenster met “Laden optionele plug-ins en plug-ins van derden overslaan?”

Dialoogvenster laden overslaan
  3. Klik op 'Ja' om het laden van optionele plug-ins en plug-ins van derden over te slaan.

Opmerking:

Dit schakelt optionele plug-ins en plug-ins van derden alleen gedurende de huidige sessie uit. Als u Photoshop sluit en opnieuw start zonder de Shift-toets ingedrukt te houden, worden de optionele plug-ins of plug-ins van derden ingeschakeld.

4. Probeer het probleem opnieuw te creëren.

Als het probleem weer optreedt, dan wordt het probleem niet veroorzaakt door een geïnstalleerde, optionele invoegtoepassing of een invoegtoepassing van derden. Sluit Photoshop en probeer het dan opnieuw zonder de Shift-toets ingedrukt te houden om alle optionele invoegtoepassingen en invoegtoepassingen van derden opnieuw in te schakelen. Sla de overige stap in deze sectie over.

Als het probleem weer optreedt, wordt het probleem niet veroorzaakt door optionele invoegtoepassingen of invoegtoepassingen van derden. Om specifieke problematische invoegtoepassingen te identificeren:

1. Sluit Photoshop.

2. Verplaats een plug-in van de Plug-inmap van Photoshop naar een tijdelijke locatie (bijvoorbeeld, een nieuwe map op uw bureaublad).

Opmerking:

Zie Plug-inmappen zoeken voor de locaties van de plug-inmappen van Photoshop.

3. Start Photoshop en probeer het probleem opnieuw te creëren.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als het probleem weer optreedt, herhaalt u stap 1 tot en met 3.
    • Als het probleem niet meer optreedt, dan werd het probleem veroorzaakt door uw laatst verwijderde invoegtoepassing. Verwijder of schakel deze invoegtoepassing permanent uit en neem vervolgens contact op met de uitgever voor hulp of voor informatie over een bijgewerkte invoegtoepassingsversie. Installeer of schakel de niet-problematische optionele invoegtoepassingen en invoegtoepassingen van derden opnieuw in die u zojuist hebt verwijderd of uitgeschakeld.
  5. Start Photoshop en probeer het probleem opnieuw te creëren.

De problematische invoegtoepassing permanent uitschakelen

Om een invoegtoepassing permanent uit te schakelen, gebruikt u een of meer van deze methoden:

• Verplaats de plug-in uit de Plug-insmap van Photoshop naar een tijdelijke locatie die buiten de Plug-insmap van Photoshop is (bijvoorbeeld, naar een nieuwe map op uw bureaublad).
  • Hernoem elk van de problematische plug-inbestanden zodat de bestandsnaam met een tilde (~) begint. Photoshop laadt geen bestanden die met een tilde starten.
  • Volg de verwijderingsinstructies die door de uitgever van elke plug-in wordt geleverd.

Plug-inmappen zoeken

Plug-ins van derden en optionele plug-ins kunnen op de volgende twee locaties worden geïnstalleerd:

• Versiespecifieke locatie: hiermee wordt alleen de geïnstalleerde plug-in voor een specifieke versie van Photoshop CC geladen (bijvoorbeeld alleen Photoshop CC 2014)
  • Gedeelde Creative Cloud-locatie: hiermee wordt de invoegtoepassing voor alle geïnstalleerde versies van Photoshop CC geladen, zonder dat u de invoegtoepassing opnieuw hoeft te installeren

Windows

Als u op de specifieke locatie voor de Photoshop-versie hebt geïnstalleerd, wordt de map Photoshop-plug-ins hier geplaatst:

• Vaste schijf\Programmabestanden\Adobe\[Photoshop-versie]\Plug-ins
Map met invoegtoepassingen van Windows

Als u op de gedeelde Creative Cloud-locatie hebt geïnstalleerd, wordt de map Plug-ins hier geplaatst:

• Vaste schijf\Programmabestanden\Algemene bestanden\Adobe\Plug-Ins\CC
WinSharedPluginsFolder

Bovendien wordt de invoegtoepassing Camera Raw in een algemene invoegtoepassingsmap geplaatst die Photoshop, Adobe Bridge, en de Photoshop Elements delen:

• Vaste schijf\Programmabestanden\Algemene bestanden\Adobe\Plug-Ins\[Photoshop-versienummer]

macOS

Als u op de specifieke locatie voor de Photoshop-versie hebt geïnstalleerd, wordt de map Photoshop-plug-ins hier geplaatst:

• Vaste schijf/Toepassingen [versie van Photoshop] /Plug-ins
Plug-insmap van MacOS

Als u op de gedeelde Creative Cloud-locatie hebt geïnstalleerd, wordt de map Plug-ins hier geplaatst:

• Vaste schijf/Library/Application Support/Adobe/Plug-Ins/CC
macSharedPath

Bovendien wordt de plug-in Camera Raw in een algemene plug-inmap geplaatst die Photoshop, Adobe Bridge, en de Photoshop Elements delen:

• Vaste schijf/Bibliotheek/Ondersteuning applicatie/Adobe/plug-Ins/[versienummer van Photoshop] /Bestandsinelingen.