Handboek Annuleren

Selecties uit een laag of grenzen van een laagmasker laden

U kunt alle niet-transparante gebieden op een laag selecteren of, als er een laagmasker is, alle niet-gemaskerde gebieden. Het selecteren van deze gebieden is handig als u tekst of afbeeldingsinhoud wilt selecteren die wordt omgeven door transparante gebieden of die transparante gebieden bevat of als u een selectie wilt maken waarmee u gemaskerde gebieden op een laag wilt uitsluiten.

 1. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Als u alleen de niet-transparante gebieden op een niet-gemaskerde laag wilt selecteren, houdt u Ctrl (Windows) of Command (Mac OS) ingedrukt en klikt u op de laagminiatuur in het deelvenster Lagen.
  • Als u de gemaskerde gebieden op een laag met een laagmasker wilt selecteren, houdt u Ctrl (Windows) of Command (Mac OS) ingedrukt en klikt u op de laagmaskerminiatuur in het deelvenster Lagen.
 2. Als er al een selectie is, kunt u een van de volgende handelingen uitvoeren:
  • Als u pixels aan een bestaande selectie wilt toevoegen, drukt u op Ctrl+Shift (Windows) of Command+Shift (Mac OS) en klikt u op de laag- of laagmaskerminiatuur in het deelvenster Lagen.
  • Als u pixels uit een bestaande selectie wilt verwijderen, drukt u op Ctrl+Alt (Windows) of Command+Option (Mac OS) en klikt u op de laag- of laagmaskerminiatuur in het deelvenster Lagen.
  • Als u de doorsnede van de pixels en een bestaande selectie wilt laden, drukt u op Ctrl+Alt+Shift (Windows) of Command+Option+Shift (Mac OS) en klikt u op de laag- of laagmaskerminiatuur in het deelvenster Lagen.
  Opmerking:

  Met de tool Verplaatsen kunt u de volledige inhoud van een laag verplaatsen zonder een transparantiemasker te laden.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account