Wat is Adobe Premiere Rush CC?

Leer hoe u online video's maakt en deelt vanaf uw apparaten met Adobe Premiere Rush CC.

Premiere Rush is een alles-in-één tool voor het maken van video's. Met Premiere Rush kunt u snel en gemakkelijk professioneel ogende video's vastleggen, bewerken en delen.

Maak uw video's, afbeeldingen en foto's rechtstreeks vanuit de app, of importeer media die op uw apparaat zijn opgeslagen. Vervolgens kunt u de clips in Premiere Rush bewerken en titels, audio en overgangen toevoegen. Verfijn kleuren en audio met gebruiksvriendelijke besturingselementen. Exporteer ten slotte uw video en deel deze met een enkele klik rechtstreeks op verschillende sociale kanalen, zoals YouTube of Facebook.

Werk naadloos op verschillende apparaten (mobiel of desktop) en vertrouw erop dat u precies daar verder kunt gaan waar u was gebleven, dankzij de automatische projectsynchronisatie. Dankzij de consistente gebruikservaring op desktop en mobiele apparaten, zijn de krachtige functies van Premiere Rush overal beschikbaar.

Wat kan ik maken met Premiere Rush?

Premiere Rush is ideaal voor het maken van korte video's (ongeveer 20 minuten of minder) met hoogwaardige bewegende beelden, audio en kleur. Deel uw video's online met uw volgers of vrienden op sociale media. Inhoud maken en delen op YouTube, Facebook, Instagram en meer. 

De juiste apparatuur

Om Premiere Rush te gebruiken hebt u een computer (Mac of Windows), een iPhone of een iPad nodig. (Zie Systeemvereisten voor Premiere Rush.)

Download Premiere Rush hier. Ga direct aan de slag, met minimale training. Premiere Rush heeft een intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken interface. Start eenvoudig uw videobewerkingstraject in Premiere Rush en blaas uw volgers van hun sokken op sociale media. Naarmate u meer expertise opbouwt en geavanceerde videobewerkingen wilt uitvoeren, kunt u overschakelen naar Premiere Pro.

Om aan de slag te gaan, start u het product en doorloopt u de interactieve zelfstudie van één minuut die u door de basisprincipes voor het bewerken van uw eerste video leidt. Hier worden alle belangrijke stappen en functies in Premiere Rush behandeld die u nodig hebt om uw video te maken en te delen.

Extra hulp en zelfstudies zijn altijd beschikbaar op Adobe Premiere Rush CC - Informatie en ondersteuning.

Premiere Rush-workflow voor videobewerking

Workflow-overzicht
Workflow-overzicht

Kort samengevat bestaat de workflow in Premiere Rush uit de volgende stappen:

Beelden vastleggen of media importeren

Leg uw beeldmateriaal vast met een mobiele camera, spiegelreflex of ander type camera en breng het beeldmateriaal over naar Premiere Rush. Premiere Rush verdeelt de scènes automatisch voor u in clips. 

U kunt ook audiobestanden overbrengen die op uw telefoon zijn opgeslagen, of de Premiere Rush-soundtracks gebruiken die beschikbaar zijn vanuit het product zelf.

Zie de onderstaande items voor meer informatie over het opnemen van beeldmateriaal in Premiere Rush en voor informatie over ondersteunde bestandsindelingen:

Wanneer u Premiere Rush op een iOS-apparaat (zoals iPhone of iPad) gebruikt, kunt u de ingebouwde opnamefuncties van het product gebruiken. Deze functie geeft u meer controle wanneer dat nodig is, en de mogelijkheid om uw vastgelegde media snel en naadloos op te nemen in een project. Vervolgens bewerkt u de video op uw mobiele apparaat of schakelt u over naar Premiere Rush op uw desktop. Projecten worden naadloos gesynchroniseerd tussen desktop- en mobiele apparaten. U hebt altijd en overal toegang tot uw recente projectbewerkingen, op al uw apparaten.

Zie Video's onderweg maken en delen met Adobe Premiere Rush CC op iOS voor meer informatie over het gebruik van de Premiere Rush iOS-app.

Video's bewerken en verfijnen

Bewerk uw video's in Premiere Rush, waar u dezelfde bewerkingsfuncties kunt gebruiken op al uw iOS- en desktopapparaten. 

Nadat u videoclips hebt geopend, kunt u de goede delen behouden, de wat langzamere of saaie delen verwijderen, alle scènes in willekeurige volgorde afspelen en audio, geanimeerde titels of bewegende beelden toevoegen.

Clips op de tijdlijn bewerken
Clips op de tijdlijn bewerken

Uw video op de tijdlijn bewerken

Nadat het beeldmateriaal is toegevoegd aan uw Premiere Rush-project, kunt u meer clips toevoegen, zoals extra video's, afbeeldingen, grafische afbeeldingen of muziek. U kunt clips splitsen, verplaatsen of bijsnijden op de tijdlijn. 

Zie Uw video op de tijdlijn bewerken voor meer informatie.

Overgangen toevoegen en bewerken
Overgangen toevoegen en bewerken

Overgangen toevoegen en bewerken

Voeg overgangen tussen clips toe om naadloos van een clip naar een andere clip te gaan. Over het algemeen gebruikt u een eenvoudige 'cut' om van shot naar shot te gaan, maar u kunt ook schakelen tussen shots door één scène uit te faseren en de andere geleidelijk in te voeren.

Premiere Rush biedt een aantal overgangen die u op uw clips kunt toepassen om uw video te verbeteren. Zie Overgangen toevoegen en bewerken voor meer informatie.

Titels toevoegen en bewerken
Titels toevoegen en bewerken

Titels toevoegen en bewerken

Voeg snel en eenvoudig tekstoverlays en bewegende beelden toe aan uw video's en pas allerlei zaken aan zoals lettertype, letterstijl (vet/cursief/onderstreept), lettergrootte en kleur. In de voorvertoningsmonitor kunt u heel eenvoudig de tekst bewerken en uw titelsjablonen en grafische sjablonen rechtstreeks verplaatsen, schalen en roteren.

Profiteer van de professioneel ontworpen ingebouwde Motion Graphics-sjablonen en krijg rechtstreeks vanuit de app toegang tot meer aanpasbare geanimeerde titels, informatiebalken onderaan het scherm, overgangen en afbeeldingen van Adobe Stock.

Zie voor meer informatie:

Audioclips toevoegen of voice-overs opnemen
Audioclips toevoegen of voice-overs opnemen

Audioclips toevoegen of voice-overs opnemen

Importeer muziek en audioclips in uw Premiere Rush-projecten. Of neem voice-overs op, rechtstreeks in uw tijdlijn. 

Premiere Rush wordt geleverd met 10 royaltyvrije soundtracks die u kunt importeren en in uw video gebruiken.

Zie Audio toevoegen en bewerken voor meer informatie.

Kleur aanpassen
Kleur aanpassen

Kleur aanpassen

Premiere Rush bevat verschillende kleurvoorinstellingen die u eenvoudig op clips kunt toepassen om ze een bepaalde 'look and feel' te geven. Klik op een kleurvoorinstelling om deze toe te passen op uw geselecteerde clip. Als u wilt, kunt u de intensiteit van de voorinstelling aanpassen. 

U kunt ook aanvullende bewerkingstools gebruiken om de kleur verder te verfijnen.

Zie De kleur van een clip aanpassen voor meer informatie.

Dekking bijsnijden, schalen, doezelen en aanpassen
Dekking bijsnijden, schalen, doezelen en aanpassen

Dekking bijsnijden, schalen, doezelen en aanpassen

U kunt uw clips op verschillende manieren transformeren. Met de transformatieknoppen van Premiere Rush kunt u clips positioneren en hun hoogte, breedte of dekking wijzigen. Ook kunt u video's bijsnijden of roteren.

Bovendien kunt u een clip ook 'verdoezelen' (de randen van uw video verzachten of vervagen). Verdoezelen is een geweldige techniek om het middengedeelte van een videoframe uit te lichten en de aandacht van de kijker op dat punt te richten.

Uw video exporteren of delen

Nadat u klaar bent met het maken van uw video, kunt u deze op uw computer opslaan, maar u kunt de video ook direct delen op sociale mediakanalen, zoals YouTube, Facebook, Instagram of Behance.

Zie Uw video delen of exporteren voor meer informatie.

Overstappen van Premiere Rush naar Premiere Pro

Premiere Rush is compatibel met Premiere Pro. U kunt al uw Premiere Rush-projecten moeiteloos openen in Premiere Pro. Bovendien profiteert u in Premiere Pro van een grotere verscheidenheid aan overgangen en effecten, krachtigere kleurcorrectie- en audiotools, bewerkingen met meerdere camera's en een heel scala aan plug-ins van derden.

Opmerking:

Zodra een Premiere Rush-project is geopend in Premiere Pro, kunt u het niet meer terugbrengen naar Premiere Rush. Dit komt doordat niet alle geavanceerde bewerkingsfuncties in Premiere Pro worden ondersteund in Premiere Rush.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?