Handboek Annuleren

Voordelen voor bijdragers

 1. Handboek voor Stock-bijdragers
 2. Waarom bijdragen aan Adobe Stock?
  1. Voordelen voor bijdragers
  2. Waar we naar op zoek zijn
  3. Tips voor succesvolle bijdragen
 3. Je account maken en beheren
  1. Een account maken
  2. De pagina met je bijdragersprofiel beheren
  3. Navigeren in je account
  4. Hulp nodig?
 4. Juridische richtlijnen
  1. Richtlijnen voor accounts en inzendingen
  2. Juridische terminologie en auteursrecht
  3. Afstandsverklaring van het portretrecht en bescherming
  4. Vereisten voor afstandsverklaringen van het eigendomsrecht
  5. Bekende beperkingen voor afbeeldingen
  6. Gebruik van je content
  7. Vermoedelijk misbruik van je intellectuele eigendom melden
 5. Vereisten voor content
  1. Vereisten voor foto's en illustraties
  2. Vereisten voor vectoren
  3. Vereisten voor video's
  4. Vereisten voor generatieve AI
  5. Vereisten voor PNG-bestanden met transparantie
  6. Vereisten voor illustratieve redactionele inhoud
  7. Vereisten voor sjablonen voor motion graphics
  8. Vereisten voor ontwerpsjablonen
  9. Premium- en 3D-verzamelingen
  10. Richtlijnen voor diverse en inclusieve content
 6. Je content voorbereiden en uploaden
  1. Tips voor foto's
  2. Tips voor vectoren
  3. Tips voor video's
  4. Je content uploaden
  5. Een afstandsverklaring van het portret- of eigendomsrecht uploaden
 7. Een effectieve beschrijving van je content geven
  1. Titels en trefwoorden
  2. De juiste categorie kiezen
  3. Bestanden bewerken en verwijderen
  4. Organiseren met CSV-bestanden
 8. Beoordelingsproces
  1. Het beoordelingsproces
  2. Redenen voor weigering van content
  3. Problemen met kwaliteit en technische problemen
  4. Vergelijkbare content versus spam
 9. Betaling en belasting
  1. Betaald krijgen
  2. Informatie over royalty's voor bijdragers
  3. Veelgestelde vragen over belasting voor bijdragers

Op deze pagina wordt beschreven wat de voordelen zijn wanneer je foto's, video's, vectorafbeeldingen en illustraties bijdraagt aan Adobe Stock.

Enkele van de vele voordelen

Maak inhoud waarop je trots kunt zijn: Of je nu vectorillustraties van dieren maakt, smakelijke maaltijden fotografeert of onder water filmt, we helpen je om geld te verdienen met wat je leuk vindt.

Verdien geld in je eigen tijd: Er zijn geen deadlines, geen vergaderingen met klanten en geen bazen die je vertellen wat je moet doen. Je werkt op je eigen voorwaarden en uploadt inhoud wanneer jij dat wilt. Nadat je inhoud is goedgekeurd voor onze verzameling, kun je jarenlang royalty's verdienen voor inhoud die je vandaag inzendt. Door bij te dragen aan Adobe Stock kun je letterlijk geld verdienen terwijl je slaapt.

Adobe biedt je ongekende publiciteit: Adobe Stock verkoopt licenties voor foto's, video's, illustraties, sjablonen en vectorafbeeldingen aan miljoenen kopers van stockinhoud, rechtstreeks via Adobe Creative Cloud-apps en het web. Door bij te dragen aan Adobe Stock, kun je deze wereldwijde kopers bereiken en word je beloond voor je werk.

Upload rechtstreeks vanuit de apps waar je graag mee werkt: Adobe Stock is uniek in de wereld van stockinhoud aangezien het onderdeel uitmaakt van Adobe. Alleen Adobe Stock biedt je het gemak om media rechtstreeks te uploaden vanuit onze onmisbare creatieve applicaties, waaronder Lightroom Classic, Bridge, Premiere Pro en de mobiele applicatie Photoshop Mix.

Klanten hebben de beste toegang tot je inhoud: We hebben het klanten gemakkelijk gemaakt om een licentie voor je inhoud te kopen via stock.adobe.com en Microsoft PowerPoint, maar ook rechtstreeks in Adobe Creative Cloud-applicaties zoals Photoshop en Premiere Pro. Terwijl ze werken in deze applicaties, kunnen klanten uit de hele wereld zoeken naar relevante inhoud en een voorvertoning ervan bekijken in de context van hun ontwerpen of video's. Als de inhoud geschikt is voor hun doel, kunnen ze rechtstreeks vanuit de applicatie een licentie kopen. Esthetische filters, mogelijk gemaakt door Adobe Sensei, bieden kopers snel toegang tot de meest relevante zoekresultaten. Dit gebruiksgemak betekent dat jij geld verdient. Klanten kopen royaltyvrije licenties voor inhoud, op aanvraag of via een lidmaatschap.

Profiteer van hoge royalty's: Adobe Stock promoot je werk in de wereld van creatieve mediamakers en biedt concurrerende royalty's van 33% op afbeeldingen en 35% op video's. Voor meer informatie over royalty's raadpleeg je het gedeelte Betaalproces en belastingen. Zie Gebruik van je inhoud voor meer informatie.

Het blijft jouw inhoud: Je draagt je rechten niet over wanneer je werkt met Adobe Stock. In plaats daarvan ga je een samenwerkingsverband aan waarbij wij jouw inhoud promoten en er licenties voor verkopen. Deze overeenkomst is niet-exclusief.

Maak deel uit van de Adobe-gemeenschap: Als je bijdraagt aan Adobe Stock, maak je deel uit van een fantastische gemeenschap die bestaat uit creatieve mensen die inhoud creëren. Adobe Stock is voortdurend in ontwikkeling als reactie op jouw inspanningen en inbreng. Wij bieden voortdurend meer manieren waarop jij betrokken kunt zijn. Sluit je aan bij de Discord-community voor Adobe Stock-kunstenaars, bezoek het Adobe Stock-forum, bekijk eerdere webinars of doe HIER mee met aankomende sessies over onderwerpen die relevant zijn voor Adobe Stock-kunstenaars.

Verwante informatie

Adobe-logo

Aanmelden bij je account