Tips voor het oplossen van problemen en help

Lees de Adobe Stock-bijdrager-handleiding  en ontdek:

• Waar kopers naar op zoek zijn
  • Inhoud maken die verkoopt
  • Tips om te zorgen dat uw inhoud wordt gevonden

Onze klanten zijn op zoek naar inhoud die hen aanspreekt en een licht werpt op een breed scala aan onderwerpen. Ze willen inhoud waar hun publiek zich in kan vinden. Richt je daarom op authentieke afbeeldingen van echte mensen uit allerlei culturen.

Hier zijn enkele links ter inspiratie:

• Regellimiet voor CSV-bestand verhoogd naar 5000. Kijk HIER voor aanvullende informatie.
  • Uploads van bulkmodellen en afstandsverklaringen van eigendomsrecht worden nu ondersteund in de Adobe Stock Contributor Portal. Zie hoe in deze korte VIDEO.
  • Adobe Stock Artist Hub is nu live.
  • Adobe Lightroom Classic behoudt nu de volgorde van trefwoorden terwijl u ze toevoegt, wanneer u ze uploadt naar de Adobe Stock Contributor Portal.

Klik HIER om te weten te komen hoe u de Creative Cloud-bonuscode voor in aanmerking komende Adobe Stock-bijdragers inwisselt.

We willen dat uw stem gehoord wordt. Adobe Stock streeft ernaar authentiek beeldmateriaal dat culturele diversiteit weerspiegelt breder beschikbaar te maken. De missie van het nieuwe Adobe Stock Advocates-programma is om bijzondere nieuwe stemmen en beelden die oprecht zijn en indruk maken onder de aandacht te brengen en te ondersteunen.
Klik HIER voor meer informatie over het Adobe Stock Advocates-programma

• Het Artist Development Fund is een programma van $ 500.000 voor creatieve commissies van Adobe Stock. In het kader van ons streven naar inclusie zijn wij op zoek naar kunstenaars die zichzelf identificeren met diverse gemeenschappen en deze kundig in hun werk naar voren laten komen. Klik HIER voor aanvullende informatie en om een aanvraag in te dienen.
  • Kom HIER meer te weten over de begunstigden van het Adobe Stock Artist Development Fund.

Deelnemen aan leuke creatieve uitdagingen en samenwerken met andere bijdragers en leden van het Adobe Stock-personeel kan HIER

Als je 18 jaar of ouder bent en de rechten bezit van de foto's, video's, illustraties en/of vectorafbeeldingen die jij hebt gemaakt, kun je bijdrager worden van Adobe Stock. Je hoeft geen professionele kunstenaar te zijn of dure apparatuur te hebben om een Adobe Stock-bijdrager te worden. Je hoeft ook geen Creative Cloud-abonnement te hebben. Meld je aan voor een Adobe ID en begin met bijdragen. Meer informatie.

Onze standaardcollectie bevat foto's, video's, illustraties en vectorafbeeldingen. Elk type inhoud heeft zijn eigen vereisten die je hier kunt vinden.

Upload inhoud rechtstreeks vanuit Adobe Lightroom, Lightroom Classic en Adobe Bridge. Meer informatie

Het royaltytarief wordt op de nettoprijs per gelicentieerd activum toegepast, is gebaseerd op de Amerikaanse aankoopprijs en inclusief kortingen. Als het abonnement bijvoorbeeld US$ 29,99 per maand kost voor 10 maandelijkse fotolicenties, is het royaltybedrag (naar boven afgerond tot de dichtstbijzijnde cent) US$ 0,99 per gelicentieerde foto (US$ 29,99/10 foto's x 33%). Opmerking: het is mogelijk dat de berekeningen van de royalty's niet op de dichtstbijzijnde cent worden afgerond.

Adobe Stock licentieert ook activa middels aangepaste overeenkomsten en niet-standaard abonnementen, zoals Creative Cloud Express-abonnementen en Pro Edition-abonnementen voor Creative Cloud voor teams en ondernemingen. Royaltytarieven voor activa gelicentieerd onder deze overeenkomsten en abonnementen zijn ofwel: (A) voor niet-video activa, 33% van het toerekenbare bedrag, en voor videocontent, 35% van het toerekenbare bedrag; of (B) een vast tarief. Klik HIER voor aanvullende informatie.

Zie Betaald worden voor meer informatie over ons betalingsbeleid en hoe je een betaling aanvraagt.

Het aanbieden van licenties is een economische activiteit. Als Adobe Stock-bijdrager zijn inkomsten die voortkomen uit je verkoopsactiviteiten in de VS, onderhevig aan US IRS-bronbelasting (Internal Revenue Service). Raadpleeg afhankelijk van waar je woont Belastingen voor Amerikaanse burgers en ingeschreven vreemdelingen in het kort of Belastingen voor niet-Amerikaanse burgers in het kort. Als je je belastingaangifte niet indient, houdt Adobe automatisch 30% van je inkomsten in.

Raadpleeg de sectie Beoordelingsproces voor informatie over onze beoordelingscriteria en waarom sommige bestanden worden afgewezen. Raadpleeg de sectie Inhoud voorbereiden en uploaden om te weten te komen wat je voor elk inhoudstype wel en niet mag doen.

Adobe behoudt zich het recht voor een account te blokkeren als de inhoud of het uploadgedrag niet in overeenstemming is met onze Adobe Stock-bijdrager-overeenkomst.

De trefwoorden worden op alfabetische volgorde weergegeven in Lightroom Classic, maar gaan terug naar de volgorde waarin u ze hebt toegevoegd wanneer u uw afbeeldingen uploadt naar Adobe Stock. Geef uw trefwoorden op volgorde van relevantie voor de beste zoekoptimalisatie.

Sommige bijdragers ondervinden problemen bij het uploaden van EPS-bestanden via Internet Explorer. Als u Internet Explorer gebruikt, probeer dan een andere browser of upload AI-bestanden.

Als u een AI- of EPS-bestand uploadt, ziet u mogelijk een kleurverschuiving wanneer u uw afbeelding in de Contributor-portal of op de Adobe Stock-site bekijkt. De kleurverschuiving is alleen van invloed op de voorvertoning van afbeelding. Om deze kleurverschuiving te voorkomen, maakt u een JPEG van uw vectorbestand. Zet de JPEG en de AI of EPS vervolgens in een map en maak een ZIP-bestand. Upload het ZIP-bestand via FTP. Informatie over FTP vindt u hier.

Wanneer u een AI-bestand opslaat, moet u daarnaast controleren dat PDF-compatibel bestand maken is ingeschakeld.