Beginnersgids

Ontdek hoe je je foto's, video's en vectorontwerpen online kunt verkopen.

Handboek

Krijg snelle antwoorden en stapsgewijze instructies over het bijdragen aan Adobe Stock.

Zelfstudies

Hier vind je zelfstudies van beginners tot expert om je te helpen je vaardigheden uit te breiden.

Tips voor het oplossen van problemen en help

Lees de Adobe Stock-bijdrager-handleiding  en ontdek:

• Waar kopers naar op zoek zijn
  • Inhoud maken die verkoopt
  • Tips om te zorgen dat uw inhoud wordt gevonden

Onze klanten zijn op zoek naar inhoud die hen aanspreekt en een licht werpt op een breed scala aan onderwerpen. Ze willen inhoud waar hun publiek zich in kan vinden. Richt je daarom op authentieke afbeeldingen van echte mensen uit allerlei culturen.

Hier zijn enkele links ter inspiratie:

Vind inspiratie en informatie in de webinarserie voor Adobe Stock Artist. Registreer u hier om gearchiveerde webinars te bekijken en voor meldingen over aankomende afleveringen waaraan u live kunt deelnemen.

De details van het Adobe Stock Artist-bonusprogramma voor 2020 zijn bekendgemaakt. Kijk hier voor meer informatie.

Aangepaste exportinstellingen zijn toegevoegd aan Adobe Premiere Pro, waardoor video-exports voor inzendingen naar Adobe Stock zijn geoptimaliseerd.

Bijdragers met meer dan 1.000 downloads kunnen illustratieve redactionele inhoud naar Adobe Stock sturen. Kijk hier voor meer informatie.

Adobe Stock-bijdragers hebben toegang tot Adobe Portfolio. Er is geen Creative Cloud-abonnement vereist. Maak een aangepaste verzameling in uw Adobe Stock Portfolio en deel de galerie op uw aangepaste Adobe Portfolio-pagina om uw werk te promoten en de verkoop te stimuleren.

Als je 18 jaar of ouder bent en de rechten bezit van de foto's, video's, illustraties en/of vectorafbeeldingen die jij hebt gemaakt, kun je bijdrager worden van Adobe Stock. Je hoeft geen professionele kunstenaar te zijn of dure apparatuur te hebben om een Adobe Stock-bijdrager te worden. Je hoeft ook geen Creative Cloud-abonnement te hebben. Meld je aan voor een Adobe ID en begin met bijdragen. Meer informatie.

Onze basiscollectie bevat foto's, video's, illustraties en vectorafbeeldingen. Elk type inhoud heeft zijn eigen vereisten die je hier kunt vinden.

Upload inhoud rechtstreeks vanuit Adobe Photoshop Lightroom Classic, Bridge of Premiere Pro. Ben je niet thuis? Upload inhoud via de mobiele Photoshop Mix-app, waar je ook bent. Meer informatie

Zie Informatie voor Fotolia-bijdragers om meer te weten te komen over de voordelen van het synchroniseren van je account en de stappen om dit te doen. Je kunt je account alleen synchroniseren wanneer je je voor het eerst bij de portal aanmeldt.

De royalty's voor foto's, illustraties en vectorafbeeldingen die je op Adobe Stock verkoopt, zijn gelijk aan 33% van het bedrag dat door de klant is betaald voor de content. De royalty's voor video's zijn gelijk aan 35% van het bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van het abonnementsplan van de klant en het type content waarvoor een licentie is verleend. Voor betalingen op downloads die worden gedaan in het kader van abonnementsplannen, geldt een minimale garantie die de berekening van het royaltytarief kan vervangen. We licenseren ook content via aangepaste overeenkomsten die niet zijn weergegeven in de royaltytabel. Betaling op basis van aangepaste overeenkomsten is altijd gebaseerd op royaltypercentages van 33% voor foto's, illustraties en vectorcontent en 35% voor video's.

Zie Betaald worden voor meer informatie over ons betalingsbeleid en hoe je een betaling aanvraagt.

Het aanbieden van licenties is een economische activiteit. Als Adobe Stock-bijdrager zijn inkomsten die voortkomen uit je verkoopsactiviteiten in de VS, onderhevig aan US IRS-bronbelasting (Internal Revenue Service). Raadpleeg afhankelijk van waar je woont Belastingen voor Amerikaanse burgers en ingeschreven vreemdelingen in het kort of Belastingen voor niet-Amerikaanse burgers in het kort. Als je je belastingaangifte niet indient, houdt Adobe automatisch 30% van je inkomsten in.

Raadpleeg de sectie Beoordelingsproces voor informatie over onze beoordelingscriteria en waarom sommige bestanden worden afgewezen. Raadpleeg de sectie Inhoud voorbereiden en uploaden om te weten te komen wat je voor elk inhoudstype wel en niet mag doen.

Adobe behoudt zich het recht voor een account te blokkeren als de inhoud of het uploadgedrag niet in overeenstemming is met onze Adobe Stock-bijdrager-overeenkomst.

Trefwoorden en andere IPTC-gegevens die in Lightroom Classic zijn ingevoerd, verschijnen in alfabetische volgorde in de sectie Trefwoord van de Contributor-portal. Adobe raadt aan de volgorde van de trefwoorden in de Contributor-portal handmatig te wijzigen op basis van prioriteit. Deze essentiële stap zorgt ervoor dat je afbeeldingen in de zoekresultaten worden geretourneerd.

Sommige bijdragers ondervinden problemen bij het uploaden van EPS-bestanden via Internet Explorer. Als u Internet Explorer gebruikt, probeer dan een andere browser of upload AI-bestanden.

Als u een AI- of EPS-bestand uploadt, ziet u mogelijk een kleurverschuiving wanneer u uw afbeelding in de Contributor-portal of op de Adobe Stock-site bekijkt. De kleurverschuiving is alleen van invloed op de voorvertoning van afbeelding. Om deze kleurverschuiving te voorkomen, maakt u een JPEG van uw vectorbestand. Zet de JPEG en de AI of EPS vervolgens in een map en maak een ZIP-bestand. Upload het ZIP-bestand via FTP. Informatie over FTP vindt u hier.

Wanneer u een AI-bestand opslaat, moet u daarnaast controleren dat PDF-compatibel bestand maken is ingeschakeld.