Een inleiding in de technische en wettelijke vereisten en de kwaliteitseisen voor het verzenden van video naar Adobe Stock.

We accepteren inhoud die is opgenomen met elk soort camera, met inbegrip van een mobiel apparaat, als deze voldoet aan onze technische en wettelijke vereisten en aan onze kwaliteitsnormen.

Technische vereisten

Maximale duur: 60 seconden

Maximale bestandsgrootte: 3900 MB (3,9 GB)

Resolutie

• Upload broninhoud met een van de volgende resoluties:
    • 1920x1080
    • 2048x1080
    • 3840x2160
    • 4096x2160
    • 4096x2304
  • Upload inhoud met het oorspronkelijke beeldformaat. Verhoog of verlaag de oorspronkelijke cameraresolutie niet, tenzij de bronresolutie groter is dan 4K.
  • Vermijd niet-standaard resoluties en verticale of vierkante opnamen.

Framesnelheid

• Wijzig de oorspronkelijke framesnelheid van clips niet, tenzij je een slow motion- of fast motion-video indient.
  • Film met standaardframesnelheden: 23,98, 24, 25, 29,97, 30, 50, 59,94, 60

Containerindelingen voor video

• We accepteren de indelingen MOV, MPG, MP4 en AVI.
  • Gebruik een professioneel transcoderingsprogramma zoals Adobe Media Encoder om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke videokwaliteit behouden blijft en compressie waar mogelijk te voorkomen.

Geaccepteerde videocompressie (codecs)

Aanbevolen:

• ProRes
  • H.264

Ook geaccepteerd:

• MPEG 2
  • MPEG 4
  • Motion JPEG (MJPEG)
  • PNG

Audio

• Geluid dat deel uitmaakt van de scène (omgevingsgeluid) is aanvaardbaar, hoewel je er ook voor kunt kiezen dit te verwijderen.
  • Als stemmen duidelijk herkenbaar zijn, moet je afstandsverklaringen van het portretrecht bijvoegen.
  • Geluid moet zijn ingesteld op 48 kHz, 16-bits ongecomprimeerd.
  • Muziek is niet toegestaan.

Scanmodus

• Video met progressieve scan heeft de voorkeur.
  • We accepteren geïnterlinieerde video als de beelden geïnterlinieerd zijn opgenomen (bijvoorbeeld 1080i).
    • Als geïnterlinieerde video is bewerkt voordat deze wordt ingezonden, zorg er dan voor dat de velddominantie behouden blijft om artefacten te voorkomen (bovenste veld vs. onderste veld).
  • Het is toegestaan interliniëring te verwijderen als dit wordt gedaan met een professioneel hulpmiddel, zoals de functies hiervoor in Premiere Pro of After Effects.

Opmerking:

Als je niet zeker weet hoe je de interliniëring van je inhoud op de juiste wijze verwijdert, lever de inhoud dan aan met interliniëring. Zo voorkom je dat er mogelijk onherstelbare artefacten optreden.

Titel en trefwoorden

Je kunt metagegevens voor titel en trefwoorden aan je bestanden toevoegen in de bijdragersportal. Als je deze metagegevens toevoegt in Premiere Pro of Bridge, blijven ze behouden. De metagegevens worden weergegeven op het tabblad Geüploade bestanden van de bijdragersportal. Je kunt deze metagegevens bekijken en bewerken voordat je de inhoud indient. Je kunt ook een CSV-bestand met de relevante metagegevens verzenden. Zie Organiseren met CSV-bestanden voor meer informatie.

Gebruik geen handelsmerknamen (zoals Porsche, iPad of Ferrari) of cameraspecificaties (zoals Nikon of 4K) als trefwoorden of in de titel. Zie Titels en trefwoorden voor meer informatie over trefwoorden.

Juridische basisinformatie

Vraag jezelf af of de persoon in de video zichzelf zou herkennen en of de eigenaar zijn of haar eigendom zou herkennen. Als het antwoord hierop 'Ja' is, moet je mogelijk een afstandsverklaring van het portret- of eigendomsrecht toevoegen. Met name als er herkenbare eigendommen te zien zijn, moet je proberen te achterhalen of deze worden beschermd door privacy-, handelsmerk- of auteursrechtwetgeving. Als dat het geval is, is mogelijk een afstandsverklaring van het eigendomsrecht vereist.

Bestanden met logo's, handelsmerken, bedrijfsnamen of merknamen (zoals Apple, Nike, Gucci en BMW) kunnen niet worden geaccepteerd. In bepaalde gevallen kun je mogelijk werk inzenden dat waarvan logo's, handelsmerken, bedrijfsnamen en merknamen digitaal zijn verwijderd. Gedeeltelijke verwijdering van een handelsmerk of logo is geen aanvaardbare vervanging voor de volledige verwijdering van handelsmerken of logo’s uit inhoud die je indient. Bestanden met auteursrechtelijk beschermd materiaal, zoals bepaalde kunstwerken, beelden of architectuur, kunnen niet worden geaccepteerd, tenzij je een afstandsverklaring van het eigendomsrecht van de maker en/of eigenaars van het auteursrecht toevoegt. Sommige gebouwen en bezienswaardigheden mogen niet worden gebruikt voor commerciële foto's. Zie Bekende beperkingen voor afbeeldingen.

Lees onze juridische richtlijnen voor meer informatie.

Kwaliteitsnormen

Video's hebben alleen commerciële waarde als ze aan de volgende eisen voldoen:

• Correct verlicht en belicht
  • Vrij van zichtbare en hoorbare ruis
  • Minimaal verwerkt
  • Visueel stabiel tenzij trillingen relevant zijn voor de inhoud
  • Geen zichtbare haperingen, schokkerige beelden of vergelijkbare artefacten en zonder banen die zijn veroorzaakt door flitslicht

Zie Het beoordelingsproces voor meer informatie over wat een video van hoge kwaliteit is.

Let op dat je niet spamt

Selecteer alleen de beste opnamen van een sessie en zorg ervoor dat elke inzending iets anders te bieden heeft. Verzend niet meerdere clips met minimale wijzigingen in hoek of diepte, of kopieën van dezelfde opname waarop tijdens de nabewerking verschillende effecten zijn toegepast. Klanten passen hun eigen creatieve effecten toe in overeenstemming met hun projecten. Meerdere exemplaren van vergelijkbare of identieke inhoud verzenden kan door ons beheerteam als spam worden beschouwd. Spammen is streng verboden en kan ertoe leiden dat we je account blokkeren of voorgoed sluiten.