v2_stock_hero_update_2x

Algemene informatie over licenties

Waar kan ik de licentievoorwaarden vinden voor het gebruik van Adobe Stock-assets?

De gebruiksvoorwaarden vind je hier.

Waarvoor kan ik Adobe Stock-assets gebruiken?

Je kunt Adobe Stock-assets, met uitzondering van assets die zijn aangeduid als 'alleen redactioneel gebruik', gebruiken in een creatief project, zoals in gedrukte advertenties, brochures, presentaties, posters, boekomslagen, reclamespotjes, websites en jaarrapporten. Zie http://www.adobe.com/go/stockterms_nl voor de volledige licentievoorwaarden voor afbeeldingen van Adobe Stock.

Verdwijnt het watermerk?

Ja. Wanneer je een voorvertoning van een afbeelding of video met een watermerk gebruikt en vervolgens een licentie voor het asset koopt, wordt het watermerk verwijderd en ontvang je het asset in de hoogste resolutie die beschikbaar is.

Is het asset waarvoor ik een licentie koop, exclusief voor mij?

Nee. We bieden geen exclusieve licenties.

Kan ik de assets waarvoor ik een licentie koop, bewerken?

Ja. Je kunt het niet-redactionele asset volledig naar eigen wens aanpassen. Bedenk echter wel dat je aanpassingen niet in strijd mogen zijn met en niet nadelig mogen zijn voor het intellectuele eigendomsrecht of andere rechten van enige persoon of entiteit. Ook mogen ze de maker of het model niet in een kwaad daglicht stellen of afschilderen op een wijze die als aanstootgevend kan worden beschouwd. Zie http://www.adobe.com/go/stockterms_nl.

Voor redactionele assets gelden bepaalde extra beperkingen. Zie Gelden er speciale beperkingen voor redactionele assets? voor meer informatie

Levert Adobe Stock uitgebreide licenties waarmee licentiehouders afgeleide producten kunnen verkopen op basis van een asset?

Ja. Je kunt een uitgebreide licentie kopen voor de meeste Adobe Stock-foto's, -vectoren en -illustraties. Uitgebreide licenties voorzien in onbeperkte weergaven/afdrukken en in de mogelijkheid om afgeleide producten te maken voor doorverkoop, zoals koffiemokken, T-shirts enzovoort. Je kunt uitgebreide licenties kopen door op de afbeelding op de website van Adobe Stock te klikken en het tabblad Uitgebreide licentie te selecteren. Als je al een licentie voor de afbeelding hebt gekocht, kun je op je naam klikken in de navigatiebalk van Adobe Stock, de pagina Licentiegeschiedenis openen en naar de gewenste afbeelding bladeren. Klik vervolgens op Opnieuw licentiëren.

Kan ik een afbeelding van Adobe Stock gebruiken als onderdeel van mijn bedrijfslogo of merk?

Nee. Je moet volledig eigenaar zijn van de afbeelding die je gebruikt voor jebedrijfslogo,aangezien logo's zijn bedoeld om te worden geregistreerd en beschermd om te voorkomen dat andere bedrijven of organisaties dezelfde afbeelding gebruiken. Omdat Adobe Stock alleen het recht op het gebruik van afbeeldingen verleent en geen eigendom overdraagt, kunnen deze afbeeldingen niet worden gebruikt in of als een logo.

Geldt voor alle assets een afstandsverklaring van het portretrecht?

Alle assets die herkenbare personen bevatten en die zijn bedoeld voor commercieel gebruik, worden geüpload met een ondertekende afstandsverklaring van het portretrecht waardoor de afbeelding kan worden gebruikt voor commerciële doeleinden binnen de beperkingen van de licentieovereenkomst. Redactionele afbeeldingen en video's hebben geen afstandsverklaring van het portretrecht en mogen daarom niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Kan ik een licentie voor een asset kopen voor een klant of moet de klant een eigen account maken?

Ja. Je mag namens een klant een licentie voor een asset kopen. Let er echter op dat wanneer je hetzelfde asset voor verschillende klanten wilt gebruiken, je voor elke klant een afzonderlijke licentie voor het asset moet aanschaffen.

Moet ik een naamsvermelding aan de foto toevoegen?

Je moet alleen een naamsvermelding aan de foto toevoegen wanneer je de afbeelding gebruikt in een kranten- of tijdschriftartikel of op sociale media. Als redactionele afbeeldingen worden gebruikt in drukwerk, op websites en blogs en dergelijke, moet je de regel met de naamsvermelding opnemen die wordt weergegeven op de Adobe Stock-website en in het IPTC-veld voor de naamsvermelding. Bijvoorbeeld, 'Bedrijfsnaam/Auteursnaam - stock.adobe.com.'

Redactionele assets

Wat zijn redactionele assets in Adobe Stock?

Redactionele assets zijn afbeeldingen en video's die actueel zijn, nieuwswaarde hebben en echte mensen, gebeurtenissen, plaatsen en producten afbeelden.

Hoe worden redactionele assets in Adobe Stock gelicentieerd?

Alle redactionele assets en videoassets worden verkocht met een verbeterde licentie, vergelijkbaar met afbeeldingen uit de Adobe Premium-verzameling en videolicenties waarvan een onbeperkt aantal mag worden afgedrukt. Je kunt een licentie voor redactionele assets kopen via afzonderlijke licenties op aanvraag of toegang tot de afbeeldingen krijgen via een lidmaatschap van Adobe Stock voor ondernemingen. 

Gelden er speciale beperkingen voor redactionele assets?

Voor redactionele assets gelden bepaalde extra beperkingen:

  • Redactionele assets mogen niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals voor advertenties, reclames, advertorials, handelswaar en dergelijke, zelfs niet als je een verbeterde licentie voor de assets hebt gekocht.
  • Redactionele assets mogen worden gebruikt in elke context met nieuwswaarde of van cultureel belang, zoals kranten- of tijdschriftartikelen, nieuwsblogs of vergelijkbare media.
  • Redactionele assets mogen niet worden bewerkt, met uitzondering van kleine aanpassingen om de technische kwaliteit te verbeteren, zoals licht bijsnijden of het formaat ietwat wijzigen. Als je dergelijke wijzigingen aanbrengt, moet de redactionele context en de betekenis van het oorspronkelijke asset behouden blijven.
  • Als redactionele afbeeldingen worden gebruikt in drukwerk, op websites en blogs en dergelijke, moet je de regel met de naamsvermelding opnemen die wordt weergegeven op de Adobe Stock-website en in het IPTC-veld voor de naamsvermelding. Bijvoorbeeld, 'Bedrijfsnaam/Auteursnaam - stock.adobe.com.'
  • Wanneer afbeeldingen of video's worden gebruikt in films, tv-programma's, podcasts en dergelijke, moet je de volgende naamsvermelding toevoegen: 'Afbeelding(en) en/of video('s) gebruikt onder licentie van naam bureau/naam maker - stock.adobe.com.'

Zie ook

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid