Kom te weten hoe u uw Adobe Stock-lidmaatschap kunt beheren. Uw lidmaatschap activeren, uw abonnement of betalingsgegevens bijwerken en nog meer.

Kom te weten hoe gemakkelijk u uw Adobe Stock-lidmaatschap en -betalingen kunt beheren.

Als u aan de slag wilt met Adobe Stock, leest u Adobe Stock gebruiken, Informatie en ondersteuning voor Adobe Stock en Veelgestelde vragen over Adobe Stock.

Uw lidmaatschap activeren

Een Creative Cloud Alle apps-abonnement inclusief Adobe Stock aanschaffen

Een Creative Cloud-lidmaatschap biedt meerdere voordelen met betrekking tot Stock, zoals kortingen op abonnementen en unieke integratie met uw favoriete apps zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en nog meer.

Ga naar de pagina Creative Cloud-lidmaatschappen.

Een upgrade van uw Creative Cloud-lidmaatschap uitvoeren om Adobe Stock op te nemen

Als u een Creative Cloud-lidmaatschap voor individuen hebt

Voer een van de volgende handelingen uit:

Als u een Creative Cloud-lid bent en u bent aangemeld, ziet u een optie om uw Creative Cloud-abonnement te upgraden.

Als u een Creative Cloud-lid bent maar u bent niet aangemeld, klikt u op Bent u al een Creative Cloud-lid? Hier aanmelden onder aan de pagina om de optie weer te geven waarmee u uw Creative Cloud-lidmaatschap kunt upgraden.

-of-

• U kunt zich ook aanmelden bij uw Adobe ID-account en naar een Creative Cloud-lidmaatschap inclusief Stock overstappen. Dit doet u als volgt:
  1. Ga naar www.adobe.com en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

With-Enterprise-ID
    Meld u aan met uw Adobe ID-, Facebook- of Google-account en -wachtwoord

-of-

Als u al bent aangemeld, klikt u op uw naam in de navigatiebalk bovenaan.

Klik op uw naam

Opmerking:

Hebt u problemen? Wis uw browsercache of probeer een andere browser, zoals Internet Explorer of Safari.

2. Klik in het navigatievenster dat wordt geopend, op Account beheren om de pagina Account beheren te openen. U kunt worden gevraagd uw wachtwoord te verifiëren.

3. Klik onder Lidmaatschappen en producten op Abonnement beheren.

Abonnement beheren
  4. Klik onder Lidmaatschapsgegevens op Overstappen op ander abonnement.

Klik op Overstappen op ander abonnement
  5. Selecteer onder Overstappen de optie Creative Cloud voor individuen - Alle apps met Adobe Stock en klik op Doorgaan.

selecteer Creative Cloud voor individuen - Alle apps met Adobe Stock
  6. Volg de aanwijzingen op het scherm om over te stappen naar het nieuwe abonnement.

Als u al een Creative Cloud-lidmaatschap voor teams hebt

Beheerders van Creative Cloud voor teams kunnen Adobe Stock-abonnementen kopen via de Admin Console.

Klik op Licenties toevoegen en selecteer het toepasselijke licentieabonnement.

Wanneer het Adobe Stock-abonnement is aangeschaft, moet het ter activering aan een gebruiker worden toegewezen. Adobe Stock kan worden toegewezen aan een teamafgevaardigde of gebruiker met beheerdersrechten, waarbij alle teamleden toegang hebben tot de groepslicenties hebben. Teams hebben groepslicenties, zodat alle leden van het team toegang hebben tot een toegevoegd abonnement, ongeacht de welke afgevaardigde wordt weergegeven als de toegewezen gebruiker.

Licenties toevoegen

Als u een nieuw Creative Cloud-abonnement voor teams instelt

U kunt de volgende abonnementen selecteren via de het tabblad Bedrijven op de abonnementenpagina: Creative Cloud Alle apps + Adobe Stock, 10 afbeeldingen per maand of 750 afbeeldingen per maand.

Een abonnement selecteren

Opmerking:

Het abonnement Creative Cloud Alle apps + Adobe Stock werkt het beste wanneer een nieuw teamlid wordt toegevoegd dat toegang nodig heeft tot Alle apps en tegelijkertijd 10 afbeeldingen per maand van Adobe Stock voor het team toevoegt. Alle teamleden profiteren van groepslicenties en het meenemen van ongebruikte afbeeldingen tot 120 afbeeldingen.

Als u Creative Cloud-lidmaatschap voor ondernemingen hebt

Uw systeembeheerder kan licenties voor Adobe Stock voor ondernemingen toevoegen via de Adobe Admin Console.

Een zelfstandig Adobe Stock-lidmaatschap aanschaffen

Hoewel een Creative Cloud-abonnement met Adobe Stock verschillende verwante voordelen biedt, kan Stock ook als zelfstandig abonnement worden aangeschaft. U hebt alleen een Adobe ID nodig, dat u op elk moment kunt maken om uw account te beveiligen en op uw wensen af te stemmen.

Ga naar de pagina Adobe Stock-lidmaatschappen.

Uw abonnement wijzigen

Als u naar een ander abonnement wilt overstappen, voert u de volgende stappen uit:

1. Ga naar www.adobe.com en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

Aanmelden
    With-Enterprise-ID
    Meld u aan met uw Adobe ID-, Facebook- of Google-account en -wachtwoord

-of-

Als u al bent aangemeld, klikt u op uw naam in de navigatiebalk bovenaan.

Klik op uw naam

Opmerking:

Hebt u problemen? Wis uw browsercache of probeer een andere browser, zoals Internet Explorer of Safari.

2. Klik in het navigatievenster dat wordt geopend, opAccount beheren om de pagina Account beheren te openen. U kunt worden gevraagd uw wachtwoord te verifiëren.

3. Klik onder Lidmaatschappen en producten op Abonnement beheren.

4. Klik onder Lidmaatschapsgegevens op Overstappen op ander abonnement.

5. Selecteer een toepasselijk abonnement onder Overstappen op ander abonnement en klik op Doorgaan.

6. Volg de aanwijzingen op het scherm om over te stappen naar het nieuwe abonnement.

Uw account en betalingen beheren

Accountgegevens bijwerken

Als u de accountgegevens voor uw Adobe ID wilt beheren, bijvoorbeeld uw wachtwoord of betalingsgegevens wijzigen, gaat u als volgt te werk:

1. Ga naar www.adobe.com en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account. Als u al bent aangemeld, klikt u op uw naam in de navigatiebalk bovenaan.

2. Klik in het navigatievenster dat wordt geopend, opAccount beheren om de pagina Account beheren te openen. U kunt worden gevraagd uw wachtwoord te verifiëren.

3. Gebruik de tabbladen boven aan de pagina om uw abonnementen en producten bij te werken, uw e-mailadres en contactgegevens te wijzigen, uw wachtwoord te wijzigen of om uw profiel en communicatievoorkeuren bij te werken.

Als u bijvoorbeeld de creditcard wilt wijzigen die voor uw account staat geregistreerd, kiest u Lidmaatschappen en producten > Plan beheren > Betalingsgegevens bewerken. Voer de gewenste wijzigingen uit in het pop-upvenster en klik vervolgens op Opslaan.

Lees Uw Adobe ID-account beheren voor meer informatie en stapsgewijze instructies.

Een ontvangstbewijs of factuur afdrukken

1. Ga naar www.adobe.com en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account. Als u al bent aangemeld, klikt u op uw naam in de navigatiebalk bovenaan.

2. Klik in het navigatievenster dat wordt geopend, opAccount beheren om de pagina Account beheren te openen. U kunt worden gevraagd uw wachtwoord te verifiëren.

3. Klik onder Lidmaatschappen en producten op Abonnement beheren.

4. Zoek in de sectie Factureringsgeschiedenis de factuur die u wilt afdrukken, en klik op de knop Afdrukken ernaast.

Er wordt een PDF-kopie van de factuur weergegeven op een apart browsertabblad.

5. Als u de factuur wilt afdrukken, klikt u op het afdrukpictogram van de PDF-viewer of kiest u Bestand > Afdrukken in uw browser.

Opmerking:

Als er geen PDF-viewer op uw computer is geïnstalleerd, kunt u Adobe Reader hier downloaden.

Uw lidmaatschap annuleren

Als u uw Stock-lidmaatschap wilt annuleren of als u wilt overstappen van Creative Cloud Alle apps-abonnement inclusief Adobe Stock naar een Creative Cloud-abonnement, raadpleeg dan Uw Stock-lidmaatschap annuleren.

Veelgestelde vragen over Stock-lidmaatschap en -betaling

Kan ik mijn abonnement van Adobe Stock vooraf betalen?

Jaarlidmaatschappen van Adobe Stock worden maandelijks betaald.

Kan ik mijn Adobe Stock-abonnement betalen via PayPal?

Ja. Voor Adobe Stock worden betalingen met PayPal en creditcards geaccepteerd in alle ondersteunde landen. Betalingen met aankooporders kunnen ook telefonisch worden verwerkt door het nummer onderaan de pagina met Adobe Stock-abonnementen te bellen.

Opmerking:

Als u een Creative Cloud-lid bent en uw lidmaatschap via PayPal hebt aangeschaft, kunt u gemakkelijk met korting Adobe Stock aan uw Creative Cloud-lidmaatschap toevoegen. Ga naar de pagina met Adobe Stock-lidmaatschappen en koop een upgrade om een Creative Cloud Alle apps-abonnement inclusief Adobe Stock aan te schaffen via een ondersteunde betaalmethode.

Adobe heeft $ 1,00 in rekening gebracht op mijn creditcard. Waarom?

Deze transacties helpen bevestigen dat de gebruikte creditcard geldig is en niet als verloren of kwijtgeraakt is opgegeven. De transactie wordt niet van uw rekening afgeschreven, en nadat deze door uw creditmaatschappij is geverifieerd, wordt deze verwijderd.

Ik denk dat mijn kosten onjuist zijn of dat deze twee keer in rekening zijn gebracht. Hoe los ik dit op?

Uw lidmaatschapskosten kunnen gestegen zijn als uw lidmaatschap tegen het standaardtarief is verlengd nadat een bepaalde kortingsperiode was afgelopen.

Soms kunnen er meerdere kosten in rekening worden gebracht, als Adobe u eerder niet kon factureren en u een uitstaand saldo had.

Adobe heeft onlangs een nieuw systeem geïmplementeerd waarbij btw op basis van uw verzendadres nauwkeuriger kan worden berekend. Er is voorheen waarschijnlijk extra lokale btw in rekening gebracht waar uw lokale btw niet exact kon worden berekend.

Als uw kosten onjuist lijken, neem dan contact op met de ondersteuning van Adobe. Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden met uw Adobe ID en wachtwoord.

Hoe verwijder ik mijn creditcardgegevens uit een Adobe-account?

Als uw creditcardgegevens aan een (actief of verlopen) abonnement zijn gekoppeld, neem dan contact op met de ondersteuning van Adobe. Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden met uw Adobe ID en wachtwoord.

Waar vind ik informatie over andere betalingsproblemen?