Kom te weten hoe u Adobe Authenticator, de verificator-app van Adobe, gebruikt voor tweestapsverificatie.

Adobe Authenticator downloaden en gebruiken

Adobe Authenticator is een verificator-app van Adobe waarmee u zich gemakkelijk en veilig kunt aanmelden met tweestapsverificatie. Adobe Authenticator is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. U kunt Adobe Authenticator ook gebruiken op uw verbonden smartwatch.

Naast het genereren van een verificatiecode die u handmatig kunt invoeren, stuurt Adobe Authenticator u ook een melding op uw apparaat. Om u aan te melden, tikt u gewoon op Goedkeuren.

Aanmeldingsbevoegdheid
Aanmeldingsbevoegdheid

Adobe Authenticator is beschikbaar voor iOS en Android. Dit zijn de downloadlinks:

Lees het artikel Tweestapsverificatie voor Adobe instellen om Adobe Authenticator in te stellen.

Wanneer u uw Adobe ID invoert in het aanmeldingsscherm, stuurt Adobe Authenticator een melding naar uw apparaat, waarin u wordt gevraagd de aanmelding goed te keuren.

Aanmelding goedkeuren

Open de melding en u ziet de opties om de aanmeldautorisatie goed te keuren of te weigeren.

Om u aan te melden, tikt u op Goedkeuren.

Aanmeldingsbevoegdheid

U kunt de verificatiecode die door Adobe Authenticator is gegenereerd, ook handmatig invoeren.

Aanmeldcode handmatig invoeren

Zodra de code is geverifieerd, voert u uw Adobe ID-wachtwoord in het volgende scherm in om u aan te melden bij uw Adobe-account.

Veelgestelde vragen

U kunt slechts één verificator-app tegelijk gebruiken. Als u een andere verificator-app wilt gebruiken, moet u eerst Adobe Authenticator verwijderen.

Nee, de app hoeft niet geopend te blijven om pushmeldingen te ontvangen.

Uw telefoon heeft geen internetverbinding nodig om de app te starten. Om de app te registreren of u aan te melden via de telefoon, moet deze wel online zijn.

Wanneer u een ander apparaat hebt dat online is, kunt u zich vanaf dit apparaat bij uw Adobe-account aanmelden met behulp van de codes op uw offline telefoon.