Kom te weten hoe u Adobe Authenticator, de verificator-app van Adobe, gebruikt voor 2-stapsverificatie.

Adobe Authenticator downloaden en gebruiken

Voordelen van Adobe Authenticator

Adobe Authenticator is een verificator-app van Adobe die een handige en veilige manier biedt om u aan te melden met 2-stapsverificatie.Adobe Authenticator is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. U kunt Adobe Authenticator ook gebruiken op uw verbonden smartwatch.

Naast het genereren van een verificatiecode die u handmatig kunt invoeren, stuurt Adobe Authenticator u ook een melding op uw apparaat. Om u aan te melden, tikt u gewoon op Goedkeuren.

Aanmeldingsbevoegdheid
Aanmeldingsbevoegdheid

Adobe Authenticator downloaden

Adobe Authenticator is beschikbaar voor iOS en Android. Dit zijn de downloadlinks:

Stel Adobe Authenticator in

Volg deze instructies om Adobe Authenticator in te stellen:

1. Download en installeer Adobe Authenticator op uw apparaat. De downloadlinks zijn beschikbaar in het vorige gedeelte, Adobe Authenticator downloaden.

2. Activeer 2-stapsverificatie als u dit nog niet had gedaan.

3. Meld u aan bij uw Adobe ID-account met uw Adobe en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

4. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren op Beveiliging en privacy.

5. Klik in de sectie 2-stapsverificatie op Beheren.

2-stapsverificatie beheren
    2-stapsverificatie beheren

Opmerking:

Als u de knop Beheren niet ziet, stelt u eerst 2-stapsverificatie in volgens de uitleg in 2-stapsverificatie activeren.

6. Klik op Een codegenerator-app instellen.

Een codegenerator-app instellen
  7. Open Adobe Authenticator en klik op Code scannen om de QR-code te scannen die op het scherm wordt weergegeven. U kunt ook de sleutel invoeren die op het scherm wordt weergegeven.

De QR-code scannen
    De QR-code scannen

De app genereert een code waarmee u uw Adobe-account kunt koppelen.

Koppelingscode voor app
  8. Voer de koppelingscode uit de app in het volgende scherm in. Klik vervolgens op Verifiëren.

Code uit de verificator-app

Een bevestiging verschijnt zodra de code is geverifieerd.

Bevestigingsbericht

Meld u aan bij uw account met Adobe Authenticator

Wanneer u uw Adobe ID en wachtwoord invoert in het aanmeldingsscherm, stuurt Adobe Authenticator een melding naar uw apparaat, waarin u wordt gevraagd de aanmelding goed te keuren.

Aanmelding goedkeuren

Open de melding en u ziet de opties om de aanmeldautorisatie goed te keuren of te weigeren.

Om u aan te melden, tikt u op Goedkeuren.

Aanmeldingsbevoegdheid

U kunt de verificatiecode die door Adobe Authenticator is gegenereerd, ook handmatig invoeren.

Aanmeldcode handmatig invoeren

Veelgestelde vragen

Kan ik andere verificator-apps gebruiken samen met Adobe Authenticator?

U kunt slechts één verificator-app tegelijk gebruiken. Als u een andere verificator-app wilt gebruiken, moet u eerst Adobe Authenticator verwijderen.

Moet Adobe Authenticator geopend zijn om pushmeldingen te ontvangen?

Nee, de app hoeft niet geopend te blijven om pushmeldingen te ontvangen.

Heb ik een actieve internetverbinding nodig om Adobe Authenticator te gebruiken?

U hebt geen actieve internetverbinding nodig om de app te starten. U hebt echter een actieve internetverbinding nodig om de app te registreren en meldingen voor aanmelding te gebruiken.

U kunt u ook aanmelden door de code die door de app is gegenereerd, in te voeren. Hiervoor hoeft uw telefoon niet met internet verbonden te zijn.