Kom te weten hoe u Adobe Authenticator, de verificator-app van Adobe, gebruikt voor 2-stapsverificatie.

Adobe Authenticator downloaden en gebruiken

Adobe Authenticator is een verificator-app van Adobe die een handige en veilige manier biedt om u aan te melden met 2-stapsverificatie.Adobe Authenticator is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. U kunt Adobe Authenticator ook gebruiken op uw verbonden smartwatch.

Naast het genereren van een verificatiecode die u handmatig kunt invoeren, stuurt Adobe Authenticator u ook een melding op uw apparaat. Om u aan te melden, tikt u gewoon op Goedkeuren.

Aanmeldingsbevoegdheid
Aanmeldingsbevoegdheid

Adobe Authenticator is beschikbaar voor iOS en Android. Dit zijn de downloadlinks:

Volg deze instructies om Adobe Authenticator in te stellen:

1. Download en installeer Adobe Authenticator op uw apparaat. De downloadlinks zijn beschikbaar in het vorige gedeelte, Adobe Authenticator downloaden en gebruiken.

U moet tweestapsverificatie activeren als u dit nog niet hebt gedaan.

2. Meld u aan bij uw Adobe ID-account met uw Adobe en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

3. Klik in het linkerdeelvenster op Wachtwoord en beveiliging.

Wachtwoord en beveiliging
  4. Klik in het gedeelte Tweestapsverificatie op Beheren.

2-stapsverificatie beheren
    2-stapsverificatie beheren

Opmerking:

Als je de knop Beheren niet ziet, stel je eerst tweestapsverificatie in zoals wordt uitgelegd in Tweestapsverificatie instellen

5. Klik in de sectie Aanvullende verificatiemethoden op Instellen.

Verificator-app instellen
  6. Klik in het venster Verificator-app instellen op Volgende om de verificator-app te installeren.

Verificator-app instellen
  7. Open Adobe Authenticator en klik op Code scannen om de QR-code te scannen die op het scherm wordt weergegeven. U kunt ook de sleutel invoeren die op het scherm wordt weergegeven.

De QR-code scannen
    De QR-code scannen

De app genereert een code waarmee u uw Adobe-account kunt koppelen.

Koppelingscode voor app

Voer de koppelingscode van de app in het opgegeven veld in om de koppeling van uw account te voltooien en tweestapsverificatie te activeren.

Een bevestiging verschijnt zodra de code is geverifieerd.

Wanneer u uw Adobe ID en wachtwoord invoert in het aanmeldingsscherm, stuurt Adobe Authenticator een melding naar uw apparaat, waarin u wordt gevraagd de aanmelding goed te keuren.

Aanmelding goedkeuren

Open de melding en u ziet de opties om de aanmeldautorisatie goed te keuren of te weigeren.

Om u aan te melden, tikt u op Goedkeuren.

Aanmeldingsbevoegdheid

U kunt de verificatiecode die door Adobe Authenticator is gegenereerd, ook handmatig invoeren.

Aanmeldcode handmatig invoeren

Veelgestelde vragen

U kunt slechts één verificator-app tegelijk gebruiken. Als u een andere verificator-app wilt gebruiken, moet u eerst Adobe Authenticator verwijderen.

Nee, de app hoeft niet geopend te blijven om pushmeldingen te ontvangen.

U hebt geen actieve internetverbinding nodig om de app te starten. U hebt echter een actieve internetverbinding nodig om de app te registreren en meldingen voor aanmelding te gebruiken.

U kunt u ook aanmelden door de code die door de app is gegenereerd, in te voeren. Hiervoor hoeft uw telefoon niet met internet verbonden te zijn.