Eerder geïnstalleerde applicatiebestanden verwijderen | macOS

Meer informatie over hoe u bestanden verwijdert die zijn geïnstalleerd tijdens een mislukte installatie of die achterblijven als een applicatie wordt verwijderd.

Bestanden van een mislukte of verwijderde installatie nemen schijfruimte in beslag en kunnen problemen veroorzaken als u een nieuwere versie van de Adobe-applicatie installeert of uitvoert.

Bestanden verwijderen uit een eerdere installatie van Adobe-applicaties

Ga als volgt te werk om bestanden van een eerdere installatie van Adobe-applicaties te verwijderen:

 1. Als de Adobe applicatiemap bestaat, sleept u hem naar de prullenbak. Standaard bevinden de mappen zich in de map Apps op de harde schijf.

 2. Sleep de voorkeurenmap naar de prullenbak vanuit de map Gebruikers/[Gebruiker]/Bibliotheek/Preferences (Sleep bijvoorbeeld de Acrobat-map naar de Prullenbak.)

  Opmerking:

  De bibliotheekmap van de gebruiker is standaard verborgen in Mac OS X 10.7 en latere versies. Voor toegang tot bestanden in de verborgen bibliotheekmap, zie Toegang krijgen tot verborgen bibliotheekbestanden van de gebruiker.

 3. Sleep het PLIST-bestand van de applicatie, dat zich in de map Gebruikers/[Gebruiker]/Bibliotheek/Preferences bevindt naar de prullenbak. Sla deze stap over als de Adobe-applicatie geen PLIST-bestand bevat.

 4. Als u geen andere Adobe-applicaties op uw computer hebt geïnstalleerd, sleept u elk van de Adobe-mappen naar de prullenbak vanaf de volgende locaties:

  • Gebruikers/[Gebruiker]/Bibliotheek/Application Support
  • Bibliotheek/Application Support
 5. Prullenbak leegmaken. Als u een foutmelding krijgt terwijl u probeert de prullenbak te legen, raadpleegt u de volgende sectie. 

Kunt u de prullenbak niet legen?

Als u een bericht ontvangt dat items zijn vergrendeld en niet kunnen worden verwijderd, drukt u op Optie en vervolgens op Prullenbak leegmaken.

Als u nog steeds de melding krijgt dat het item in gebruik is, voert u een van de volgende handelingen uit:

 • Sluit de app af die u gebruikte met het bestand en maak dan de prullenbak leeg.
 • Start uw Mac opnieuw op en maak vervolgens de prullenbak leeg.
 • Start uw Mac op in de veilige modus door de shifttoets ingedrukt te houden terwijl uw Mac opstart. Leeg vervolgens de prullenbak en start uw Mac normaal opnieuw op. Voor meer informatie, zie Gebruik de veilige modus om problemen met uw Mac te isoleren.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online