Crashrapporten indienen voor digitale videotoepassingen

Crashrapporten verzenden bij een probleem met Premiere Pro of een andere videotoepassing

Mocht er een probleem optreden met Premiere Pro (of een andere videotoepassing), dan kunt u crashrapporten bekijken en verzenden via het dialoogvenster Adobe Crash Reporter.

Waarom zou u crashrapporten verzenden?

Waarom zou u crashrapporten indienen bij Adobe met uw e-mailadres en een beschrijving van uw acties toen het probleem zich voordeed?

  • Als het om bekende problemen gaat, kunnen we een oplossing voor het probleem e-mailen.
  • Als het om onbekende problemen gaat, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk rapporten met gedetailleerde beschrijvingen en contactgegevens ontvangen. Zo kunnen we het probleem sneller opsporen en oplossen.
  • Dankzij de hulp van gebruikers die rapporten met e-mailcontactinformatie en gedetailleerde beschrijvingen hebben ingediend, kunnen we problemen met stabiliteit en crashes oplossen.

Crashrapporten naar ons verzenden

Er verschijnt enkele ogenblikken een crashrapportvenster voordat Premiere Pro crasht. U kunt een van de volgende dialoogvensters te zien krijgen.

Foutvenster
Foutvenster

Een ander type foutvenster
Een ander type foutvenster

Geef desgevraagd een gedetailleerde beschrijving.

Als u het probleem kunt reproduceren met specifieke stappen, verzoeken we u die stappen te noteren. Zelfs als u niet precies de stappen weet om het probleem te reproduceren, vragen we u zo veel mogelijk details te geven over wat u aan het doen was toen het probleem optrad: welke bewerking was u aan het uitvoeren? Wat voor type document was u aan het gebruiken? Hebt u onlangs nog invoegtoepassingen gebruikt? Als het probleem specifiek is voor een bepaald bestand, dan kunt u het bestand delen via Creative Cloud Dropbox, of een andere service voor het delen van bestanden en in de probleembeschrijving een koppeling naar het bestand opnemen.

Voeg uw e-mailadres toe.

Mogelijk neemt iemand van het productteam contact met u op om meer informatie te verzamelen of e-mailt het team u een oplossing of tussenoplossing.

Hoe crashrapporten werken

Mocht Premiere Pro of een andere digitale videotoepassing crashen, dan verzamelt de crashreporter de acties die de app uitvoerde toen het programma vastliep in een logbestand. Het uploadt die informatie naar een database en het technische team gebruikt die informatie om de crashes te analyseren en oplossingen te ontwikkelen.

Opmerking:

Verwar onze crashreporter niet met de crashreporters van Apple of Microsoft. Deze sturen informatie niet rechtstreeks naar Adobe.

Privacy

U krijgt de garantie dat Adobe uw activiteiten niet kan volgen via onze crashreporter. De digitale videotoepassingen detecteren de crash en wij weten hier pas wanneer u het rapport naar Adobe verstuurt. Het rapport wordt op uw computer gemaakt.

Meer informatie, zoals wat u aan het doen was toen de fout optrad, is erg handig voor het analyseren van het probleem. Als u uw contactgegevens zoals uw e-mailadres opgeeft, gebruikt Adobe die gegevens alleen als we contact moeten opnemen met u over uw probleem of als we u een oplossing of tussenoplossing willen sturen. Uw persoonlijke gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden. U kunt het rapport ook anoniem verzenden.

Deze rapporten gaan rechtstreeks naar de technische teams van en zullen voor ons zeer nuttig zijn om het product te helpen verbeteren.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account