Handboek Annuleren

Een bestand of map openbaar delen

1. Creative Cloud-handboek
  2. Inleiding tot Creative Cloud
    1. Veelgestelde vragen | Creative Cloud
    2. Systeemvereisten voor Creative Cloud
  3. Downloaden, installeren, configureren en bijwerken
    1. Creative Cloud-apps downloaden
    2. Creative Cloud-apps openen
    3. De werkruimte Start
    4. Creative Cloud-apps bijwerken
    5. De taal van je Creative Cloud-apps wijzigen
    6. De Creative Cloud desktop-app verwijderen
    7. Creative Cloud-apps verwijderen
  4. Je account beheren
    1. Een proefversie van Creative Cloud omzetten in een betaald lidmaatschap
    2. Je Adobe-wachtwoord opnieuw instellen
    3. Je Adobe-lidmaatschap wijzigen
    4. Creditcard en factuuradres bijwerken
    5. Je Adobe-factuur weergeven, downloaden of mailen
    6. Een mislukte of gemiste betaling herstellen
    7. Een Adobe-proefversie of -lidmaatschap annuleren
  5. Creative Cloud-services
    1. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps
    2. Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps
    3. Creative Cloud Market is niet meer beschikbaar
  6. Samenwerkings- en opslagservices
    1. Wat zijn clouddocumenten?
    2. Clouddocumenten | Veelgestelde vragen
    3. Clouddocumenten maken of bestanden omzetten in clouddocumenten
    4. Clouddocumenten instellen voor offline gebruik
    5. Teruggaan naar een eerdere versie van een clouddocument
    6. Je werk delen om opmerkingen te ontvangen
    7. Waarom kan ik mijn clouddocumenten niet offline zien?
    8. Creative Cloud Libraries
    9. Samenwerken aan Creative Cloud Libraries en mappen
    10. Veelgestelde vragen over samenwerking
    11. Je bestanden synchroniseren met cloudopslag
    12. Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt
    13. Synchronisatieopties instellen
  7. Mobiele Creative Cloud-apps
    1. Veelgestelde vragen | Mobiele apps
    2. Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten
  8. Ondernemingen en teams
    1. Leren en ondersteuning voor ondernemingen
    2. Leren en ondersteuning voor teams
    3. Snelstartgids voor teamleden

Lees hoe je koppelingen naar je Creative Cloud-bestanden, -mappen en -bibliotheken deelt. Iedereen met de koppeling kan de assets in een browser bekijken, zelfs als ze geen Creative Cloud-lidmaatschap hebben. Deelnemers kunnen opmerkingen plaatsen of kopieën downloaden.

Koppelingen naar gesynchroniseerde bestanden of mappen delen

Je kunt een koppeling maken en delen voor elke gewenste map, behalve gedeelde privémappen waarvoor je alleen-lezen machtigingen hebt. Als de eigenaar later besluit de map privé te maken, werkt de koppeling die je eerder hebt gedeeld niet meer.

1. Meld je aan op de Creative Cloud-website.

2. Selecteer de map of het bestand dat je wilt delen. (Plaats hiervoor de muis op het bestand en schakel het vakje in dat verschijnt.)

Een bestand of map selecteren

3. Selecteer Koppeling ophalen  of Delen  > Koppeling ophalen.

Een koppeling naar een bestand ophalen

Een koppeling naar een map ophalen

De koppeling wordt weergegeven in het dialoogvenster Koppeling delen.

4. Selecteer de gewenste koppelingsinstellingen voor het bestand:

• Opmerkingen toestaan Ontvangers van de koppeling mogen opmerkingen aan het bestand toevoegen.
    • Opslaan op Creative Cloud toestaan Ontvangers van de koppeling mogen het bestand opslaan in hun Creative Cloud-account.
    Koppelingsinstellingen wijzigen

Opmerking: Vanaf 30 januari 2020 bieden alle openbare koppelingen de mogelijkheid het gekoppelde bestand te downloaden. Als je vóór 30 januari 2020 een koppeling hebt gemaakt waarbij Downloaden toestaan is uitgeschakeld, wordt de downloadknop niet weergegeven voor die bestanden.

5. Selecteer Koppeling kopiëren en deel de gekopieerde koppeling met de gewenste ontvangers.

Ontvangers van de koppeling kunnen je assets niet uploaden, wijzigen of verwijderen. Je kunt de toegang op elk moment intrekken.

Koppelingen naar clouddocumenten delen

Je kunt een koppeling naar elk clouddocument maken en delen, maar je kunt geen koppeling naar een map met clouddocumenten delen. Volg de onderstaande stappen om een koppeling naar je clouddocument te delen.

1. Meld je aan op de Creative Cloud-website

2. Selecteer het bestand dat je wilt delen. (Plaats hiervoor de muis op het bestand en schakel het vakje in dat verschijnt.)

Bestand selecteren

3. Selecteer Delen  om de koppeling op te halen.

Selecteer Koppeling delen.

4. Selecteer Wijzigen.

Selecteer Wijzigen en pas de koppelingsinstellingen aan

5. Wijzig de koppelingsinstellingen om het delen van bestanden aan te passen:

• Alleen uitgenodigde personen hebben toegang Alleen geselecteerde ontvangers hebben toegang tot het bestand.
    • Openbaar: iedereen met de koppeling kan deze weergeven Iedereen met de koppeling heeft toegang tot het bestand.
    • Opmerkingen plaatsen Ontvangers van de koppeling mogen opmerkingen aan het bestand toevoegen. Schakel deze optie in als je het bestand wilt delen voor feedback.
    • Een kopie opslaan Ontvangers van de koppeling mogen het bestand opslaan in hun Creative Cloud-account.
    Koppelingsinstellingen wijzigen

6. Selecteer Koppeling kopiëren en deel de koppeling met je ontvangers.

Als je koppelingen naar Creative Cloud-bestanden wilt delen vanuit de Creative Cloud desktop-app, ga je naar het tabblad Bestanden en selecteer je het bestand dat je wilt delen. Selecteer Delen  om de koppeling op te halen. Zodra het dialoogvenster Document delen verschijnt, volg je de instructies op het scherm om koppelingen te delen met de gewenste ontvangers.

Koppelingen naar bibliotheken en bibliotheekassets delen

Deelnemers kunnen gedeelde bibliotheken en bibliotheekassets volgen. Wanneer je ze bijwerkt, ontvangen volgers automatisch een update via alle ondersteunde Creative Cloud-apps.

1. Meld je aan op de Creative Cloud-website.

2. Selecteer het pictogram Meer acties () voor de bibliotheek of het bibliotheekasset dat je wilt delen en selecteer Delen. Selecteer vervolgens Koppeling ophalen.

Een bibliotheek delen

3. Selecteer de gewenste koppelingsinstellingen voor de inhoud of assets in de bibliotheek:

• Volgen toestaan Ontvangers van de koppeling kunnen meldingen ontvangen wanneer de gedeelde bibliotheek wordt gewijzigd.
    • Opslaan op Creative Cloud toestaan Ontvangers van de koppeling mogen het bestand opslaan in hun Creative Cloud-account.
  4. Selecteer Koppeling kopiëren en deel de koppeling met de gewenste ontvangers. Iedereen met de koppeling kan de inhoud van de bibliotheek of het bibliotheekasset weergeven.

Een koppeling naar een bibliotheek delen

Creative Cloud-assets delen op Slack

Je kunt je Creative Cloud-bestanden, -mappen, -bibliotheken en -assets delen op Slack. Zie Adobe Creative Cloud-assets delen op Slack voor meer informatie.

Koppelingen naar InDesign-documenten ter beoordeling delen

Je kunt je InDesign-documenten ter beoordeling delen met belanghebbenden waarbij je de toegang tot de gedeelde documenten beheert. Zie InDesign-documenten ter beoordeling delen voor meer informatie.

XD- en Dimension-bestanden delen

Prototypen en ontwerpspecificaties die je maakt en deelt met Adobe XD, worden weergegeven onder Gepubliceerd bij je assets. 3D-scènes die je maakt met Adobe Dimension, worden weergegeven onder Gepubliceerd.

1. Meld je aan op de Creative Cloud-website.

2. Navigeer naar het tabblad Gepubliceerd.

Ga naar het tabblad Gepubliceerd

3. Als je een koppeling naar ontvangers wilt sturen, selecteer je het pictogram Meer acties () voor het bestand en selecteer je vervolgens Koppeling kopiëren.

Selecteer Koppeling kopiëren

Zie Prototypen en ontwerpspecificaties delen met Adobe XD voor meer informatie over het delen van XD-koppelingen.