Een Adobe-productlicentie overdragen

Raadpleeg de Help-pagina van Adobe Volume Licensing voor informatie over de overdracht van een volumelicentie. Zie Veelgestelde vragen voor de licentieovereenkomst voor eindgebruikers voor informatie over het gebruik van de software op meerdere computers, of zie Licentieovereenkomst voor Adobe-producten voor uw product.

Beleid voor de overdracht van licenties

Als u uw Adobe-software aan een particuliere of zakelijke gebruiker verkoopt of geeft, kunt u de licentie dienovereenkomstig overdragen. De nieuwe eigenaar kan de software dan in zijn of haar eigen naam registreren.

Belangrijk: onderwijsversies van producten met het Adobe-merk komen niet in aanmerking voor een overdracht van de licentie. Educatieve versies van Macromedia-producten kunnen echter wel worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar.

 • Als u een licentie voor een productsuite overdraagt, is de licentie op de hele suite van toepassing. Individuele producten in een productsuite komen niet in aanmerking voor een overdracht van de licentie.
 • De overdracht van een licentie omvat alle versies van dat product. Als u uw geregistreerde exemplaar van een Adobe-productlicentie verkoopt of weggeeft, draagt u uw rechten voor alle versies van die licentie ook over.
 • Ondersteuningscontracten die bij een licentie horen, worden niet overgedragen aan de nieuwe licentiehouder. Ondersteuningscontracten kunnen wettelijk niet worden overgedragen, zoals is aangegeven in de bepalingen en voorwaarden van het contract. 
 • Behalve in Duitsland, biedt Adobe geen licentieoverdracht voor OEM-versies (Original Equipment Manufacturer) van de software.

Vereisten voor de overdracht van licenties

 • Zowel de licentie-overdrager (huidige eigenaar) als de ontvanger (nieuwe eigenaar) moeten ieder het formulier Overdracht van licentie invullen. Beide formulieren moeten worden geretourneerd naar Adobe voordat de licentie kan worden overgedragen.
 • Om de licentie over te dragen moet het serienummer van het product geregistreerd zijn in het Adobe-profiel van de overdrager.
 • U moet in aanmerking komen volgens het beleid Overdracht van licentie.

Proces voor licentieoverdracht

Opmerking: om vertragingen bij de verwerking van uw licentieoverdrachtsformulier te voorkomen, moet u eerst een casenummer opvragen voordat u het overdrachtsproces start.

 1. Klik op de onderstaande knop Bestand ophalen en sla het formulier Overdracht van licentie op uw computer op.

  Downloaden

 2. Open het formulier in Adobe Reader of Acrobat en volg de instructies op het formulier. Let op dat u alle velden invult.

 3. Vul uw casenummer of klantnummer of beide op het formulier in.

 4. Als u een educatieve Macromedia-licentie overdraagt, raadpleegt u Macromedia-producten.

 5. Scan het ingevulde formulier en sla het op uw computer op.

  Voer de volgende stappen uit om dit formulier in te dienen.

 6. Bekijk uw supportcases op de pagina Ondersteuningsgeschiedenis.

  Ondersteuningsgeschiedenis weergeven

 7. Selecteer Details weergeven voor het casenummer dat u eerder van Adobe hebt ontvangen.

  Details voor uw supportcase weergeven

 8. Selecteer Bestanden toevoegen en voeg het ingevulde formulier bij dat u in stap 5 hebt opgeslagen.

  Bestanden bijvoegen voor de supportcase

 9. Voer in het vak Bericht een bericht in.

 10. Selecteer Verzenden.

Nadat Adobe het ingevulde formulier van beide partijen heeft ontvangen, registreert Adobe de software op naam van de nieuwe eigenaar. Registratie zorgt ervoor dat Adobe de nieuwe eigenaar erkent als de wettige licentiehouder die klantenservice en ondersteuning kan verkrijgen.

Nadat beide partijen het formulier hebben ingediend, heeft Adobe drie tot vier weken nodig om uw aanvraag voor de overdracht van een licentie te verwerken.

Macromedia-producten

Educatieve versies van Macromedia-producten komen niet in aanmerking voor een overdracht van de licentie. De nieuwe eigenaar moet zijn/haar educatieve status bewijzen om de overdracht te voltooien. Als u geen geldige, huidige studentenkaart kunt verschaffen waarop naam, datum en foto staan, raadpleegt u Educatie/Studenten: Hoe kopen. Op deze pagina staat een lijst met opleidingskwalificaties.

Adobe heeft Macromedia overgenomen in 2005. Bent u de geregistreerde eigenaar en draagt u een Macromedia-product over, dan moet u de software van uw computer verwijderen.

Opmerking:

Voor Adobe CaptivateContribute 2 of 3, FreeHand MX, FlashPaper 2 of een MX 2004-product kiest u Help > Uw softwarelicentie overdragen. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Nadat Adobe het ingevulde formulier heeft ontvangen, registreert Adobe de software op naam van de nieuwe eigenaar. Registratie zorgt ervoor dat Adobe de nieuwe eigenaar erkent als de wettige licentiehouder die klantenservice en ondersteuning kan verkrijgen. Geef Adobe drie tot vier weken de tijd om uw aanvraag van de licentiebestandsoverdracht te verwerken.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online