Veelgestelde vragen over onderwijsaankopen

Aankoopopties

Studenten- en docentenkortingen zijn beschikbaar voor individuele docenten, studenten en personeelsleden. U kunt Adobe Student and Teacher Editions rechtstreeks bij Adobe.com of bij Adobe-resellers aanschaffen.

Daarnaast biedt Adobe licentieprogramma's voor afdelingen en instellingen. Meer informatie over de licentieopties van Adobe.

Blader door de catalogus met onderwijsproducten om te zien welke producten en talen beschikbaar zijn. De producten zijn beschikbaar via abonnement, download of doos, afhankelijk van de verkrijgbaarheid.

In de online Education Store is het niet mogelijk aankopen te doen die zijn vrijgesteld van belasting. Neem contact op met een geautoriseerde wederverkoper van onderwijsproducten om een bestelling te plaatsen die is vrijgesteld van belasting.

Ja, Student and Teacher Edition-producten kunnen commercieel worden gebruikt op uw eigen computer. Ze mogen niet opnieuw worden verkocht.

U kunt één Creative Cloud-lidmaatschap aanschaffen en dit op macOS en Windows gebruiken. Voor alle andere Adobe Student and Teacher Edition-producten kunt u jaarlijks één licentie per platform van elk product (inclusief suites en afzonderlijke titels) aanschaffen.

Geschiktheid

Om in aanmerking te komen voor een studentenkorting moet u ten minste 13 jaar zijn en zijn ingeschreven bij:

 • Universiteit of hogeschool: geaccrediteerde openbare of particuliere universiteit of hogeschool (waaronder lager, middelbaar en hoger beroepsonderwijs) die een diploma uitreikt na het equivalent van ten minste 2 jaar voltijdsstudie*
 • Lagere of middelbare school: geaccrediteerde openbare of particuliere lagere of middelbare school die voltijdsonderwijs verstrekt*
 • Thuisonderwijs: gedefinieerd door overheidsreglementen voor thuisonderwijs

Om in aanmerking te komen voor docentenkorting moet u een van de volgende zijn:

 • Faculteit of personeel: in dienst bij een geaccrediteerde lagere of middelbare school, openbare of particuliere universiteit of hogeschool, schooldistrict of schoolbestuur (waaronder hoogleraren met emeritaat)*
 • Docent voor student in thuisonderwijs: gedefinieerd door overheidsreglementen voor thuisonderwijs

Als u niet zeker weet of u in aanmerking komt, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer van Adobe Sales voor uw land.

* Geaccrediteerde scholen zijn goedgekeurd door een instantie erkend door het Amerikaanse ministerie van onderwijs/schoolbestuur of de Canadese/lokale ministeries van onderwijs die als hoofddoel onderwijs aan studenten hebben. In de VS zijn dit: Middle States Association of Colleges and Schools, North Central Association of Colleges and Schools, Western Association of Schools and Colleges, Southern Association of Colleges and Schools, New England Association of Schools and Colleges, Northwest Association of Accredited Schools.

Als u wilt weten of u met onderwijskorting software voor uw onderwijsinstelling kunt kopen, controleert u de volgende lijst met instellingen die in aanmerking komen. Geaccrediteerde scholen kunnen producten ook via speciale Adobe-programma's voor volumelicenties aanschaffen.
Onderwijslicentieprogramma's weergeven.

Gekwalificeerde instellingen:

 • Geaccrediteerde openbare of particuliere lagere of middelbare scholen die voltijdsonderwijs voor groep 1 tot en met 8 en klas 1 tot en met 6 geven.
 • Geaccrediteerde openbare of particuliere universiteiten of hogescholen (waaronder lager, middelbaar en hoger beroepsonderwijs) die een diploma uitreiken na het equivalent van ten minste 2 jaar voltijdsstudie*
 • Schooladministratiekantoren of schoolbesturen
 • Thuisscholen erkend door Adobe
 • Openbare scholen in de VS of territoria van Canada
 • Benoemde onderwijsinstanties die schriftelijk zijn erkend door Adobe
 • Ziekenhuizen in de VS die het volledig eigendom zijn van een onderwijsinstantie en hierdoor worden bestuurd. Dit betekent dat de instantie de enige eigenaar van het ziekenhuis is en als enige entiteit controle over dagelijkse activiteiten uitoefent.
 • Onderzoekslaboratoria in het hoger onderwijs die openbare instellingen zijn erkend door het Amerikaanse ministerie van onderwijs of de Canadese/lokale ministeries van onderwijs, die studenten onderwijzen en een kopie van 'bylaws' kunnen overleggen waarin de relatie met de besturende universiteit wordt aangeduid
 • Andere erkende voorbeelden die van tijd tot tijd op Adobe.com worden aangegeven

Niet-gekwalificeerde instellingen:

 • Niet-geaccrediteerde scholen en godsdienstige organisaties
 • Musea
 • Kerken
 • Bibliotheken
 • Ziekenhuizen in Canada
 • Opleidingscentra of scholen die certificaten voor cursussen zoals computersoftwaretraining uitreiken, waaronder, zonder beperking: Ziff Davis University, Learning Tree University, New Horizon Computer Learning Center, Teacher Training Centers
 • Militaire scholen die geen academische graden uitreiken
 • Onderzoekslaboratoria die niet worden erkend door het Amerikaanse ministerie van onderwijs of de Canadese/lokale ministeries van onderwijs. Bijvoorbeeld instellingen die worden erkend door het Amerikaanse ministerie van Defensie of Energie of het National Research Council Canada. Bovendien komen laboratoria in de VS die zijn gedefinieerd als FFRDC's (Federally Funded Research and Development Centers) en UARC's (University Affiliated Research Centers), niet in aanmerking. Voorbeelden zijn: Los Alamos National Laboratory, Sandia National Laboratory en Lawrence Livermore National Laboratory.
 • Andere erkende voorbeelden die van tijd tot tijd op Adobe.com
  worden aangegeven

* Geaccrediteerde scholen zijn goedgekeurd door een instantie erkend door het Amerikaanse ministerie van onderwijs/schoolbestuur of de Canadese/lokale ministeries van onderwijs die als hoofddoel onderwijs aan studenten hebben. In de VS zijn dit: Middle States Association of Colleges and Schools, North Central Association of Colleges and Schools, Western Association of Schools and Colleges, Southern Association of Colleges and Schools, New England Association of Schools and Colleges, Northwest Association of Accredited Schools.

Gebruik een e-mailadres dat door de school is verleend

Als u tijdens aanschaf een schoolmailadres opgeeft, wordt u onmiddellijk geverifieerd. (Een schoolmailadres kan .edu, .k12 of andere e-maildomeinen bevatten die door onderwijsinstellingen worden gesponsord.) Als u geen schoolmailadres hebt of als uw e-mailadres niet kan worden geverifieerd, wordt er na aanschaf mogelijk om extra bewijs dat u in aanmerking komt gevraagd.

Studenten en docenten aan geaccrediteerde scholen

Bewijs dat u in aanmerking komt moet een document zijn dat is uitgegeven door de instelling met uw naam, naam van de instelling en actuele datum. Voorbeelden van inschrijvingsbewijzen zijn:

 • School-id
 • Rapport
 • Schoolafschrift
 • Factuur of aangifte van lesgeld

Studenten in het thuisonderwijs†

Bewijs dat men in aanmerking komt, kan zijn:

 • Gedateerde kopie van een intentieovereenkomst tot thuisonderwijs
 • Huidige lidmaatschaps-id van een organisatie voor thuisonderwijs (bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Thuisonderwijs)
 • Gedateerd aankoopbewijs van leerplan voor het huidige schooljaar

* Geaccrediteerde scholen zijn scholen die zijn goedgekeurd door een instantie erkend door het Amerikaanse ministerie van onderwijs/schoolbestuur of de Canadese/lokale ministeries van onderwijs die als hoofddoel onderwijs aan studenten hebben. In de VS zijn dit: Middle States Association of Colleges and Schools, North Central Association of Colleges and Schools, Western Association of Schools and Colleges, Southern Association of Colleges and Schools, New England Association of Schools and Colleges, Northwest Association of Accredited Schools.

† Documenten met een datum die in de laatste zes maanden valt, worden als actueel beschouwd.

Nadat u uw bestelling hebt voltooid, ontvangt u een e-mail met uw serienummer. U kunt uw serienummer ook op elk moment in de Download Manager vinden, naast de link voor de productdownload. Na registratie kunt u uw producten onder de sectie Mijn producten van Mijn Adobe vinden.

Voor meer informatie, zie Serienummers, inwisselcodes en productcodes | Student en Teacher editions.

Als u rechtstreeks bij Adobe op Adobe.com of telefonisch in Noord-Amerika hebt gekocht, hebt u 14 dagen de tijd om uw bewijs van geschiktheid in te dienen. Als u op Adobe.com in andere gebieden hebt gekocht of als u bij een wederverkoper hebt gekocht, hebt u 6 dagen de tijd om uw bewijs van geschiktheid in te dienen.

Als een bestelling verloopt, ontvangt u een e-mailbericht en moet u de bestelling opnieuw plaatsen.

Producten met abonnement

Als u een onderwijskorting voor een Adobe-abonnementapp wilt, raadpleegt u Verlenging van studentenkorting om te lezen hoe Adobe uw academische status bevestigt.

Doorlopende producten

Als u een doorlopend Adobe-product met een productcode in Noord-Amerika hebt gekocht, gebruikt u de productcode om het verificatieproces te starten op de website van de Verificatieservice voor geschiktheid. Nadat u uw productcode hebt ingevoerd, wordt u gevraagd enkele gegevens over uzelf en uw aankoop te verstrekken. U wordt vervolgens gevraagd om een bewijs van uw academische status te overleggen. Uw status wordt geverifieerd op een van de volgende manieren:

 • Validatie van het academische e-mailadres dat u opgeeft.
 • Verificatie van academische documenten die u uploadt. In de geschiktheidsregels vindt u een lijst met geaccepteerde documenten.

Zodra uw status is goedgekeurd, stuurt de Verificatieservice voor geschiktheid een bevestigingsmail met het serienummer van uw product en instructies om de software te activeren.

Als u niet voldoet aan de geschiktheidsregels, ontvangt u een e-mail waarin wordt gemeld dat uw status niet is goedgekeurd.

Als u een Adobe-product buiten Noord-Amerika hebt gekocht, raadpleegt u Orderfulfillment Adobe Student and Teacher Edition voor informatie over serienummers, inwisselcodes en verificatie van geschiktheid.

Als u op Adobe.com hebt gekocht:

 • In Noord-Amerika: u kunt binnen twee werkdagen na ontvangst van uw bewijs dat u in aanmerking komt, antwoord verwachten. 
 • In andere regio's: u kunt binnen een werkdag na ontvangst van uw bewijs dat u in aanmerking komt, antwoord verwachten. 

Als u telefonisch een aanschaf bij Adobe hebt gedaan: u kunt binnen een werkdag na ontvangst van uw bewijs dat u in aanmerking komt, antwoord verwachten.

Als u uw aanschaf bij een wederverkoper in Noord-Amerika hebt gedaan: u kunt binnen een werkdag na ontvangst van uw bewijs dat u in aanmerking komt, antwoord verwachten.

TIP: als u uw software wilt gebruiken voordat u het serienummer ontvangt, selecteert u de optie om het product als proefversie te installeren. U kunt het serienummer gebruiken om de proefversie later om te zetten in een volledige versie.

In Noord-Amerika behoudt Adobe verificatiegegevens gedurende één jaar voor in aanmerking komende leraren en zes maanden voor in aanmerking komende studenten. In alle andere regio's behoudt Adobe de informatie gedurende 90 dagen. Tijdens deze perioden hoeft u voor volgende bestellingen niet opnieuw bewijs van geschiktheid in te dienen.

Wanneer een student afstudeert, ontvangt hij of zij een jaar respijt op de onderwijsprijs. Na afloop van dit jaar wordt het abonnement bijgewerkt naar de hogere, niet-onderwijsprijs. De studentenkorting vervalt en de upgrade wordt uitgevoerd op de datum van de contractverlenging nadat de respijtperiode is verlopen.

Afgestudeerde studenten ontvangen een e-mail over de aanstaande prijsverhoging 30 (dertig) dagen voordat het contract moet worden verlengd. Zie Verloop onderwijskorting na afstuderen voor meer informatie.

(Vóór november 2011 bewaarde Adobe geen verificatiegegevens.)

Student and Teacher Licensing-productcodes staan in de bijlage aan de linkerkant van het dvd-hoesje. Voorbeelden:

Productcode

productcode

productcode

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online