Deaktivace uživatele v mém účtu

Správce účtu může deaktivovat ID uživatele v účtu. Neaktivní ID uživatele se nemůže přihlašovat, posílat ani podepisovat dokumenty a nezabírá místo v účtu.  

Když uživatelé opustí organizaci, deaktivujte jejich ID uživatele v konzoli správce služby Adobe Sign, abyste tento přihlašovací údaj zabezpečili před neoprávněným přístupem.

Deaktivace ID uživatele zabrání všem přihlašovacím aktivitám, ale nezruší ani jinak neovlivní žádné rozpracované smlouvy. Všechny transakce s daným ID uživatele se normálně dokončí. Deaktivace je pouze opatřením k zabezpečení přihlášení/přístupu.

Neaktivní uživatele lze také kdykoli znovu aktivovat bez jakékoli újmy pro ID uživatele. Uživatel si ale musí resetovat heslo pomocí odkazu Zapomněl(a) jsem heslo na přihlašovací stránce.

Správci účtu mohou uživatele deaktivovat kdykoli. Správci skupiny mohou uživatele deaktivovat, pokud mají přístup ke schopnosti uživatele přidávat.

Inactive user on User list

Rychlé kroky

  1. Přejděte na Účet > Uživatelé
  2. Klikněte na nabídku Volby a vyberte položku Zobrazit všechny uživatele
  3. Klikněte na e-mailovou adresu uživatele
  4. Klikněte na Deaktivovat uživatele
  5. Zaškrtněte zobrazenou možnost ke sdílení uživatelova účtu do vašeho účtu.
  6. Kliknutím na volbu Ano dokončete deaktivaci

Podrobný postup

  1. Pokud chcete deaktivovat uživatele, přihlaste se jako správce účtu (nebo skupiny) a přejděte do části Účet > Uživatelé

    Klikněte na volbu Zobrazit všechny uživatele v nabídce Volby

    Nav to Users
  2. Zobrazí se všichni uživatelé.

    Najděte uživatele, kterého chcete deaktivovat, a jednou na něj klikněte

    Po vybrání uživatele se odkaz Deaktivovat uživatele zobrazí v seznamu nahoře. Klikněte na odkaz Deaktivovat uživatele

    DEactivate User Link
  3. Po kliknutí na Deaktivovat uživatele se zobrazí potvrzovací stránka. Text na stránce ověřuje, zda rozumíte tomu, že tento uživatel se nebude moct přihlašovat ani posílat nebo podepisovat smlouvy.

    Budete také dotázáni, zda chcete zobrazit všechny smlouvy v deaktivovaném účtu. Tato možnost je dostupná, pouze pokud máte povoleno sdílení účtů.

    Zaškrtnutím tohoto políčka provedete jednostranné sdílení, které importuje všechny smlouvy deaktivovaného uživatele na vaši kartu Spravovat. Toto sdílení můžete kdykoli zrušit.

    Až budete připraveni, klikněte na Ano, deaktivovat.

    Deactivate Challenge

    Poznámka:

    Pokud toto sdílení budete chtít v budoucnu provést, můžete se vrátit, uživatele znovu aktivovat a znovu jej deaktivovat.

  4. Poté se vrátíte na stránku Uživatel

    V horní části stránky se zobrazí pruh „Úspěch“

    Stav uživatele v seznamu se změní na Neaktivní

    Success Message

Tipy od podpory

  • Deaktivovaní uživatelé nemohou podepisovat dokumenty ani se přihlásit. Pokud potřebujete, aby uživatel podepsal dokumenty, požádejte podporu o odebrání uživatele z vašeho účtu, a znovu jej aktivujte.

Poznámka:

Žádost musí provést správce účtu. Z bezpečnostních důvodů bude vyhověno pouze žádosti od správce účtu.

Tato práce podléhá licenci Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.  Na příspěvky ze služeb Twitter™ a Facebook se nevztahují podmínky licence Creative Commons.

Právní upozornění   |   Zásady ochrany osobních údajů online