Mange faktorer kan forhindre en PDF-fil i at blive åbnet i din browser eller på din computer ved hjælp af Acrobat Reader DC eller Acrobat DC. Prøv forslagene nedenfor til at foretage fejlfinding af problemerne.

Bemærk, at du ikke kan reparere en beskadiget PDF-fil. Men hvis du har kildefilen, kan du oprette PDF-filen igen vha. et Adobe-program som f.eks. Acrobat eller Photoshop Elements.

Kan ikke åbne en PDF-fil i browseren

De fleste moderne webbrowsere kan nemt åbne PDF-filer. Hvis du har problemer med at åbne en bestemt PDF-fil på en webside, kan du prøve forslaget nedenfor.

Download PDF-filen, og åbn den i Acrobat Reader DC eller Acrobat DC

1. Højreklik (Windows), eller Ctrl-klik (Mac OS) på linket til PDF-filen.

2. Vælg den relevante indstilling browseren for at gemme eller downloade filen:

• (Google Chrome) Gem link som
    • (Internet Explorer) Gem destination som
    • (Firefox) Gem link som
    • (Safari) Overfør arkiv, der henvises til
  3. Sørg for, at Adobe Acrobat-dokument vælges som filtype, og gem filen.

Bemærk:

Hvis dialogboksen Gem som ikke vises, kan browseren have downloadet filen automatisk (muligvis i et separat vindue med downloads).

4. Find den gemte PDF-fil, og dobbeltklik på filen for at åbne den. Dobbeltklik på PDF-filen på listen med overførsler, hvis browseren åbnede et overførselsvindue.

Kan ikke åbne PDF-fil på computeren

Hvis du ikke kan åbne en PDF på din computer, skal du prøve nedenstående forslag i den rækkefølge, de vises.

Installation af den gratis Adobe Acrobat Reader DC på computeren

Hvis du har Acrobat Reader DC eller Acrobat DC installeret på computeren, kan du springe næste trin over.

Acrobat Reader DC er den eneste gratis PDF-fremviser, der kan åbne og interagere med alle typer PDF-indhold – herunder formularer og multimedier.

Angiv, at Acrobat Reader DC eller Acrobat DC som standard skal håndtere PDF-filer

Dit system er muligvis ikke konfigureret til automatisk at åbne PDF-filer fra skrivebordet med Acrobat Reader DC eller Acrobat DC. Sådan konfigurerer du det:

Windows-brugere

1. Højreklik på PDF-filen, og vælg Åbn med > Vælg standardprogram (eller Vælg en anden app i Windows 10).

Vælg standardprogram
  2. Vælg Adobe Acrobat Reader DC eller Adobe Acrobat DC på listen over programmer, og gør derefter et af følgende:

• (Windows 7 og ældre) Vælg Brug altid det valgte program til at åbne denne type fil..
    • (Windows 8) Vælg Brug dette program til alle .pdf-filer.
    • (Windows 10) Vælg Brug altid denne app til at åbne .pdf-filer.
    Vælg standardprogram
    Windows 10
    Vælg standardprogram

Bemærk:

Hvis du har både Adobe Acrobat DC og Adobe Acrobat Reader DC installeret på computeren, skal du vælge Adobe Acrobat DC.

3. Klik på OK.

Mac OS-brugere

1. Klik på ikonet for PDF-filen i Finder for at vælge det.

2. Vælg Arkiv > Vis info.

Vis info
  3. Klik på trekanten ved siden af Åbn med, og vælg Adobe Acrobat Reader eller Adobe Acrobat på pop op-listen (hvis det ønskede program ikke er på listen, skal du vælge Andet for at vælge det).

Vælg standardprogram
  4. Klik på Skift alle.

Opdater Acrobat Reader DC eller Acrobat DC

Adobe udgiver regelmæssigt sikkerhedsopdateringer til Acrobat Reader DC og Acrobat DC. Installation af den seneste opdatering kan måske løse problemet.

1. Åbn Acrobat Reader DC eller Acrobat DC.

2. Vælg Hjælp > Søg efter opdateringer.

Kontrollér, om der er opdateringer
  3. Hvis dialogboksen til opdateringsprogrammet vises, skal du klikke på Ja. Opdateringen installeres automatisk.

Opdater Acrobat
  4. Genstart computeren.

Reparer Acrobat Reader DC eller Acrobat DC

Acrobat Reader DC eller Acrobat DC – eller de ressourcer, de anvender – kan være beskadiget. Prøv at reparere produktet ved hjælp af nedenstående trin.

1. Start reparation inde fra Acrobat Reader DC eller Acrobat DC: Vælg Hjælp > Reparer installationen

Reparation af installationen

Har du stadig brug for hjælp

Symptom eller fejl TechNote eller løsning
Kan ikke åbne en adgangskodebeskyttet PDF-fil Åbning af sikrede PDF-filer
Åbning af mistænkelige PDF-filer: Reader og Acrobat blokerer PDF-filer, der ikke overholder bestemte branchespecifikke PDF-standarder eller indeholder potentielt skadeligt indhold. Vær forsigtig. Disse PDF-filer kan udgøre en sikkerhedsrisiko for dit system. Dobbelttjek med kilden til dokumentet, f.eks. den person, som sendte det til dig, eller det websted, du downloadede det fra, for at sikre dig, at det er sikkert at åbne dokumentet.
Kan ikke åbne en PDF-fil, der er oprettet med ældre programmer eller programmer, der ikke er udviklet af Adobe.

Hvis du har tillid til den person, som har oprettet PDF-filen, og til filens oprindelse, kan du overveje at vende tilbage til en tidligere version af Reader eller Acrobat for at åbne PDF-filen. Hvis du vil vende tilbage til en ældre version, skal du først afinstallere den version af Acrobat eller Reader, som er installeret på disken.

Du får en fejlmeddelelse, når du forsøger at åbne en PDF-fil, der er oprettet i InDesign eller Illustrator.

Kan ikke åbne en PDF-fil, som er oprettet i InDesign eller Illustrator, i Acrobat (Mac, InDesign og Illustrator)