Indhold
Få mere at vide om almindelige problemer og løsninger til fejlfinding af PDF-filer, som ikke kan åbnes.
På denne side

Mange faktorer kan forhindre en PDF-fil i at blive åbnet i Adobe Reader eller Acrobat, bl.a. disse:

• PDF-filen er beskadiget.
    • Reader- eller Acrobat-installationen eller -opdateringen er beskadiget.
    • Reader eller Acrobat skal opdateres.
    • Filtypen kan ikke genkendes.
    • PDF-filerne blev oprettet med andre programmer end Adobe.

Prøv forslagene herunder som dine første fejlfindingstrin

Her er de mest almindelige problemer i forbindelse med selve PDF-filerne – og de tilhørende løsninger.

Adgangskodebeskyttede PDF-filer

Problem: Forfatteren til en PDF-fil kan sikre dokumentet med en adgangskode, så uautoriserede brugere ikke kan få vist PDF-filen.

Løsning: For at åbne denne type dokument skal man angive adgangskoden, når man bliver bedt om det. Hvis den person, der oprettede PDF-filen, ikke har givet dig adgangskoden, kan du ikke åbne PDF-filen.

Mistænkelige PDF-filer

Problem: Reader og Acrobat blokerer PDF-filer, der ikke overholder bestemte branchespecifikke PDF-standarder. Reader og Acrobat blokerer f.eks. PDF-filer, der kan tillade, at potentielt skadeligt indhold kan blive indlæst, og PDF-filer, der er oprettet med dårlig syntaks (et sæt regler for programmeringssprog).

Løsning: Vær forsigtig. Disse PDF-filer kan udgøre en sikkerhedsrisiko for dit system.Dobbelttjek med kilden til dokumentet, f.eks. den person, som sendte det til dig, eller det websted, du downloadede det fra, for at sikre, at det er sikkert at åbne dokumentet, og gå så videre til resten af fejlfindingstrinnene.

Ikke-kompatible PDF-filer

Problem: PDF-filer, der er oprettet med andre programmer end Adobe, overholder ikke altid hele PDF-specifikationen, og de kan derfor ikke åbnes i Reader eller Acrobat. Desuden har tidligere versioner af Reader eller Acrobat ikke en lige så streng politik i forbindelse med overholdelse af PDF-standarderne som de nyere versioner. Så selvom du kunne åbne en bestemt PDF-fil i en ældre version af programmet, kan du ikke nødvendigvis åbne den i den seneste version.

Løsning: Hvis du har tillid til den person, som har oprettet PDF-filen, og til filens oprindelse, kan du overveje at vende tilbage til en tidligere version af Reader eller Acrobat for at åbne PDF-filen.

I forbindelse med Reader skal du læse afsnittet Ældre versioner af Reader. Du kan vende tilbage til en ældre version af Acrobat, hvis du har et serienummer til denne version. Du kan finde installationsprogrammer ved at gå til Acrobat 8 og 9 eller Acrobat XI og X.

Hvis du vil vende tilbage til en ældre version, skal du først afinstallere den version af Acrobat eller Reader, som er på dit drev i øjeblikket.

Beskadiget fil

Problem: Det hænder, at PDF-filer beskadiges eller indeholder beskadigede data.

Løsning: Hvis du har hentet PDF-filen på nettet eller modtaget den i en e-mail, så hent den igen, eller bed afsenderen om at sende den igen. Kopiér filen direkte til harddisken frem for at gemme den på et netværksdrev eller en USB-nøgle (eller et andet transportabelt drev). Åbn derefter den nye kopi direkte via harddisken.

Bemærk:

Hvis du ikke kan løse dit problem vha. forklaringerne ovenfor, skal du indsende dit fileksempel vha. Formular til forespørgsel om funktion/fejlrapportering

Hvis du er nået frem til, at PDF-filen ikke er beskadiget, og at den overholder branchestandarderne, kan du prøve følgende trin for at kontrollere, at Reader eller Acrobat er opdateret og ikke beskadiget.

• Opdater til den nyeste opdateringsversion (f.eks. fra 15.006 til 15.008).
    • Reparer installationen.
    • Geninstaller med den nyeste version.
    • Kontroller, om operativsystemet kan genkende PDF-filer.

Opdater Reader eller Acrobat

Adobe udgiver regelmæssigt sikkerhedsopdateringer til Reader og Acrobat. Korrektionen i den nyeste opdatering kan ofte løse konflikter med dit system.

1. Åbn Reader eller Acrobat.

2. Vælg Hjælp > Kontroller for opdateringer.

Kontroller, om der er opdateringer
    3. Hvis dialogboksen til opdateringsprogrammet vises, skal du klikke på Ja. Opdateringen installeres automatisk.

4. Genstart computeren.

Reparer Reader eller Acrobat (kun Windows)

Reader, Acrobat eller de ressourcer, de anvender, kan blive beskadiget. Reparation af installationen er en hurtig fejlfindingsmetode.

Bemærk:

Du kan ikke reparere selve PDF-filen. Men hvis du har kildefilen, kan du oprette PDF-filen igen vha. et Adobe-program som f.eks. Acrobat eller Photoshop Elements.

Reparer ved hjælp af Kontrolpanel

Du kan reparere programinstallationen ved at vælge Hjælp > Reparer [program]-installationen, men den Kontrolpanel-metode, som gennemgås her, giver nogle gange bedre resultater.

1. Luk Reader eller Acrobat.

2. Windows 7: Vælg Start > Kontrolpanel.

Windows 8: Højreklik på knappen Start på proceslinjen, og vælg Kontrolpanel.

Kontrolpanel
    3. Gør et af følgende i Kontrolpanel, alt efter hvilken version af Windows du har:

• (Windows 8/7/Vista) Klik på Programmer, og klik så på Programmer og funktioner.
      • (Windows XP) Dobbeltklik på Tilføj eller fjern programmer.

Vælg Adobe Reader eller Adobe Acrobat på listen over programmer.

4. Klik på Rediger, og følg instruktionerne til at reparere programmet. Klik på Afslut, når processen er fuldført.

Klik på Rediger
    Reparer fra Reader eller Acrobat

Vælg Hjælp > Reparer installationen.

Reparer Acrobat

Geninstaller med den nyeste version

Geninstallation af Acrobat eller Reader er en proces på to trin. Først skal du afinstallere programmet og derefter geninstallere den seneste version.

1. Afinstallation af Adobe Acrobat eller Adobe Reader.

2. Geninstaller Acrobat eller Reader vha. den seneste version.

Sørg for, at dit operativsystem kan genkende PDF-filen

Dit system er muligvis ikke konfigureret til automatisk at åbne PDF-filer fra skrivebordet med Reader eller Acrobat. Sådan konfigurerer du det:

Windows-brugere

Gør følgende for at konfigurere Windows til at åbne PDF-filer med Reader eller Acrobat:

1. Højreklik på PDF-filen, og vælg derefter Åbn med > [Program] (Vælg Adobe Reader eller Adobe Acrobat på listen over programmer).

Vælg program
    2. Windows 7 og tidligere: Vælg Brug altid det valgte program til at åbne denne type fil..

Windows 8: Vælg Brug dette program til alle .pdf-filer.

Vælg standardprogram
    3. Klik på OK (Windows 7).

Mac OS-brugere

Gør følgende for at konfigurere Mac OS X til at åbne PDF-filer med Reader eller Acrobat:

1. Klik på ikonet for PDF-filen i Finder for at vælge det.

2. Vælg Arkiv > Vis info.

Vis info
    3. Klik på trekanten ved siden af Åbn med, og vælg Adobe Acrobat Reader eller Adobe Acrobat i pop op-listen (hvis det ønskede program ikke er på listen, skal du vælge Andet for at vælge det).

Åbn med
    4. Klik på Skift alle.

Hvis systemet fryser, eller der vises en fejlmeddelelse, tyder det på et specifikt problem med computeren eller installationsprocessen. Se den tekniske note for fejlen i tabellen nedenfor for at fejlfinde yderligere. Hvis fejlen ikke er angivet i tabellen, skal du indtaste fejlen i søgefeltet øverst på denne side og så trykke på Enter eller Retur.

Symptom eller fejl TechNote eller løsning
    • En tom eller ustabil visning af dialogbokse
    • En fastfrosset markør eller skærm eller en blå skærm
    • En uventet genstart
    • Fejl som f.eks. et STOP, “Alvorlig systemfejl” eller “Programfejl”
    • En fejl, der nævner et modul eller hukommelse
    Fejl og fastfrysninger | Adobe Reader | Windows
    • En tom eller ustabil visning af dialogbokse
    • En fastfrosset markør eller skærm
    • En musemarkør, der løber rundt
    • En fejl som f.eks.: "Programmet Adobe Reader sluttede uventet.".
    Fejl og fastfrysninger | Adobe Reader | Mac OS
    Installationen starter, men en fastfrosset markør, skærm eller fejlmeddelelse afbryder installationen. Installationen blev afbrudt | Acrobat 9, Reader 9

Fejl 1402 | Fejl 1406 | Acrobat, Reader
    Kan ikke se en PDF-fil i en webbrowser, eller PDF-filen åbner udenfor browseren.

Jeg kan ikke åbne PDF-dokumenter på websteder
    Fejl: Filen er beskadiget og kunne ikke repareres. Forumindlæg

Til toppen