Når du anvender japansk Illustrator bygget på et japansk OS, så bryder Illustrator ned, hvis du udfører følgende opgave:

1. Opret et nyt CMYK-dokument.
  2. Opret en staffagefarve med et navn, der indeholder 4-byte- eller surrogatpar-tegn, og gem den i Swatches-panelet (Farveprøver).
  3. Opret et rektangulært objekt, og anvend Freeform-gradienten (Friform) på objektet.
  4. Dobbeltklik på et farvestop for at ændres dets fyldfarve.
  5. Vælg i Swatches-panelet (Farveprøver) nu den farve, som du gemte i trin 2.
  6. Anvend den valgte farve, og luk Swatches-panelet (Farveprøver).
  7. Klik uden for tegnebrættet.

Observationer

Du vil muligvis se følgende:

• Mange nye staffagefarver uden navn begynder at blive tilføjet til Swatches-panelet (Farveprøver). Hvis du anvender Windows OS, så stopper loopet, når du klikker på tegnebrættet. Det stopper imidlertid ikke for macOS.
  • Hvis du nu anvender endnu en staffagefarve med et navn, der indeholder 4-byte- eller surrogatpar-tegn til en anden farvestaffage, så bryder Illustrator ned.
  • Problemet kan kun ses med 4-byte-tegn eller surrogatpar-tegn. To-byte-tegn fungerer fint.