1. Marker et objekt eller en gruppe (eller marker et lag i panelet Lag).

2. Vælg Effekt > Effekter > Skyggeeffekt.

3. Angiv indstillinger for skyggeeffekten, og klik på OK:

Tilstand

Angiver en blandingstilstand for skyggeeffekten.

Ugennemsigtighed

Angiver den ugennemsigtighed, skyggeeffekten skal have, i procent.

X-forskydning og Y-forskydning

Angiver, hvor langt skyggeeffekten skal forskydes fra objektet.

Sløring

Angiver afstanden fra kanten af skyggen, hvor sløringen skal være. Illustrator opretter et gennemsigtigt rasterobjekt, der simulerer sløringen.

Farve

Angiver en farve til skyggen.

Mørke

Angiver den procent sort, du vil tilføre skyggeeffekten. En værdi på 100 %, der bruges til et markeret objekt, som indeholder en fyld- eller stregfarve, der ikke er sort, opretter en flerfarvet sort skygge i et CMYK-dokument. En værdi på 100 %, der bruges til et markeret objekt, som kun indeholder en sort fyld- eller stregfarve, opretter en 100 % sort skygge. En værdi på 0 % opretter en skyggeeffekt i samme farve som det markerede objekt.