Tekstobjekter, som er oprettet i Illustrator 10 og tidligere versioner, kan ikke redigeres, før du opdaterer dem til brug i nyere versioner. Efter opdateringen har du adgang til alle tekstfunktioner i Illustrator CS5 og senere versioner, f.eks. afsnits- og tegntyper, optisk knibning og fuld understøttelse af OpenType®-skrifttyper.

Opdatere tekst, som er oprettet i Illustrator 10

Tekstobjekter, som er oprettet i Illustrator 10 og tidligere versioner, kan ikke redigeres, før du opdaterer dem til brug i nyere versioner. Efter opdateringen har du adgang til alle tekstfunktioner i Illustrator CS5 og senere versioner, f.eks. afsnits- og tegntyper, optisk knibning og fuld understøttelse af OpenType®-skrifttyper.

Du behøver ikke at opdatere teksten, hvis du ikke vil redigere den. Tekst, som ikke er blevet opdateret, kaldes ældre tekst. Du kan få vist, flytte og udskrive ældre tekst, men du kan ikke redigere den.Når du markerer ældretekst, vises der et x i afgrænsningsrammen.

Når du opdaterer ældre tekst, vil der kunne forekomme nogle mindre ændringer i ombrydningen. Du kan let justere teksten selv, eller du kan bruge en kopi af den oprindelige tekst som justeringsgrundlag. Som standard føjer Illustrator ordet "[Konverteret]" til filnavnet, uanset om du opdaterer teksten i en fil. Dette betyder i realiteten, at der oprettes en kopi af dokumentet, så den oprindelige fils integritet bevares. Du kan derefter vælge at opdatere originalen senere eller gå tilbage til den oprindelige version, hvis du allerede har opdateret den.

Bemærk: Hvis Illustrator ikke skal tilføje filnavnet, skal du vælge Rediger > Indstillinger > Generelt (Windows) eller Illustrator > Indstillinger > Generelt (Mac OS) og fravælge Tilføj [Konverteret] efter åbning af gamle filer.

Opdatering af al ældre tekst i et dokument

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Når du åbner et dokument, skal du klikke på Opdater, når du bliver bedt om det.

• Vælg Tekst > Ældre tekst > Opdater al ældre tekst, når dokumentet er åbnet.

Opdatere markeret ældre tekst

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Hvis du vil opdatere teksten uden at oprette en kopi, skal du markere tekstobjektet og vælge Tekst > Ældre tekst > Opdater markeret ældre tekst. Du kan også vælge et tekstværktøj og klikke på den tekst, der skal opdateres, eller dobbeltklikke på teksten med markeringsværktøjet. Klik derefter på Opdater.

• Hvis du vil bevare den ældre tekst på et lag under den opdaterede tekst, skal du vælge et tekstværktøj og klikke på den tekst, der skal opdateres. Du kan også dobbeltklikke på teksten, du vil opdatere, med markeringsværktøjet. Klik derefter på Kopier tekstlag. På denne måde kan du sammenligne den ældre teksts layout med den opdaterede tekst.

Hvis du opretter en kopi af den ældre tekst, når du opdaterer den, kan du bruge følgende kommandoer:

• Tekst > Ældre tekst > Vis kopier eller Skjul kopier for at vise eller skjule de kopierede tekstobjekter.

• Tekst > Ældre tekst > Vælg kopier for at vælge kopierede tekstobjekter.

• Tekst > Ældre tekst > Slet kopier for at slette kopierede tekstobjekter.