Valgfrie ekstramoduler | Photoshop

Vigtigt

Vigtigt:

Photoshops 3D-funktioner vil blive fjernet i fremtidige opdateringer. Brugere, der arbejder med 3D, opfordres til at udforske Adobes nye Substance 3D-samling, som repræsenterer den næste generation af 3D-værktøjer fra Adobe.

Yderligere oplysninger om annulleringen af Photoshops 3D-funktioner findes her: Photoshop 3D | Almindelige spørgsmål om udgåede 3D-funktioner.

De valgfrie ekstramoduler til Alias, SGIRGB, SoftImage, HSB & HSL, Electric Image og Wavefront RLA er ikke installeret som standard, men kan downloades nedenfor.

Kompatibilitet

En komplet liste findes under Photoshop – understøttede versioner.

Download- og installationsvejledning

Installation af de valgfrie plugins:

1. Afslut Photoshop.

2. Download de valgfrie ekstramoduler:

Download

Download

3. Når du har downloadet filen med pluginet, skal du dekomprimere den ved at dobbeltklikke på den. Udpak alle filer/arkiver, hvis du bliver bedt om det.

4. Valgfri plugins kan installeres på et ud af to steder:

• Versionsspecifik placering – hvor kun det installerede ekstramodul til en specifik version af Photoshop (f.eks. kun Photoshop 2020) indlæses
    • Delt Creative Cloud-placering – hvor det installerede ekstramodul til alle installerede versioner af Photoshop indlæses, uden at ekstramodulet skal installeres igen.

For instruktioner om lokalisering af disse mapper på macOS og Windows, se Find plugin-mapper.

5. Genstart Photoshop.

Beskrivelser af plugins

Alias

Ekstramodulet Alias-filformat gør det muligt at læse og skrive filer i Alias .pix-formatet. Formatet er almindeligt anvendt i 3D-gengivelsessoftware fra Alias/Wavefront og i nogle billedredigeringsprogrammer i UNIX systemer.

Electric Image (del af den valgfrie installation af flere plugins)

Plugin'et ElectricImage, som indgår i pakken med flere plugins, gør det muligt at læse og skrive filer i ElectricImage-billedformatet. ElectricImage-software til 3D-gengivelse bruger dette format.

HSBHSL (del af den valgfrie installation af flere plugins)

Pluginet HSL&HSB giver mulighed for konvertering fra RGB -> HSL (Farvetone, Farvemætning og Lysstyrke) og tilbage, og fra RGB -> HSB (Farvetone, Farvemætning og Lysstyrke) og tilbage i Photoshop. Med dette plugin kan du ændre et billedes farvetone, mætning eller luminans som uafhængige kanaler eller ændre HSL/HSB ved brug af kanalfunktioner (beregninger).

SGIRGB

SGIRGB-format-ekstramodulet gør det muligt at læse og skrive filer i SGI-billedformatet. Formatet er almindeligt anvendt af software på Silicon Graphics-platformen. SGI-billedformat-ekstramodulet genkender filtypenavnene .sgi, .rgb, .rgba og .bw.

SoftImage

Ekstramodulet SoftImage -format gør det muligt at læse og skrive filer i SoftImage-billedformatet. Dette format er almindeligt anvendt i 3D-gengivelsessoftware fra SoftImage.

Wavefront RLA

Pluginet Wavefront RLA (Run-Length Encoded Version A) giver mulighed for at læse og skrive filer i Wavefront-format.  Dette format er almindeligt anvendt i 3D-gengivelsessoftware fra Wavefront.