Sådan findes og rettes fejl i forbindelse med ekstramoduler i Photoshop.

Bemærk:

Ikonet ved siden af et stykke tekst i indholdet herunder angiver nye oplysninger for udgivelsen af Photoshop CC 2015.5.

Oversigt over problemer, der skyldes af defekte eller inkompatible ekstramoduler

Følgende problemer kan skyldes defekte eller inkompatible ekstramoduler:

• Fejl: "Kunne ikke indlæse ekstramodulet [navn på ekstramodul], fordi det ikke virker med denne funktion af Photoshop."
  • Manglende filformater i dialogen Gem eller Gem som.
  • Photoshop fryser eller går ned ved start eller brug
  • Problemer med gengivelse af billeder efter åbning af et ekstramodul
  • Photoshop kører langsomt under start eller brug
  • Kommandoer til ekstramoduler vises ikke korrekt i Photoshop-menuerne

Der kan opstå problemer med ekstramoduler af følgende årsager:

• Ekstramodulet er designet til en anden version af Photoshop og er ikke kompatibelt med din aktuelle version
  • Iinstallationen af ekstramodulet blev ikke gennemført
  • Der er installeret mere end én version af samme ekstramodul
  • En fil til et ekstramodul er blevet beskadiget

Hjælp til Camera Raw-ekstramodulet

Hvis Adobe Camera Raw er opdateret, og Photoshop stadig ikke genkender kameraet, kan du læse Hvorfor understøtter min version af Photoshop eller Lightroom ikke mit kamera?

Hvis Camera Raw-ekstramodulet til CS6, CC eller senere ikke kan opdateres, kan du læse Installationsprogram til Camera Raw-ekstramodul.

Hjælp til installation af ekstramoduler fra tredjeparter

Her er nogle generelle retningslinjer for, hvordan du undgår problemer med ekstramoduler fra tredjeparter:

Aldrig:

• Træk manuelt ekstramodulerne fra ekstramodulmappen i en ældre version af Photoshop til den aktuelle Photoshop-versions ekstramodulmappe.

Altid:

Bemærk:

Tidligere blev ekstramoduler fra tredjeparter med deres eget installationsværktøj ikke flyttet automatisk og ikke synkroniseret mellem større Photoshop-versioner (f.eks. fra Photoshop CC 2014 til Photoshop CC 2015).

Til CC 2015.5 og senere har vi bedt udviklerne om at starte med at installere på en delt Creative Cloud-placering for at minimere behovet for geninstallation mellem større versioner. Venligst Geninstaller/opdater ekstramoduler fra tredjepart for at bruge Delt Creative Cloud-placeringen så tredjeparts ekstramoduler automatisk indlæses mellem større versioner.

Bemærk:

Begyndende fra releasen i oktober 2018 af Photoshop CC (version 20.0) understøttes 32-bit-versionen af Windows ikke længere. Hvis du har en 64-bit-version af Windows og skal bruge en 32-bit-version af Photoshop for at opnå kompatibilitet med ældre plug-ins eller enhedsdrivere, kan du downloade en ældre 32-bit-version af Photoshop

Bemærk:

På Mac OS findes Photoshop kun som et 64-bit-program, og 32-bit-ekstramoduler understøttes ikke længere. Hos forhandleren af ekstramodulet kan du bede om en opdatering til 64-bit-understøttelse af ekstramodulet. Eller også kan du beholde den installerede ældre version af Photoshop og køre ældre 32-bit-ekstramoduler.

Fejlfinding i forbindelse med ekstramoduler

Kontrollér, at du har de nyeste opdateringer til dine ekstramoduler

Identificer det problematiske ekstramodul

Du kan hurtigt finde ud af, om Photoshop er ved at indlæse problematiske valgfri ekstramoduler eller ekstramoduler fra tredjeparter på følgende måde:

1. Luk Photoshop.

2. Hold Skift nede, og åbn Photoshop. Under åbningen bliver du spurgt: "Vil du springe over indlæsning af valgfri ekstramoduler og ekstramoduler fra tredjepart?"

Spring indlæsningsdialogboksen over
  3. Klik på Ja for at springe indlæsningen af valgfri ekstramoduler og ekstramoduler fra tredjeparter over.

Bemærk:

Hermed deaktiveres indlæsning af valgfri ekstramoduler og ekstramoduler fra tredjeparter kun i den aktuelle session. Hvis du lukker og genstarter Photoshop uden at holde Shift-tasten nede, deaktiveres valgfri ekstramoduler og ekstramoduler fra tredjeparter.

4. Prøv at genskabe problemet.

Hvis problemet opstår igen, skyldes det ikke installationen af et valgfrit ekstramodul eller et ekstramodul fra en tredjepart. Du kan genaktivere alle valgfri ekstramoduler og ekstramoduler fra tredjeparter ved at lukke Photoshop og genstarte det uden at holde Shift-tasten nede. Spring over resten af trinene i dette afsnit.

Hvis problemet ikke opstår igen, skyldtes det installationen af et valgfrit ekstramodul eller et ekstramodul fra en tredjepart. Sådan identificeres enkelte problematiske ekstramoduler:

1. Luk Photoshop.

2. Flyt et ekstramodul ud af Photoshops ekstramodulmappe til en midlertidig placering (f.eks. en ny mappe på skrivebordet).

Bemærk:

I afsnittet Find ekstramodulmapper kan du se, hvor Photoshops ekstramodulmapper er placeret.

3. Start Photoshop, og prøv at få problemet til at opstå igen.

4. Vælg én af følgende fremgangsmåder:

• Hvis problemet opstår igen, skal du gentage trin 1 til 3.
    • Hvis problemet ikke opstår igen, skyldtes fejlen det ekstramodul, du lige har flyttet. Fjern eller deaktiver det pågældende ekstramodul permanent, og tag kontakt til dets udgiver for at få hjælp eller information om en eventuel opdateret version af ekstramodulet. Geninstaller eller aktivér det valgfri ekstramodul eller det ekstramodul fra tredjepart, som ikke skabte problemer, og som du flyttede eller deaktiverede.
  5. Start Photoshop, og prøv at få problemet til at opstå igen.

Deaktiver det problematiske ekstramodul permanent

Du kan deaktivere et ekstramodul permanent på følgende måder:

• Flyt ekstramodulet fra Photoshops ekstramodulmappe til en midlertidig placering uden for Photoshops ekstramodulmappe (f.eks. en ny mappe på skrivebordet).
  • Omdøb alle de problematiske ekstramodulfiler, så filernes navne begynder med en tilde (~). Photoshop indlæser ikke filer, hvis navn begynder med tilde.
  • Følg vejledningen for afinstallation fra udviklerne af de enkelte ekstramoduler.

Find ekstramodulmapper

Valgfrie ekstramoduler fra tredjepart kan installeres på en af to placeringer:

• Versionspecifik placering – hvor kun den installerede udvidelse for en specifik version af Photoshop CC (f.eks. lin Photoshop CC 2014) indlæses
  • Delt Creative Cloud-placering – hvor udvidelsen for alle installerede versioner af Photoshop CC indlæses, uden at udvidelsen skal installeres igen

Windows

Hvis du har installeret på placeringen for Photoshop-versionen, finder du ekstramodulmappen i Photoshop her:

• Harddisk\Programmer\Adobe\[Photoshop-version]\Plug-ins
Ekstramodulmappe i Windows

Hvis du har installeret på placeringen for delt Creative Cloud, finder du ekstramodulmappen i her:

• Harddisk\Programmer\Almindelige filer\Adobe\Plug-Ins\CC
WinSharedPluginsFolder

Desuden ligger ekstramodulet Camera Raw i en fælles ekstramodulmappe, som deles af Photoshop, Bridge og Photoshop Elements:

• Harddisk\Programmer\Almindelige filer\Adobe\Plug-Ins\[Photoshop-versionsnummer]

macOS

Hvis du har installeret på placeringen for Photoshop-versionen, finder du ekstramodulmappen i Photoshop her:

• Harddisk/Programmer/[Photoshop-version]/Plug-ins
Ekstramodulmappe i Mac OS

Hvis du har installeret på placeringen for delt Creative Cloud, finder du ekstramodulmappen i her:

• Harddisk/Bibliotek/Programsupport/Adobe/Plug-Ins/CC
macSharedPath

Desuden ligger ekstramodulet Camera Raw i en fælles ekstramodulmappe, som deles af Photoshop, Bridge og Photoshop Elements:

• Harddisk/Bibliotek/Application Support/Adobe/Plug-Ins/[Photoshop-versionsnummer]/File Formats.