TWAIN er en grænseflade, der bruges til at importere fra billedenheder som f.eks. scannere. Du kan læse mere på TWAIN Working Group's websted på www.twain.org. Photoshop TWAIN-ekstramodulet etablerer forbindelse til kompatible enheder, der er installeret på computeren.

Bemærk:

Det TWAIN-plugin, der findes på denne side, er IKKE kompatibelt med Photoshop CC 2015.5 og nyere på Mac OS.

Alternativer til brug af TWAIN

På grund af nogle begrænsninger med TWAIN i Photoshop anbefaler vi på det kraftigste, at du benytter følgende alternativer ved scanning af billeder:

Brug den enkeltstående scanningssoftware, som fulgte med scanneren

De fleste scannere leveres med et enkeltstående scanningsprogram, der kan bruges til at scanne og gemme billeder.

Ved at bruge det enkeltstående scanningsprogram undgår du problemerne i forbindelse med TWAIN. Når du bruger et scanningsprogram, der er designet specielt til formålet, får du mulighed for at retouchere og redigere billeder i Photoshop, mens du scanner i baggrunden – hvilket kan være mere effektivt.

Hvis du bruger et enkeltstående scanningsprogram, skal du gemme de scannede billeder som TIFF-filer og derefter åbne dem i Photoshop.

Anvisninger: Scanning og import af billeder fra et separat scanningsprogram

Bemærk:

Med nogle typer scannersoftware kan du angive Photoshop som det eksterne redigeringsprogram til et billede, når scanningen er fuldført. Du kan få flere oplysninger i dokumentationen til scanneren eller ved at kontakte producenten.

Brug en original scanningsgrænseflade i operativsystemet

Mac OS:

Brug Apples ImageKit-teknologi i stedet for TWAIN til at scanne direkte til Photoshop. Support af ImageKit er byggetind iPhotoshop uden behov for enudvidelse,og det giver adgang til en lang række scannere.

Anvisninger: Scanning og import af billeder vha. Apples ImageKit-grænseflade (kun macOS)

Windows:

Hvis den er til rådighed, kan du bruge grænsefladen WIA (Windows Image Acquisition) til din enhed til at scanne direkte til Photoshop.

Anvisninger: Scanning og import af billeder via en WIA-grænseflade (kun Windows)

Bemærk:

Kontakt scannerproducenten for at få flere oplysninger om scanning vha. ImageKit eller WIA.

Kompatibilitet

Photoshop:

TWAIN-pluginet på denne side er IKKE kompatibelt med:

• Photoshop CC 2015.5 og nyere på macOS

TWAIN-pluginet på denne side er kompatibelt med:

• Photoshop CC
  • Photoshop CC 2014
  • Photoshop CC 2015

macOS:

På macOS kører Photoshop kun i 64-bit-tilstand. Det er ikke mange producenter, der har lavet 64-bit-versioner af deres scannerdrivere, så det er ikke sikkert, du kan bruge TWAIN.

Windows:

TWAIN understøttes ikke ved Photoshop i 64 bit.

Bemærk:

Begyndende fra releasen i oktober 2018 af Photoshop CC (version 20.0) understøttes 32-bit-versionen af Windows ikke længere. Til support af 32-bit-drivere og plug-ins skal du bruge tidligere versioner af Photoshop. Download og installer en 32-bit version af Photoshop.

Bemærk:

Kontakt scannerproducenten for at få flere oplysninger om kompatibilitet.

Bemærk:

Brug kun det TWAIN-plugin, du har downloadet fra denne side. Brug ikke et TWAIN-plugin fra en ældre version af Photoshop. (f.eks. CS5 eller ældre)

Download og installer scannerdriveren

Download den nyeste scannerdriver fra scannerproducentens websted, og installer driveren.

Bemærk:

Sørg for at kontrollere, at driveren er kompatibel med den version af operativsystemet, der er på din computer.

Download og installer en 32-bit-version af Photoshop

Begyndende fra releasen i oktober 2018 af Photoshop CC (version 20.0) understøttes 32-bit-versionen af Windows ikke længere. Til support af 32-bit-drivere og plug-ins skal du bruge tidligere versioner af Photoshop. Download og installer en 32-bit version af Photoshop.

Download og installer TWAIN-plugin

1. Afslut Photoshop.

2. Download tilbehørspakken med plugins:

macOS:

Download

Windows:

Download

3. Når du har downloadet filen med tilbehørspakken med plugins ovenfor, skal du dekomprimere den ved at dobbeltklikke på den. Udpak alle file, hvis du bliver bedt om det.

4. macOS:

Kopiér filen med TWAIN-pluginet til mappen til Photoshop-plugins:

• Programmer\Adobe Photoshop [Photoshop_version]\Plug-ins\

Windows:

Kopiér Twain_32.8BA-filen til 32-bit versionen af mappen til Photoshop-plugins:
    • Programmer (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_version]\Plug-ins\

Bemærk:

Begyndende fra releasen i oktober 2018 af Photoshop CC (version 20.0) understøttes 32-bit-versionen af Windows ikke længere. Til support af 32-bit-drivere og plug-ins skal du bruge tidligere versioner af Photoshop. Download og installer en 32-bit version af Photoshop.

5. Genstart Photoshop.

Sådan får du adgang til scanneren fra Photoshop

1. Åbne Photoshop.
  2. Vælg Filer > Importér > [scannernavn].

Bemærk:

På Windows skal du sikre, at du starter 32-bit versionen ved at gå til: Programmer (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_version]\

Fejlfinding TWAIN

Når du bruger TWAIN til at importere fra en billedbehandlingsenhed, oplever du nogle gange disse problemer:

• Photoshop eller dit scannerprogram fryser eller lukkes uventet.
  • Du kan ikke lukke scannervinduet.
  • Du støder på fejl under importen.
  • Eksempelvisningen af det importerede billede eller selve det importerede billede vises ikke korrekt på skærmen.

Prøv følgende løsninger:

Opdater TWAIN-driveren

Download den nyeste scannerdriver fra scannerproducentens websted, og installer driveren. Sørg for at kontrollere, at driveren er kompatibel med den version af operativsystemet, der er på din computer.

Brug et scanningsprogram fra en tredjepart

Hvis scannerproducenten ikke stiller opdaterede drivere, som er kompatible med de aktuelle operativsystemer, til rådighed, kan det være nødvendigt at se på scanningsløsninger fra en tredjepart. Disse hjælpeprogrammer fra tredjepart er scanningsløsninger, der er designet specielt til formålet, og de er mere hensigtsmæssige til vigtige eller store scanninger.

Scanningsprogrammer fra tredjepart:

Hvis du benytter scanningssoftware fra tredjepart, skal du gemme de indscannede billeder som TIFF-billeder og derefter åbne dem i Photoshop.

Yderligere fejlfinding

Ældre versioner