Fotolia har bekendtgjort, at Adobe Stock-bidragyderportalen fremover vil være stedet, hvor du uploader, indekserer, indsender og administrerer indhold. På denne side finder du svar på spørgsmål, som Fotolia-bidragydere kan have, og det forklares, hvordan Fotolia-bidragydere synkroniserer deres konto, så de kan komme i gang med at bruge Adobe Stock-bidragyderportalen.

Sådan synkroniserer du din konto

Som Fotolia-bidragyder kan du få adgang til dine Fotolia-kontodata på Adobe Stock ved at synkronisere din Fotolia-konto, når du første gang logger på Adobe Stock-bidragyderportalen. Følg denne fremgangsmåde for at synkronisere din konto:

1. Gå til Adobe Stock-bidragyderportalen.
  2. Vælg Kom i gang for at oprette et Adobe ID, eller vælg Jeg har allerede et Adobe ID for at logge ind.
  3. Vælg Ja, jeg er Fotolia-bidragyder for at synkronisere din Fotolia-konto. Du vil blive bedt om at angive dit Fotolia-logon og din adgangskode.

Ofte stillede spørgsmål

I disse ofte stillede spørgsmål finder du svar på spørgsmål, du måtte have i forbindelse med synkronisering af din Fotolia-konto med Adobe Stock.

Hvornår bliver Fotolia-bidragyderwebstedet lukket og slået sammen med Adobe Stock?

Fra den 5. februar 2019 vil Fotolia-bidragyderwebstedet kun tilbyde begrænsede funktioner: du kan foretage en betalingsanmodning, uploade en skatteformular og administrere indhold. Upload af indhold og salgs-dashboardet er deaktiveret på Fotolia fra og med den dato.

Fra den 5. november 2019 vil Fotolia-webstedet ikke længere være tilgængeligt.

Hvorfor kombineres webstederne?

Vores udviklingsindsats er fokuseret på Adobe Stock-bidragyderportalen, som indeholder en innovativ brugergrænseflade og automatiseringsværktøjer, der gør indsendelsesprocessen så nem og hurtig som muligt. Her er nogle af de vigtigste funktioner i Adobe Stock-bidragyderportalen:

• Spar tid ved at benytte automatiske nøgleord, automatisk kategori og automatiske titler.
  • Rediger nøgleord i eller føj nøgleord til indhold, der allerede er online.
  • Tilpas din Adobe Stock-porteføljeside på din bidragyderprofil med samlinger af dit bedste arbejde.
  • Se det bedst sælgende indhold i Ugens bidragyder, og find ud af, hvad det kræver at blive udvalgt.
  • Promover dit arbejde via Adobe Portfolio, hvor du gratis kan oprette et flot websted med dit Adobe Stock-indhold.

Skal jeg uploade alle mine filer igen, efter at jeg har synkroniseret min konto med Adobe Stock?

Nej. Alt dit accepterede indhold forbliver tilgængeligt på både Fotolia- og Adobe Stock-webstedet, uanset om du synkroniserer din Fotolia-konto med Adobe Stock. Ved at synkronisere din Fotolia-konto kan du uploade og administrere dit indhold, se dine salg og anmode om udbetalinger på Adobe Stock-bidragyderportalen.

Hvad sker der med min rangering?

Du bibeholder din rangering. Via rangeringen fastsættes royalties for Fotolia-kreditsalg og minimumsudbetalingen for store abonnementspakker på Adobe Stock.

Jeg er eksklusiv bidragyder på Fotolia. Vil Adobe Stock tilbyde et eksklusivt program?

På nuværende tidspunkt er der ingen planer for eksklusivt indhold for standardbilleder, vektorer og videoer.

Som eksklusiv Fotolia-bidragyder kunne jeg selv vælge en pris på mit indhold. Er dette en mulighed på Adobe Stock?

Nej. På Adobe Stock er antallet af kreditter, der kræves for et aktiv, fastsat og kan ikke justeres. Prisen pr. aktiv afhænger af aktivtypen og køberens købsplan (kreditpakke eller abonnement). Du kan finde flere oplysninger i Oplysninger om royalties for bidragydere.

Hvad er fordelene ved den gratis Adobe Portfolio til Adobe Stock-bidragydere?

Adobe Portfolio giver dig mulighed for at oprette et flot, personligt websted, hvor du kan promovere dit indhold. Besøgende på dit Adobe Portfolio-websted kan købe dine billeder via Adobe Stock. Ved at bruge Adobe Portfolio får du mulighed for at øge din synlighed og tjene penge på dit indhold.

Hvordan udgiver jeg en Adobe Stock-samling på Adobe Portfolio?

Som Adobe Stock-bidragyder får du et gratis Adobe Portfolio-medlemskab, hvis du har mindst én fil online. I fanen "Dashboard" i din Adobe Stock-bidragyderkonto skal du gå til "Min portefølje" og klikke på fanen "Samlinger". Højreklik på en samling, og vælg "Udgiv på Adobe Portfolio".

Du bliver omdirigeret til Adobe Portfolio-webstedet, hvor du kan tilpasse siden og eventuelt tilføje Lightroom CC-albummer og eksisterende Behance-projekter.

Kan jeg synkronisere min konto, efter Fotolia-webstedet er lukket?

Ja, du kan fortsat synkronisere din konto efter den 5. november 2019, hvor Fotolia-webstedet kombineres med Adobe Stock. Husk, at du skal synkronisere din Fotolia-konto for at kunne uploade nyt indhold efter den 5. februar 2019, og alt nyt indhold skal uploades via Adobe Stock-bidragyderportalen.

Jeg er ikke interesseret i at oprette en Adobe Stock-konto. Hvad er mine muligheder?

Fra den 5. februar 2019 kan du ikke uploade og indsende nyt indhold via Fotolia-webstedet, men du kan fortsat anmode om udbetalinger, administrere dit indhold og uploade en skatteformular på Fotolia-webstedet frem til den 5. november 2019.

Efter den 5. november 2019 vil indhold, der kan licenseres på både Fotolia-webstedet og Adobe Stock-webstedet, kun kunne licenseres på Adobe Stock, og du vil fortsat tjene royalties i henhold til dine eksisterende aftaler med Fotolia.

Hvis du ikke ønsker at fortsætte som bidragyder, kan du lukke din Fotolia-konto og anmode om en sidste udbetaling ved at kontakte bidragydersupport. Der er ingen mindste indtjeningskrav for den sidste udbetaling.

Fejlfinding

Jeg kan ikke huske mit Fotolia-logon eller min adgangskode.

Hvis du har glemt din Fotolia-adgangskode, skal du vælge linket Nulstil adgangskodehttps://fotolia.com/Member/Login.

Hvis du har glemt dit logon, skal du kontakte bidragydersupport.

Jeg har synkroniseret min Fotolia-konto med Adobe Stock, men jeg kan ikke se mit indhold fra Fotolia – det er en tom side.

Dette kan forekomme, hvis du har mere end én Fotolia-konto, og den e-mailadresse, du brugte til dit Adobe ID, er tilknyttet en Fotolia-konto, der ikke har noget indhold. Kontakt bidragydersupport for at synkronisere din Adobe Stock-konto med den korrekte Fotolia-konto.

Jeg har oprettet en Adobe Stock-konto uden at synkronisere den med min Fotolia-konto. Er der mulighed for at slå mine konti sammen?

Kontakt bidragydersupport for at få løst problemet.

Jeg benytter en tredjepartsapp såsom StockSubmitter til at uploade mit indhold – vil dette fungere med Adobe Stock?

Kontakt udvikleren af tredjepartsappen for at få bekræftet, at den er kompatibel med Adobe Stock. Husk, at du kan uploade direkte på Adobe Stock-bidragyderportalen ved hjælp af træk og slip eller via FTP. Vi understøtter også direkte uploads fra Adobe Photoshop Lightroom Classic CC og Adobe Bridge. Du kan finde flere oplysninger i Upload dit indhold.