Kuvaus

Kun Adobe Acrobatilla tai Readerilla avataan sellaista PDF-dokumenttia, joka on allekirjoitettu tai varmennettu varmenteita käyttäen, saadaan seuraava viesti:

”Uusi suojausasetusten päivitys on saatavilla Adobelta. Haluatko asentaa sen nyt?” Tämä dialogi on luotettu Adobe-dialogi, ja se viittaa juurivarmennelistan (AATL) päivitykseen Acrobatissa tai Readerissa.

Selitys

Adoben hyväksymä luottamusluettelo (Adobe Approved Trust List, AATL) on ohjelma, jonka avulla miljoonat käyttäjät maailman joka kolkassa voivat luoda digitaalisia allekirjoituksia. Allekirjoituksiin luotetaan, kun allekirjoitettu asiakirja avataan Adobe Acrobat 9- tai Reader 9 -ohjelmistossa tai niiden uudemmissa versioissa. Luotettujen varmenteiden listaa päivitetään ajoittain, kun varmenteita on lisätty, uusittu tai niitä on vanhentunut.

Nämä päivitykset poikkeavat tavallisista Acrobatin tai Readerin tuotepäivityksistä, jotka voi käynnistää valitsemalla Ohje > Tarkista päivitykset.

Jos haluat tarkastaa varmenteiden päivitykset, valitse Muokkaa > Oletusarvot > Luottamuksen hallinta > Valitse Päivitä nyt osiosta Automaattiset päivitykset. Sama päivitysten valintaikkuna avautuu. Tätä toimintoa käyttäen varmenteiden päivitykset haetaan luotetulta palvelimelta.

Ota automaattinen päivitysten tarkastus käyttöön valitsemalla Muokkaa > Oletusarvot > Luottamuksen hallinta > Lataa luotettavat juurivarmenteet Adobe-palvelimelta. Poista Kysy ennen asennusta -valinta, jos haluat ottaa käyttöön automaattisen päivityksen ilman ilmoitusta.

Asetusten valikko

Jos olet ottanut käyttöön automaattisen tarkastuksen, varmenteiden päivitys käynnistyy seuraavissa tilanteissa:

1. avataan tiedosto, jossa on digitaalinen allekirjoitus, ja
  2. päivityksiä ei ole tarkastettu aikaisemmin, tai
  3. päivitykset on tarkastettu aikaisemmin, mutta
    1. 28 päivää on kulunut, ja
    2. uusi päivitys on saatavilla

Voit valita Kyllä, jolloin luotettujen varmenteiden luettelo Acrobatissa tai Readerissa päivitetään. Jos haluat nähdä luettelon, valitse Avaa Adobe Reader > Asiakirja > Hallinnoi luotettuja identiteettejä. Valitse avautuvassa ikkunassa Näytä > Varmenteet. Näkyviin tulee sillä hetkellä Readeriin asennettujen Luotettujen varmenteiden täydellinen lista.

Käyttöönotto yrityksissä

Jos työskentelet yritysympäristössä ja haluat hallinnoida näitä asetuksia yrityskäytössä, käytä Mukauttamisassistenttia näiden asetusten aktivoimiseen tai deaktivoimiseen.

Mukauttamisassistentti