Photoshopin, InDesignin, Illustratorin, Premiere Pron ja After Effectsin marraskuun 2015 versiossa esitellään uusi Käynnistys-elämys, joka helpottaa yleisimpien tehtävien aloittamista, esimerkiksi tiedoston luomista tai avaamista. Täältä voit etsiä vastauksia uutta Käynnistys-elämystä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Käynnistin juuri Adobe-sovelluksen, ja tuttu työtilani on kadonnut. Mitä sille tapahtui?

Näet uuden Käynnistys-työtilan tai ‑näytön, jossa voit ryhtyä käsittelemään uutta tai viimeksi käytettyä dokumenttia nopeasti. Kun avaat dokumentin, pääset viimeksi käytettyyn, tuttuun työtilaan.

En halua, että Käynnistys-työtila tai ‑näyttö avautuu, kun käynnistän sovelluksen. Miten voin piilottaa sen?

Voit piilottaa Käynnistys-työtilan tai ‑näytön niin, että se ei tule näyttöön sovellusta käynnistettäessä.

Toimi seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen asetukset. Voit esimerkiksi avata Photoshopin asetukset seuraavasti:
  • (Windows) Valitse Muokkaa > Oletusarvot > Yleiset.
  • (Mac OS) Valitse Photoshop > Oletusarvot > Yleiset.
  1. Toimi käyttämäsi sovelluksen mukaan seuraavasti:
  • (Photoshop, Illustrator tai InDesign) Poista Näytä alkunäyttö, kun kaikki dokumentit on suljettu -asetuksen valinta.
  • (Premiere Pro) Valitse At Startup (Käynnistettäessä) > Open Most Recent (Avaa viimeksi käytetty).
  • (After Effects) Poista Show Welcome Screen On Startup (Näytä Tervetuloa-näyttö käynnistettäessä).

Haluan avata viimeksi käytetyn tiedoston, kun käynnistän Premiere Pron tai After Effectsin. Miten voin tehdä tämän?

Premiere Prossa ja After Effectsissä voit näyttää viimeksi avatut tiedostot Käynnistys-näytön sijaan.

Premiere Pro

Valitse Oletusarvot > General (Yleiset) ja sitten avattavasta At Startup (Käynnistettäessä) ‑valikosta Open Most Recent (Avaa äskeisin).

After Effects

Valitse Oletusarvot > General (Yleiset) ja poista Show Start Screen At Startup (Näytä Käynnistys-näyttö käynnistettäessä) -asetuksen valinta.

Mikä on työtilassa näytettävissä olevien äskeisten tiedostojen oletusmäärä?

Äskeisten tiedostojen luettelossa näytettävien tiedostojen oletusmäärät ovat seuraavat:

• Photoshop: 10
  • InDesign: 10
  • Illustrator: 20

Voinko muuttaa näytettävien äskeisten tiedostojen määrää?

Kyllä, voit muuttaa äskeisten tiedostojen luettelossa näytettävien tiedostonimien määrää.

• Photoshop: Valitse Oletusarvot > File Handling (Tiedoston käsittely) ja määritä Recent File List Contains (Äskeisten tiedostojen luettelo sisältää) -kentässä oleva numero.
  • InDesign: Valitse Oletusarvot > File Handling (Tiedoston käsittely) ja määritä Number of Recent Items To Display (Näytettävien äskeisten kohteiden määrä) -kentässä oleva numero.
  • Illustrator: Valitse Oletusarvot > File Handling & Clipboard (Tiedoston käsittely ja leikepöytä) ja määritäNumber of Recent Items To Display (Näytettävien äskeisten kohteiden määrä) -kentässä oleva numero.

Mikä on työtilassa näytettävissä olevien äskeisten tiedostojen enimmäismäärä?

Työtilassa näytettävissä olevien äskeisten tiedostojen enimmäismäärät ovat seuraavat:

• Photoshop: 100
  • InDesign: 30
  • Illustrator: 30

Voinko ostaa kuvia ja videoita suoraan Stockista Käynnistys- ja Äskeiset tiedostot -työtiloissa?

Kun haet kuvaa tai videota Adobe Stockista Käynnistys- ja Äskeiset tiedostot -työtiloissa, siirryt Adobe Stock ‑sivustoon resurssien ostamista varten. Lisätietoja on artikkelissa Adobe Stockin käyttäminen.

Voinko synkronoida asetukset aloitusnäytössä toiselta Premiere Pro- ja After Effects ‑tililtä?

Kyllä, voit synkronoida asetukset aloitusnäytössä toiselta Premiere Pro- ja After Effects ‑tililtä. Valitse aloitusnäytöstä Sync Settings (Synkronointiasetukset) ‑välilehti ja sitten Sync Settings From A Different Account (Synkronointiasetukset toiselta tililtä).

Lisätietoja on artikkeleissa Premiere Pron synkronointiasetukset ja After Effectsin synkronointiasetukset.