Opi käyttämään Adobe Stockia Creative Cloud ‑sovelluksissa ja muilla tavoin. Perehdy myös Adobe Stockin toiminnoista, työnkuluista ja tilausvaihtoehdoista tietoja sisältävien hyödyllisten resurssien luetteloon.
Adobe Stock
stock-app-noshadow-48x48

Adobe Stock on palvelu, jonka avulla suunnittelijat ja yritykset saavat luovia projektejaan varten käyttöön miljoonia laadukkaita, kuratoituja ja rojaltimaksuttomia valokuvia, videoita, kuvituskuvia, vektorigrafiikkoja, 3D-resursseja ja malleja. Voit ostaa Adobe Stockin usean resurssin tilauksena. Saatavana on monenlaisia tilauspaketteja.

Yleistä

Voit käyttää Adobe Stockia luovissa projekteissasi ensisijaisesti seuraavilla tavoilla:

Creative Cloud ‑kirjastot

Adobe Stock on integroitu tiiviisti Creative Cloud ‑kirjastoihin. Voit lisätä kuvapankkiresurssin vesileimatun esikatselukuvan mihin tahansa kirjastoon suoraan Adobe Stock -sivustossa. Tämän jälkeen voit vetää vesileimatun kuvapankkikuvan kirjastoja tukevissa Creative Cloud ‑sovelluksissa (Photoshopissa, lllustratorissa, InDesignissa, Premiere Prossa, Dreamweaverissa ja After Effectsissä) Kirjastot-paneelista luovaan projektiin. Kuvapankkiresurssi lisätään projektiin kirjastoon linkitettynä resurssina.

Kun olet tarkistanut, että kuvapankkikuva käy projektiisi, voit lisensoida kuvapankkikuvan suoraan Kirjastot-paneelissa. Kun lisensoit kuvapankkiresurssin, kaikki sen linkitetyt esiintymät avoimissa tiedostoissasi päivitetään automaattisesti lisensoiduksi, tarkaksi ja vesileimattomaksi kuvapankkiresurssiksi.

Huomautus:

Tuetuissa Creative Cloud ‑tietokonesovelluksissa voit lisensoida kuvapankkiresursseja Kirjastot-paneelin lisäksi myös muista sovelluskohtaisista käyttöliittymäsijainneista. Photoshopissa voit esimerkiksi lisensoida vesileimattuja esikatselukuvia Tasot-paneelista, Ominaisuudet-paneelista ja suoraan piirtoalueelta napsauttamalla kuvapankkiresurssia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Lisensoi kuva. Photoshopissa ja Illustratorissa voit aloittaa luovat projektisi nopeasti lataamalla resursseiltaan monipuolisia malleja suoraan Adobe Stockin Uusi dokumentti ‑valintaikkunoista.

Kuvapankkikuvien lataus tietokoneeseen

Kun olet löytänyt itseäsi kiinnostavan kuvapankkikuvan Adobe Stock ‑sivustosta, voit ladata sen vesileimatun esikatselukuvan tai suuritarkkuuksisen lisensoidun version tietokoneeseen. Tämän jälkeen voit käyttää kuvapankkikuvaa missä tahansa valokuvien, kuvituskuvien, grafiikkojen tai videoresurssien tuontia tukevissa sovelluksissa.

Adobe Stockin käyttö Creative Cloud ‑kirjastoja tukevissa sovelluksissa

Voit avata Creative Cloud -kirjastoja tukevassa tietokonesovelluksessa olevat resurssit Adobe Stock ‑sivustossa. Kun käytät tällaista Creative Cloud ‑sovellusta, voit vastaavasti hakea kuvapankkiresursseja ja lisensoida ne sovelluksen Kirjastot-paneelissa.

Resurssien haku ja lisensointi Kirjastot-paneelissa

Creative Cloud ‑sovellusten kuvakkeet
Adobe Stockin käyttö
  1. Määritä hakusanat tietokonesovelluksen Kirjastot-paneelin Hae Adobe Stockista ‑palkissa. Hakutulokset näytetään Kirjastot-paneelissa.
  2. Kun olet löytänyt resurssin, jota haluat käyttää projektissasi, voit ostaa käyttöoikeuden heti ja lisätä resurssin kirjastoon. Voit lisätä kirjastoosi tilapäisesti myös resurssin lisensoimattoman (vesileimatun) esikatseluversion ja lisensoida resurssin myöhemmin.
  • Jos haluat ostaa resurssin heti, valitse resurssi ja napsauta Lisensoi ja tallenna kohteeseen <kirjaston nimi> ‑kuvaketta.
  • Jos haluat lisätä kirjastoosi resurssin lisensoimattoman esikatseluversion, valitse resurssi ja napsauta Tallenna esikatselukuva kirjastoon <kirjaston nimi> ‑kuvaketta.

Huomautus:

Voit valita nämä vaihtoehdot myös kuvapankkiresurssin pikavalikosta.

Osta haluamasi kuvapankkiresurssi tai käytä tilapäisesti sen vesileimattua kopiota.
Osta haluamasi kuvapankkiresurssi tai käytä tilapäisesti sen vesileimattua esikatselukuvaa.

1. Vedä vesileimattu kuvapankkiresurssi tietokonesovelluksen Kirjastot-paneelista projektiisi. Kuvapankkiresurssi lisätään projektiin kirjastoon linkitettynä resurssina.
Kuvapankkikuvan lisääminen projektiin
Lisää kuvapankkikuva projektiisi.

1. Lisää tarvittaessa vesileimattuun kuvapankkikuvaan tehosteita. Käytä esimerkiksi Photoshopin Tyylittele > Tuuli ‑suodinta, jos haluat korostaa savannin paahtavaa kesäpäivää. Vesileimattuun kuvapankkiresurssiin lisäämäsi tehosteet säilytetään, kun lisensoit kuvan myöhemmin.
Tuulen lisäys savannille
Lisää tuulta savannille.

1. Jos olet tähän asti käyttänyt kuvapankkiresurssin vesileimattua esikatselukuvaa, napsauta resurssia hiiren kakkospainikkeella tietokonesovelluksen Kirjastot-paneelissa ja valitse Osta kuva tai Osta video.
  • Jos sinulla on jo usean kuvan Adobe Stock ‑tilaus, kuvapankkikuva lisensoidaan välittömästi. Adobe Stock ‑tilauksen jäljellä olevien kuvien määrä näkyy Kirjastot-paneelissa.
  • Jos sinulla ei ole Adobe Stock ‑tilausta, siirrytään Adobe Stock ‑sivustoon. Voit valita haluamasi hankintavaihtoehdon. Yksityishenkilöiden, työryhmien ja yritysten valittavissa on useita hankintavaihtoehtoja.

Kun olet lisensoinut resurssin, vesileimatun resurssin kaikki avoimissa tiedostoissa olevat linkitetyt esiintymät päivitetään automaattisesti tarkaksi ja lisensoiduksi kuvapankkiresurssiksi.

Huomautus:

Voit tallentaa lisensoidun resurssin Adobe Stock ‑sivustossa myös suoraan Creative Cloud ‑kirjastoon. Siirrä osoitin resurssin Käyttöoikeus-kuvakkeen () päälle ja napsauta sitten pikavalikossa kirjaston nimeä. Tämän jälkeen voit käyttää lisensoitua kuvaa projekteissasi.

Mallin lataus projektin nopeaksi aloittamiseksi

v2_logos_ps_ai_idpr

Photoshop CC:ssä, Illustrator CC:ssä ja InDesign CC:ssä Adobe Stockin mallit ovat käytettävissä suoraan Uusi dokumentti ‑valintaikkunoista. Kun luot mallin näillä sovelluksilla, sinun ei tarvitse aloittaa tyhjällä piirtoalueella, vaan voit valita mieleisesi erilaisista malleista, joissa on kuvia, kuvituskuvia ja grafiikoita. Kun avaat mallin, voit käyttää sitä muiden Photoshop- tai Illustrator-dokumenttien tapaan.

Premiere Pro ‑käyttäjät voivat käyttää Adobe Stockin ammattitasoisesti luotuja liikegrafiikkamalleja. Editorit, jotka haluavat hyödyntää dynaamisia ja ammattitasoisia grafiikkoja tai grafiikkapaketteja, kuten otsikoita, lower-third-taustoja, puskureita ja loppukrediittejä, voivat käyttää Adobe Stockin lahjakkaiden ammattilaisten luomia liikegrafiikkamalleja suoraan Premiere Prosta.

Adobe Stockin käyttö muissa suunnittelu- ja sisällönluontisovelluksissa

Adobe Stockin käyttö

Voit käyttää Adobe Stockia missä tahansa valokuvien, kuvituskuvien, grafiikkojen ja videoresurssien tuontia tukevassa suunnittelu- tai sisällönluontisovelluksessa. Tarkastele ja lisensoi resursseja Adobe Stock ‑sivustossa ja tuo ne sitten sovellukseen. Lisätietoja siitä, miten tämä tehdään, on artikkelissa Tutustuminen resursseihin ja niiden lisensointi Adobe Stock ‑sivustossa.

Adobe Stock for teams

Lisensoitu kuva

Adobe Stock for teams antaa hallinnoijille mahdollisuuden hallita Adobe Stockia samalla Admin Consolella kuin heidän Creative Cloud for teams ‑jäsenyyttään. Työryhmää kohti tarvitaan vain yksi sopimus, mutta työryhmille voidaan lisätä useita sopimuksia tarpeen mukaan. Kaikki työryhmän jäsenet voivat käyttää varannossa olevia käyttöoikeuksia, ja jokaista lisensoitua resurssia voi käyttää enintään kymmenen työryhmän jäsentä. Tämä varannossa olevien käyttöoikeuksien toiminto ja mahdollisuus jakaa lisensoituja resursseja ei ole yksittäisten Creative Cloud ‑käyttäjien käytettävissä.

Lisätietoja Adobe Stock for teamsin käytöstä hallinnoijana on artikkelissa Adobe Stock for teams.

Lisätietoja Adobe Stock for teamsin käytöstä luovissa työnkuluissa on artikkelissa Resurssien seuranta ja jakaminen Adobe Stock for teamsilla.

Adobe Stock for enterprise

Adobe Stock for enterprise

Adobe Stock for enterprisen avulla Adobe Stock ‑tuotekokoonpanon käyttäjät voivat jakaa hallinnoijan määrittämät, varannossa olevat krediitit Admin Consolessa.

Kun käyttäjä lisensoi resurssin, organisaation muut käyttäjät voivat ladata sen ilman uudelleenlisensointia. Käyttäjät näkevät Adobe Stock ‑sivustossa olevassa käyttöoikeushistoriassaan kaikki organisaationsa lisensoimat resurssit. Kun he hakevat resursseja Creative Cloud ‑sovelluksista tai Adobe Stock ‑sivustosta, organisaation muiden käyttäjien lisensoimat resurssit näkyvät merkittyinä Lisensoitu-merkeillä.

Tärkeitä huomioitavia seikkoja

Käyttäjien on valittava oikeutusnäkymänsä Adobe Stock ‑sivustossa seuraavissa tilanteissa:

• kun he kirjautuvat ensimmäisen kerran Adobe Stockiin
  • jos heillä on Adobe Stockiin myös henkilö- tai työryhmäkohtaisia oikeuksia
  • jos he kuuluvat useisiin Adobe Stock ‑tuotekokoonpanoihin (samassa organisaatiossa tai useissa organisaatioissa).
identity menu
Adobe Stockin tunnistetietovalikko

Lisätietoja saat seuraavista resursseista:

Katso myös