Photoshopin, Illustratorin ja InDesignin Käynnistys-työtilassa pääset nopeasti käyttämään viimeksi käytettyjä ja Creative Cloudiin tallennettuja tiedostoja. Tässä työtilassa voit käyttää myös vaatimuksiisi mukautettuja resursseja. Tässä työtilassa voit lisäksi hakea Adobe Stock ‑resursseja. Photoshopissa voit käsitellä Käynnistys-työtilassa myös Lightroom-valokuvia.

Käynnistys-työtila

Näet uuden Käynnistys-työtilan, kun

• käynnistät sovelluksen
  • dokumentteja ei ole avattu.

Käynnistys-työtilan tilat

Käynnistys-työtilassa on kaksi tilaa: Työskentele ja Lisätietoja.

Työskentele

Työskentele-näkymä
Work view

Työskentele-näkymän välilehdet mahdollistavat muun muassa viimeksi käytettyjen tiedostojen nopean käytön:

• Äskeiset: Sisältää viimeksi käytettyjen dokumenttien luettelon. Valitse dokumentti, jonka käyttöä haluat jatkaa. Voit tarkastella dokumentteja luettelona tai pienoiskuvina.
  • CC-tiedostot: Sisältää Creative Cloudiin tallennettujen tiedostojen luettelon.
  • Mobiililuomukset (Illustrator): Sisältää luettelon projekteista, jotka olet luonut jollakin seuraavista mobiilisovelluksilla:
    • Adobe Illustrator Draw
    • Adobe Photoshop Sketch
    • Adobe Comp CC
  • Lr:n valokuvat (Photoshop): Voit käsitellä Lightroom-valokuvia Photoshopissa.

Stock-resurssien etsiminen

Työ-tilan alapaneelissa olevassa Adobe Stockin hakupalkissa voit hakea resursseja miljoonista laadukkaista, tekijänoikeusmaksuttomista kuvista, kuvituskuvista ja vektorigrafiikoista. Lisätietoja on artikkelissa Adobe Stockin käyttö.

Lisätietoja

Lisätietoja-näkymä
Learn view

Käynnistys-työtilan Lisätietoja-tilassa pääset käyttämään erilaisia resursseja.

• Lisätietoja: Perehdy muun muassa erilaisiin toimintoihin ja työnkulkuihin.
  • Kirjastot: Käytä maksuttomia resursseja sisältäviä kirjastoja ja synkronoi ne CC-kirjastojen kanssa.
  • Mobiili: Lue lisää erilaisista mobiilisovelluksista ja lataa ne.
  • Uudet ominaisuudet: Tutustu sovelluksen uusiin ominaisuuksiin.

Dokumentin luominen tai avaaminen Käynnistys-työtilassa

Käynnistys-työtilassa voit nopeasti luoda tai hakea dokumentin.

• Voit luoda dokumentin valitsemalla Luo uusi tai käyttämällä pikavalintaa Ctrl+N (Windows) / Cmd+N (Mac OS).
  • Voit hakea dokumentin valitsemalla Avaa tai käyttämällä pikavalintaa Ctrl+O (Windows) / Cmd+O (Mac OS).

Käynnistys-työtilan piilottaminen

Voit piilottaa Käynnistys-työtilan niin, että se ei tule näyttöön sovellusta käynnistettäessä.

1. Avaa sovelluksen asetukset. Voit esimerkiksi avata InDesignin asetukset seuraavasti:
  • (Windows) Valitse Muokkaa > Oletusarvot > Yleiset.
  • (Mac OS) Valitse InDesign > Oletusarvot > Yleiset.
  1. Poista Näytä Käynnistys-työtila, kun avoimia tiedostoja ei ole ‑valintaruudun valinta.
Käynnistys-työtilan piilottaminen