Ongelma: ”Tämän tuotteen lisenssi on lakannut toimimasta” -virhe

Huomautus:

Tämä artikkeli koskee Creative Suite 5.5 -versiota ja aiempia versioita.

Saatko Adobe-sovelluksen käynnistyksen aikana virheilmoituksen: "Tämän tuotteen lisenssi on lakannut toimimasta”? Jos kyllä, kokeile tällä sivulla esiteltyjä ratkaisuja ongelman korjaamiseksi.

Ratkaisut

Tärkeää: Suorita alla olevat ratkaisutoimenpiteet järjestyksessä: Älä jatka seuraavaan toimenpiteeseen, jos edellinen toimenpide korjaa ongelman. Suoritettuasi joitakin näistä toimenpiteistä sinua saatetaan vaatia syöttämään lisenssitiedot uudelleen tai aktivoimaan tuotteesi. Lisäksi joskus Adobe-ohjelmien kokeiluversioiden käynnistäminen estetään.

Ratkaisu 1: Ota käyttöön lisenssipalvelun päivitys.

1. Sulje kaikki Adobe-sovellukset
  2. Suorita lisenssipalvelun päivitys:

1. Avaa LicenseRecovery109.zip.

Tärkeää: Pura zip-tiedoston sisältö apuohjelman avulla (kuten WinZip).
    2. Kaksoisnapsauta LicenseRecover.exe.
  3. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita.
  4. Käynnistä Adobe-sovellus.

Tärkeää: korjaustiedostoa voidaan käyttää seuraavissa ohjelmissa: Creative Suite 3 ja Creative Suite 4 -tuotteet, Acrobat 8, Acrobat 9, Photoshop Elements 6, Photoshop Elements 7, Photoshop Elements 8, Director ja Adobe Technical Communication Suite. Jos ongelma ei ratkennut ensimmäisellä yrityksellä, suorita korjaustiedosto uudelleen ja syötä asetus 0, kun sitä kehotetaan. Jos ongelma jatkuu sen jälkeen, kun suoritat korjaustiedoston toisen kerran, jatka ratkaisuun 2.

Ratkaisu 2: Aseta FLEXnet-lisenssipalvelu manuaaliseksi ja käynnistä palvelu.

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Kaksoisnapsauta Valvontatyökalut
  3. Kaksoisnapsauta Palvelut
  4. Avaa Ominaisuudet-valintaikkuna kaksoisnapsauttamalla FLEXnet-lisenssipalvelua.
  5. Näpätä Käynnistysvalikkoon ja valitse manuaali
  6. Valitse Käytä.
  7. Näpäytä palvelutila-osiossa olevaan aloituspainikkeeseen käynnistääksesi palvelun.
  8. Valitse Käytä ja valitse sitten OK.
  9. Sulje kaikki avoimet ruudut.
  10. Avaa Adobe-sovelluksesi

Huomautus: Jos saat virheviestin "Virhe 5, käyttöoikeus kielletty", kun yrität käynnistää FLEXnet-lisenssipalvelua, toimi seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä > Suorita ja kirjoita services.msc.
  2. Kaksoisnapsauta FLEXnet-lisenssipalvelua.
  3. Napsauta Kirjautuminen-välilehteä ja määritä Kirjaudu nimellä: Tili -kohdassa asetukseksi oma tilisi.
  4. Napsauta OK ja sulje Palvelut-ikkuna.
  5. Käynnistä järjestelmä uudelleen ja toista ratkaisu 2.

Ratkaisu 3: Nimeä uudelleen FLEXnet-kansio.

Nimeä FlexNet-kansio uudelleen nimellä FlexNetnetvanha seuraavissa sijainneissa:

• Windows XP:
    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FLEXnet
  • Windows Vista tai Windows 7:
    C:\ProgramData\FLEXnet-kansio

Tärkeää: Tämän tiedoston poistaminen poistaa käytöstä mahdolliset Adobe-kokeiluversiot (et voi hyödyntää vielä mahdollisesti jäljellä olevia kokeilupäiviä).

Ratkaisu 4: Palauta käyttöoikeudet FLEXnet-kansiossa.

Sulje kaikki Adobe-sovellukset. FLEXnet-kansio sisältää asennettujen Adobe-sovellusten lisenssitiedot. FLEXnet-kansion tiedostojen käyttöoikeuksien muuttaminen saattaa mahdollistaa lisenssitietojen kirjoittamisen oikein.Muokkaa FLEXnet-kansion (joka sisältää lisenssipalvelun tiedot) käyttöoikeuksia noudattamalla alla olevia omaa käyttöjärjestelmääsi koskevia ohjeita.

Huomautus: Tämä ratkaisu edellyttää tietokoneen järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia. Windows XP: Kirjaudu sisään tilille, jolle on annettu järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet. Windows 7 ja Windows Vista: Anna järjestelmänvalvojan tunnistetiedot.

Windows XP Professional -käyttöjärjestelmässä

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Kaksoisnapsauta kansioasetuksiin ja sitten katso välilehti.
  3. Vieritä Lisäasetukset-osion loppuun ja poista valinta kohdasta Käytä yksinkertaista tiedoston jakamista (suositus).
  4. Valitse OK.
  5. Napsauta Ohjauspaneelin ikkunassa olevaa osoitekenttää ja kirjoita %ALLUSERSPROFILE%\Application Data ja paina Enter.
  6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella FLEXnet-kansiota ja valitse sitten Ominaisuudet.
  7. Poista Määritteet-osassa valinta kohdasta Vain luku.
  8. Valitse Käytä ja sitten OK sulkeaksesi Vahvista määritemuutokset -valintaikkunan.
  9. Napsauta suojaus-välilehteen.
  10. Varmistu, että ylläpitäjät ja järjestelmä on mainittu sekä suojauksen käyttöoikeudet on asetettu täyteen hallintaan.
  11. Napsauta Lisäasetukset.
  12. Valitse vaihtoehdoksi Replace Permission Entries On All Child Objects With Entries Shown Here That Apply To Child Objects
  13. Napsauta Omistaja-välilehteä.
  14. Valitse Ylläpitäjät.
  15. Valitse Korvaa omistaja alisäilöissä ja objekteissa -vaihtoehto.
  16. Napsauta OK ja sitten Kyllä suojausruudulla.
  17. Napsauta OK sulkeaksesi FLEXnet-ruudun.
  18. Käynnistä Adobe-sovelluksesi.

Windows XP Home -käyttöjärjestelmässä

1. Käynnistä uudelleen vikasietotilassa.
    1. Käynnistä Windows uudelleen.
    2. Paina F8 ennen kuin Windows käynnistyy (kun esimerkiksi näet viestin Käynnistyksen lisäasetukset).
    3. Valitse käynnistysvaihtoehdoista vikasietotila.

• Jos vikasietotila-teksti ei esiinny näytön jokaisessa kulmassa, toista silloin vaiheet 1.1 - 1.3.
      • Jos vikasietotila-teksti on näytön jokaisessa kulmassa, kirjaudu sisään kyseisen koneen ylläpitäjänä.
    4. Jos ruutu osoittaa, että Windows on vikasietotilassa, napsauta OK.
  2. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  3. Kaksoisnapsauta kansioasetuksiin ja sitten katso välilehti.
  4. Vieritä Lisäasetukset-osion loppuun ja poista valinta kohdasta Käytä yksinkertaista tiedoston jakamista (suositus).
  5. Valitse OK.
  6. Napsauta Ohjauspaneelin ikkunassa olevaa osoitekenttää ja kirjoita %ALLUSERSPROFILE%\Application Data ja paina Enter.
  7. Napsauta hiiren kakkospainikkeella FLEXnet-kansiota ja valitse sitten Ominaisuudet.
  8. Poista Määritteet-osassa valinta kohdasta Vain luku.
  9. Valitse Käytä ja sitten OK sulkeaksesi Vahvista määritemuutokset -valintaikkunan.
  10. Napsauta suojaus-välilehteen.
  11. Varmistu, että ylläpitäjät ja järjestelmä on mainittu sekä suojauksen käyttöoikeudet on asetettu täyteen hallintaan.
  12. Napsauta Lisäasetukset.
  13. Napsauta omistaja-välilehti
  14. Valitse Ylläpitäjät.
  15. Valitse vaihtoehto Replace Owner On Subcontainers and Objects.
  16. Valitse Käytä ja valitse Käyttöoikeudet-välilehti.
  17. Valitse vaihtoehdoksi Replace Permission Entries On All Child Objects With Entries Shown Here That Apply To Child Objects
  18. Napsauta OK ja kyllä suojaus-ruudulla.
  19. Napsauta OK sulkeaksesi FLEXnet-ruudun.
  20. Käynnistä Adobe-sovelluksesi.

Windows 7- tai Windows Vista -käyttöjärjestelmässä

1. Valitse Käynnistä > Tietokone.
  2. Valitse Järjestä > kansio- ja hakuvalinnat sekä napsauta katso välilehti.
  3. Vieritä Lisäasetukset-osion loppuun ja poista valinta kohdasta Käytä ohjattua jakamistoimintoa (suositus).
  4. Valitse OK.
  5. Valitse Ohjauspaneelin ikkunan osoitekenttä ja kirjoita ALLUSERSPROFILE%\Application Data ja paina Enter.
  6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella FLEXnet-kansiota ja valitse sitten Ominaisuudet.
  7. Poista Määritteet-osassa valinta kohdasta Vain luku.
  8. Valitse Käytä ja sitten OK sulkeaksesi Vahvista määritemuutokset -valintaikkunan.
  9. Napsauta Suojaus-välilehteä.
  10. Varmistu, että ylläpitäjät ja järjestelmä on mainittu sekä suojauksen käyttöoikeudet on asetettu täyteen hallintaan. Jos ei niin toimi seuraavasti:
    1. Napsauta Muokkaus.
    2. Jos käyttäjätilin hallinta (UAC) korotuskehotus näkyy, seuraa ohjeita ja hyväksy se.
    3. Tee tarvittavat muutokset.
  11. Napsauta Lisäasetukset.
  12. Napsauta omistaja-välilehteen.
  13. Napsauta muokkaa ja hyväksy UAC-hyppyikkuna mikäli se nousee esiin.
  14. Valitse vaihda omistajia -osiossa Ylläpitäjät.
  15. Valitse vaihtoehto Replace Owner On Subcontainers and Objects
  16. Valitse Käytä ja napsauta Käyttöoikeudet-välilehteä.
  17. Napsauta Muokkaa ja hyväksy UAC-hyppyikkuna mikäli se nousee esiin.
  18. Valitse vaihtoehdoksi Replace Permission Entries On All Child Objects With Entries Shown Here That Apply To Child Objects
  19. Napsauta OK ja sitten Kyllä.
  20. Napsauta OK ja sitten OK Windowsin turvaikkunassa.
  21. Napsauta OK sulkeaksesi lisäturva-asetukset FLEXnet-ruudulle.
  22. Napsauta OK sulkeaksesi FLEXnet-ominaisuusruudun.
  23. Käynnistä Adobe-sovelluksesi.

Ratkaisu 5: Palauta käyttöoikeudet Adobe PCD -kansiossa.

Noudata Ratkaisu 4 -kohdan ohjeita soveltaen niitä seuraavalle kansiolle:

C:/Program Files/Common FIles/Adobe PCD

Ratkaisu 6: Poista SQLite-ylläpitotiedosto.

Kyseinen ylläpitotiedosto on olemassa vain tietyissä olosuhteissa, joissa asiakas on tietokannassa tietyin asetuksin. Jos tiedostoa ei ole, jatka seuraavaan ratkaisuun.

1. Siirry Resurssienhallinnassa sijaintiin \Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD\cache.
  2. Jos tiedosto löytyy, poista cache.db-journal.
  3. Käynnistä Adobe-sovelluksesi.

Ratkaisu 7: (vain Vista) Synkronoi virtuaalinen ja ei-virtuaalinen PCD ja caps-tiedostot.

Jos osa sovelluksista on suunniteltu Vista-ympäristöön ja osaa ei, tiedostot eivät välttämättä ole ajan tasalla hakemistossa C:\Program Files ja virtuaalitallennuskohteessa. Synkronoi kansiot seuraavasti:

1. Sulje kaikki Adobe-sovellukset.
  2. Kohteesta C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe, kopioi Adobe PCD -kansio.
  3. Liitä tämä kansio sijaintiin C:\Users\[user name]\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Common Files\Adobe.
  4. Kun sinulta kysytään, haluatko korvata/yhdistää nykyiset tiedostot, valitse Kyllä. Seuraavassa ruudussa valitse kopioi ja liimaa kaikki tiedostot.
  5. Käynnistä ohjelma uudelleen.
  6. Jos ongelma toistuu, tee samoin caps-kansion kanssa. Sen löydät samasta kohteesta ja kopioi se samaan kohteeseen.

Huomautus: Tämän ratkaisun seurauksena ongelmallinen ohjelma sekä muut Adobe-ohjelmat voivat pyytää sarjanumeroa uudelleen.

Voit vaihtoehtoisesti nimetä uudelleen tai poistaa kansioita virtuaalivarastosta ja käynnistää sovelluksen uudelleen:

1. Sulje kaikki Adobe-ohjelmat.
  2. Selaa sijaintiin C:\Users\[user name]\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Common Files\Adobe.
  3. Nimeä Adobe PCD -kansio uudelleen (anna nimeksi esimerkiksi AdobevanhaPCD) tai poista kyseinen kansio.
  4. Käynnistä ohjelma.
  5. Jos ongelma jatkuu, toista sama caps-kansion kanssa.

Jos yllä olevat ehdotukset eivät tarjoa ratkaisua, poista virtual store\Adobe -rekisteriavain:

1. Sulje kaikki Adobe-ohjelmat.
  2. Kirjaudu Windowsiin järjestelmänvalvojana.
  3. Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat > Suorita. Kirjoita regedit.
  4. Valitse Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa Jatka.
  5. Ota varmuuskopio rekisteristä valitsemalla Tiedosto > Vie. Anna varmuuskopiolle nimi ja tallenna se sijaintiin, jonka muistat.
  6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella: HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Classes > VirtualStore > MACHINE > SOFTWARE > Adobe
  7. Valitse Poista. Poistu rekisteristä.
  8. Käynnistä ohjelma.

Huomautus: Tämän ratkaisun seurauksena ongelmallinen ohjelma sekä muut Adobe-ohjelmat voivat pyytää sarjanumeroa uudelleen.

Ratkaisu 8: Asenna uudelleen.

VAROITUS! Tässä menetelmässä kaikkien Adobe CS3- and CS4-ohjelmien asennus täytyy kokonaan poistaa, jonka jälkeen ne täytyy asentaa uudelleen. Tämä koskee myös Acrobat 8- ja 9-ohjelmia. Ylläpitäjän valtuutukset vaaditaan Adobe-ohjelmien asentamiseen. Kirjaudu ylläpitäjän tilille ja suorita alla olevat vaiheet. Katso lisätietoja käyttöjärjestelmän dokumentaatiosta.

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Kaksoisnapsauta Ohjelmat ja toiminnot (Windows 7 tai Windows Vista) tai Lisää tai poista sovellus (Windows XP).
  3. Valitse Adobe-tuote ja valitse Muuta tai poista.
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja poista ohjelmisto.
  5. Toista vaiheet 3 ja 4 jäljellä oleville Adobe CS3/CS4 ja Acrobat 8/9 -tuotteille.
  6. Poista seuraavat kansiot:
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\caps
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\backup

7. Valitse Käynnistä > Sammuta, valitse Käynnistä uudelleen ja napsauta OK.
  8. Asenna Adobe-tuote alkuperäiseltä tietovälineeltä.
  9. Käynnistä Adobe-tuotteet.

Ratkaisu 9: Ota yhteyttä Adoben tekniseen tukeen.

Adoben tekninen tuki voi hakea tietokoneen lokitiedot, jotta virheestä saadaan lisätietoja. Ota yhteyttä Adoben tekniseen tukeen, jos ongelma ei ole ratkennut annettujen tietojen avulla.

Lisätietoja

Monenlaiset ongelmat voivat aiheuttaa tämän virheen, mukaan lukien seuraavat:

• Jos virhe ilmenee heti asennuksen jälkeen, komponentti täytyy todennäköisesti päivittää yhteensopivaksi käyttöjärjestelmän kanssa. Tai komponentti vaatii hieman erilaisen järjestelmän kokoonpanon.
  • Jos sovelluksen käynnistäminen onnistui aikaisemmin vähintään kerran tai se on ollut kovassa käytössä, ongelma liittyy todennäköisesti johonkin järjestelmäresurssiin.  (Syitä voivat olla esimerkiksi vähäinen vapaan muistin määrä tai levytila tai monet samaan aikaan käynnissä olevat ohjelmat.) Tuloksena voi olla väliaikainen toimintahäiriö käyttöoikeuksiin tai pysyvien käyttöoikeustiedostojen vaurioituminen.
  • Jos keskeytys tapahtuu asennusmenettelyn aikana, voi se estää käyttöoikeusjärjestelmän toimimisen asianmukaisesti.
  • Jos olet aiemmin käyttänyt ohjelman ennakkoversiota, käytössä saattaa olla väliaikainen sarjanumero, joka on umpeutunut. Jos näin on, lue artikkeli Virhe "Tämän tuotteen lisenssi on vanhentunut" aloitettaessa CS4- tai CS5-sovellusta.