Virhe: ”Käyttöoikeus on lakannut toimimasta” | Windows

Lisää luovuuttasi päivittämällä tuttujen sovellusten uusimpiin versioihin.

Nauti lukuisista eduista, kuten pilvitallennustilasta, tiedostojen synkronoinnista laitteiden välillä, Creative Cloud -palvelujen käyttömahdollisuudesta ja paljon muusta.

Ongelma: ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on lakannut toimimasta” ‑virhe

Huomautus:

Tämä artikkeli koskee Creative Suite 5.5:tä ja sitä vanhempia versioita.

Saatko ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on lakannut toimimasta” ‑virheilmoituksen, kun yrität käynnistää Adoben sovelluksen? Yritä tällöin ratkaista ongelma tällä sivulla olevien ratkaisujen avulla.

Ratkaisut

Tärkeää: Suorita alla olevat ratkaisutoimenpiteet järjestyksessä: Älä jatka seuraavaan ratkaisuun, jos aikaisempi ratkaisu ratkaisee ongelman. Joidenkin ratkaisujen suorittamisen jälkeen sinun on joskus annettava käyttöoikeustiedot tai aktivoitava tuote uudelleen. Adoben ohjelmiston kokeiluversioiden käynnistyminen voidaan myös estää.

Ratkaisu 1: Ota käyttöoikeuspalvelun päivitys käyttöön.

1. Sulje kaikki Adoben sovellukset.
  2. Suorita käyttöoikeuspalvelun päivitys:

1. Pura LicenseRecovery109.zip-tiedosto.

Tärkeää: Pura pakatun tiedoston sisältö apuohjelmalla, kuten WinZipillä.
    2. Kaksoisnapsauta LicenseRecover.exe-tiedostoa.
  3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  4. Käynnistä Adoben sovellus.

Tärkeää: Korjaustiedosto on tarkoitettu Creative Suite 3- tai 4-tuotteita, Acrobat 8:aa tai 9:ää, Photoshop Elements 6:ta, 7:ää tai 8:aa, Directoria ja Adobe Technical Communication Suitea varten. Jos ongelmasi ei ratkennut ensimmäisellä yrityksellä, suorita korjaustiedosto uudelleen ja anna vaihtoehto 0, kun sinua pyydetään tekemään niin. Jos ongelma jatkuu myös sen jälkeen, kun olet suorittanut korjaustiedoston toisen kerran, siirry ratkaisuun 2.

Ratkaisu 2: Aseta FLEXnet Licensing Servicen asetukseksi Manuaalinen ja käynnistä palvelu.

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Kaksoisnapsauta Valvontatyökalut.
  3. Kaksoisnapsauta Palvelut.
  4. Kaksoisnapsauta FLEXnet Licensing Service, jolloin Ominaisuudet-valintaikkuna avautuu.
  5. Napsauta Käynnistystapa-valikkoa ja valitse sitten Manuaalinen.
  6. Valitse Käytä.
  7. Käynnistä palvelu napsauttamalla Palveluiden tila ‑osiossa Käynnistä.
  8. Valitse Käytä ja sitten OK.
  9. Sulje kaikki avoinna olevat valintaikkunat.
  10. Käynnistä Adoben sovellus.

Huomautus: Jos saat ”Virhe 5, käyttö estetty” ‑virheen, kun yrität käynnistää FLEXnet Licensing Servicen, toimi seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä > Suorita ja kirjoita services.msc.
  2. Kaksoisnapsauta FLEXnet Licensing Serviceä.
  3. Napsauta Kirjaudu sisään ‑välilehteä, valitse Kirjaudu nimellä: Tämä tili ja määritä tilisi.
  4. Valitse OK ja sulje Palvelut-ikkuna.
  5. Käynnistä järjestelmä uudelleen ja toista ratkaisu 2.

Ratkaisu 3: Nimeä FLEXnet-kansio uudelleen.

Anna FLEXnet-kansion uudeksi nimeksi FLEXnetold seuraavassa sijainnissa:

• Windows XP:
    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FLEXnet
  • Windows Vista tai Windows 7:
    C:\ProgramData\FLEXnet folder

Tärkeää: Jos poistat tämän tiedoston, kaikki käynnissä olevat Adoben kokeilut lopetetaan, ja menetät kaikki jäljellä olevat päivät.

Ratkaisu 4: Nollaa FLEXnet-kansion käyttöoikeudet.

Sulje kaikki Adoben sovellukset. FLEXnet-kansio sisältää asennettujen Adoben sovellusten käyttöoikeustiedot. Kun FLEXnet-kansion tiedosto-oikeuksia muutetaan, käyttöoikeustiedot kirjoitetaan mahdollisesti oikein. Toimimalla alla olevien käyttöjärjestelmäkohtaisten ohjeiden mukaan voit muuttaa (käyttöoikeuspalvelun tiedot sisältävän) FLEXnet-kansion käyttöoikeuksia.

Huomautus: Tämä ratkaisu edellyttää tietokoneellasi järjestelmänvalvojan oikeuksia. Windows XP: kirjaudu sisään hallintotilillä. Windows 7 ja Vista: anna järjestelmänvalvojan tunnistetiedot.

Windows XP Professional

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Kaksoisnapsauta Kansion asetukset ja napsauta sitten Näytä-välilehteä.
  3. Vieritä Lisäasetukset-osion loppuun ja poista sitten Käytä yksinkertaista tiedoston jakamista (suositus) -asetuksen valinta.
  4. Valitse OK.
  5. Napsauta Ohjauspaneelin Resurssienhallinta-ikkunassa osoiteriviä, kirjoita %ALLUSERSPROFILE%\Application Data ja paina sitten Enter.
  6. Napsauta FLEXnet-kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  7. Poista Määritteet-osiossa Vain luku ‑asetuksen valinta.
  8. Valitse Käytä ja sulje sitten Vahvista määritemuutokset -valintaikkuna napsauttamalla OK.
  9. Napsauta Suojaus-välilehteä.
  10. Varmista, että järjestelmänvalvojat ja järjestelmä ovat luettelossa ja että suojaukseen liittyvien käyttöoikeuksien asetuksena on Täydet oikeudet.
  11. Valitse Lisäasetukset.
  12. Valitse Korvaa kaikki aliobjektien oikeusmääritykset täällä näkyvillä määrityksillä, jotka koskevat aliobjekteja ‑asetus.
  13. Napsauta Omistaja-välilehteä.
  14. Valitse Järjestelmänvalvojat.
  15. Valitse Korvaa omistaja alisäilöissä ja objekteissa -asetus.
  16. Valitse OK ja sitten Suojaus-valintaikkunassa Kyllä.
  17. Sulje FLEXnetin Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.
  18. Käynnistä Adoben sovellus.

Windows XP Home

1. Käynnistä tietokone vikasietotilassa uudelleen.
    1. Käynnistä Windows uudelleen.
    2. Paina F8-näppäintä ennen Windowsin käynnistymistä (kun näet esimerkiksi käynnistyksen lisäasetuksia koskevan viestin).
    3. Valitse vikasietotila käynnistysvaihtoehtojen luettelosta.

• Jos vikasietotila ei ilmesty työpöydän joka kulmaan, toista vaiheet 1.1–1.3.
      • Jos vikasietotila ilmestyy työpöydän joka kulmaan, kirjaudu sisään paikallisen laitteen järjestelmänvalvojana.
    4. Jos valintaikkuna osoittaa, että Windows on käynnissä vikasietotilassa, valitse OK.
  2. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  3. Kaksoisnapsauta Kansion asetukset ja napsauta sitten Näytä-välilehteä.
  4. Vieritä Lisäasetukset-osion loppuun ja poista sitten Käytä yksinkertaista tiedoston jakamista (suositus) -asetuksen valinta.
  5. Valitse OK.
  6. Napsauta Ohjauspaneelin Resurssienhallinta-ikkunassa osoiteriviä, kirjoita %ALLUSERSPROFILE%\Application Data ja paina sitten Enter.
  7. Napsauta FLEXnet-kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  8. Poista Määritteet-osiossa Vain luku ‑asetuksen valinta.
  9. Valitse Käytä ja sulje sitten Vahvista määritemuutokset -valintaikkuna napsauttamalla OK.
  10. Napsauta Suojaus-välilehteä.
  11. Varmista, että järjestelmänvalvojat ja järjestelmä ovat luettelossa ja että suojaukseen liittyvien käyttöoikeuksien asetuksena on Täydet oikeudet.
  12. Valitse Lisäasetukset.
  13. Napsauta Omistaja-välilehteä.
  14. Valitse Järjestelmänvalvojat.
  15. Valitse Korvaa omistaja alisäilöissä ja objekteissa -asetus.
  16. Valitse Käytä ja valitse Oikeudet-välilehti.
  17. Valitse Korvaa kaikki aliobjektien oikeusmääritykset täällä näkyvillä määrityksillä, jotka koskevat aliobjekteja ‑asetus.
  18. Valitse OK ja sitten Suojaus-valintaikkunassa Kyllä.
  19. Sulje FLEXnetin Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.
  20. Käynnistä Adoben sovellus.

Windows 7 tai Windows Vista

1. Valitse Käynnistä > Tietokone.
  2. Valitse Järjestä > Kansio- ja hakuasetukset ja napsauta sitten Näytä-välilehteä.
  3. Vieritä Lisäasetukset-osion loppuun ja poista sitten Käytä ohjattua jakamistoimintoa (suositus) -asetuksen valinta.
  4. Valitse OK.
  5. Napsauta tietokoneen Resurssienhallinta-ikkunassa osoiteriviä, kirjoita %ALLUSERSPROFILE% ja paina sitten Enter.
  6. Napsauta FLEXnet-kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.
  7. Poista Määritteet-osiossa Vain luku ‑asetuksen valinta.
  8. Valitse Käytä ja sulje sitten Vahvista määritemuutokset -valintaikkuna napsauttamalla OK.
  9. Napsauta Suojaus-välilehteä.
  10. Varmista, että järjestelmänvalvojat ja järjestelmä ovat luettelossa ja että suojaukseen liittyvien käyttöoikeuksien asetuksena on Täydet oikeudet. Jos näin ei ole, toimi seuraavasti:
    1. Valitse Muokkaa.
    2. Jos käyttäjätilien valvonta (UAC) ‑korotuskehote tulee näkyviin, hyväksy se noudattamalla ohjeita.
    3. Tee tarvittavat muutokset.
  11. Valitse Lisäasetukset.
  12. Napsauta Omistaja-välilehteä.
  13. Valitse Muokkaa ja hyväksy sitten UAC-korotuskehote, jos se tulee näkyviin.
  14. Valitse Muuta omistajia ‑osiossa Järjestelmänvalvojat.
  15. Valitse Korvaa omistaja alisäilöissä ja objekteissa -asetus.
  16. Valitse Käytä ja napsauta Oikeudet-välilehteä.
  17. Valitse Muokkaa ja hyväksy sitten UAC-korotuskehote, jos se tulee näkyviin.
  18. Valitse Korvaa kaikki aliobjektien oikeusmääritykset täällä näkyvillä määrityksillä, jotka koskevat aliobjekteja ‑asetus.
  19. Valitse OK ja sitten Kyllä.
  20. Valitse OK ja sitten Windowsin Suojaus-valintaikkunassa OK.
  21. Sulje FLEXnetin Suojauksen lisäasetukset -valintaikkuna valitsemalla OK.
  22. Sulje FLEXnetin Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.
  23. Käynnistä Adoben sovellus.

Ratkaisu 5: Nollaa Adobe PCD ‑kansion käyttöoikeudet.

Noudata ratkaisun 4 ohjeita, mutta sovella niitä seuraavaan kansioon:

C:/Program Files/Common Files/Adobe PCD

Ratkaisu 6: Poista SQLite-kirjaustiedosto.

Kirjaustiedosto on olemassa vain tietyissä olosuhteissa, kun asiakas käyttää tietokantatiedostoa tiettyjen asetusten ollessa käytössä. Jos tiedostoa ei ole olemassa, jatka seuraavaan ratkaisuun.

1. Siirry Resurssienhallinnassa sijaintiin \Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD\cache.
  2. Jos siellä on tiedosto cache.db-journal, poista se.
  3. Käynnistä Adoben sovellus.

Ratkaisu 7: (vain Vista) Synkronoi virtualisoidut ja ei-virtualisoidut PCD- ja caps-tiedostot.

Jos jotkin sovellukset tukevat Vistaa, mutta toiset ei, tiedostoja ei välttämättä synkronoida sijainnissa C:\Program Files ja näennäissäilön sijainnissa. Voit synkronoida kansiot seuraavasti:

1. Sulje kaikki Adoben sovellukset.
  2. Kopioi Adobe PCD ‑kansio sijainnista C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe.
  3. Liitä tämä kansio sijaintiin C:\Users\[käyttäjänimi]\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Common Files\Adobe.
  4. Valitse pyydettäessä Kyllä, jos haluat korvata tai yhdistää olemassa olevat tiedostot. Valitse seuraavassa valintaikkunassa kaikille tiedostoille Kopioi ja korvaa.
  5. Käynnistä sovellus uudelleen.
  6. Jos ongelma jatkuu, tee sama caps-kansiolle, joka löytyy samasta sijainnista ja joka on kopioitu samaan sijaintiin.

Huomautus: Tämä ratkaisu voi johtaa siihen, että ongelmia aiheuttanut sovellus ja muut Adoben sovellukset pyytävät sarjanumeroa uudelleen.

Voit myös nimetä näennäissäilössä olevat kansiot uudelleen tai poistaa ne ja käynnistää sovelluksen uudelleen:

1. Sulje kaikki Adoben sovellukset.
  2. Siirry sijaintiin C:\Users\[käyttäjänimi]\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Common Files\Adobe.
  3. Anna Adobe PCD ‑kansiolle toinen nimi, esimerkiksi AdobeoldPCD, tai poista tämä kansio.
  4. Käynnistä sovellus.
  5. Jos ongelma jatkuu, tee sama caps-kansiolle.

Jos edellä esitetyt ehdotukset eivät ratkaise ongelmaa, poista näennäissäilö tai Adoben rekisteriavain:

1. Sulje kaikki Adoben sovellukset.
  2. Kirjaudu Windowsiin järjestelmänvalvojana.
  3. Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat > Suorita ja kirjoita regedit.
  4. Napsauta Käyttäjätilien valvonta ‑valintaikkunan Jatka-painiketta.
  5. Tee rekisteristä varmuuskopio valitsemalla Tiedosto > Vie. Anna varmuuskopiolle nimi ja tallenna se sijaintiin, jonka muistat.
  6. Napsauta hiiren kakkospainikkeella HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Classes > VirtualStore > MACHINE > SOFTWARE > Adobe
  7. Valitse Poista. Sulje rekisteri.
  8. Käynnistä sovellus.

Huomautus: Tämä ratkaisu voi johtaa siihen, että ongelmia aiheuttanut sovellus ja muut Adoben sovellukset pyytävät sarjanumeroa uudelleen.

Ratkaisu 8: Asenna uudelleen.

VAROITUS! Tämä prosessi edellyttää, että poistat kaikkien Adobe CS3- ja CS4-ohjelmistojen sekä Acrobat 8:n ja 9:n asennuksen ja että asennat ne uudelleen. Adoben ohjelmistojen asentamiseen tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeudet. Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojan tilille seuraavien toimien suorittamista varten. Lisätietoja saat käyttöjärjestelmän dokumentaatiosta.

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Kaksoisnapsauta Ohjelmat ja toiminnot (Windows 7/Vista) tai Lisää tai poista ohjelmia (XP).
  3. Valitse Adoben tuote ja sitten Muuta tai poista.
  4. Poista ohjelmisto noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
  5. Toista vaiheet 3 ja 4 jäljellä olevien Adobe CS3/CS4- ja Acrobat 8/9 ‑tuotteiden osalta.
  6. Poista seuraavat kansiot:
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\caps
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\backup

7. Valitse Käynnistä > Sammuta, valitse Käynnistä uudelleen ja napsauta OK.
  8. Asenna Adoben tuotteet alkuperäiseltä tallennusvälineeltä.
  9. Käynnistä Adoben tuotteet.

Lisätietoja

Tämä virhe voi aiheuttaa erilaisia ongelmia, muun muassa seuraavat:

• Jos virhe ilmenee välittömästi asennuksen jälkeen, komponentti on joskus päivitettävä, jotta se on yhteensopiva käyttöjärjestelmäsi kanssa. Komponentti voi myös edellyttää järjestelmältäsi hieman erilaista kokoonpanoa.
  • Jos sovellus on aikaisemmin käynnistynyt vähintään kerran tai jos se on ollut raskaassa käytössä, ongelma liittyy todennäköisesti johonkin järjestelmäresurssiin.  (Syitä ovat muun muassa vähäinen muistin määrä, vähäinen levytila tai useiden ohjelmien samanaikainen käynnistys.) Seurauksena voi olla käyttöoikeusjärjestelmän tilapäinen vika tai käyttöoikeustietojen pysyvä vioittuminen.
  • Jos asennusprosessi keskeytyy, käyttöoikeusjärjestelmä ei ehkä toimi oikein.
  • Jos olet aikaisemmin osallistunut esiversio-ohjelmaan, on mahdollista, että sinulla on tilapäinen sarjanumero, joka on asetettu vanhentumaan. Perehdy tässä tapauksessa artikkeliin Ongelma: ”Tämän tuotteen käyttöoikeus on lakannut toimimasta” ‑virhe | CS4, CS5.

Oletko uusi käyttäjä?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa