Koska Adobe keskittyy edelleen kehittämään tuotteita ja ratkaisuja, jotka tarjoavat asiakkaillemme eniten arvoa, ilmoitamme nyt Adobe Muse CC:n uusien ominaisuuksien kehittämisen päättymisestä.

26. maaliskuuta 2018 julkaistaan viimeinen ominaisuusparannuksia sisältävä Adobe Muse -versio. Tarjoamme teknistä tukea kaikille aktiivisille Creative Cloud -asiakkaille 26.3.2020 asti.

Adobe on sitoutunut toimittamaan asiakkailleen erinomaisia ohjelmistoja ja palveluja. Adoben luonteeseen kuuluu olla innovatiivinen ja kokeilla uusia asioita. Siksi esittelimme Adobe Musen kahdeksan vuotta sitten. Vaikka olemme olleet erittäin sitoutuneita Adobe Musen visioon, olemme tunnistaneet verkkosivujen luonnissa uusia trendejä ja kehittäneet strategiaamme niiden pohjalta edelleen:

• Suunnittelijat, jotka luovat aktiivisesti monimutkaisia verkkosivustoja ja sovelluksia, omistautuvat UX-muotoilun ja prototyyppityön taitojen hankkimiseen ja luovat samalla kumppanuussuhteita kehitystiimeihin, jotka herättävät heidän suunnitelmansa eloon.
  • Yksinkertaisempien sivustojen kohdalla nousussa ovat tee-se-itse-sivustosuunnittelijat, jotka luovat mukautettavien mallien avulla nopeasti responsiivisia verkkosivustoja, jotka ovat helposti suunnittelijan tai asiakkaan muokattavissa.

Kiitämme käyttäjiämme ja haluamme auttaa heitä siirtymään joustavasti muiden, kulloisiakin tarpeita vastaavien Adobe-tuotteiden käyttöön:

• Jos luot monimutkaisia verkkosivustoja ja sovelluksia, voit käyttää siihen Adobe XD:tä. Vaikka XD ei luo verkkovalmista koodia kuten Adobe Muse, se on keskitetty ratkaisu, jonka avulla käyttäjät voivat suunnitella, prototypoida ja tehdä yhteistyötä sidosryhmien ja kehittäjien kanssa verkkosivujensa luomisessa. Lisätietoja on sivulla Adobe XD.
  • Jos luot verkkosivuja esitelläksesi luovia taitojasi, Adobe Portfolion avulla voit luoda vaikuttavia esittelysivustoja, jotka voidaan myös yhdistää Behance-alustaan. Lisätietoja on sivulla Adobe Portfolio.
  • Jos luot yksisivuisia verkkosivustoja, kuten valokuva-artikkeleita, uutiskirjeitä tai laskeutumissivuja, Adobe Spark Pagen avulla voit luoda upeita responsiivisia verkkosivuja omalla erehtymättömällä tyylilläsi. Lisätietoja on sivulla Adobe Spark.

Näiden tuotteiden lisäksi Adobe panostaa DIY-verkkosivusuunnitteluun ja kutsuu kaikki Adobe Musen käyttäjät osallistumaan tänä vuonna Adobe Sparkin osana julkaistavan uuden formaatin ennakkojulkaisuohjelmaan. Lisätietoja on täällä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Koskeeko palvelun päättyminen kaikkia käyttäjiä?

Kyllä, Adobe Muse -palvelun päättyminen koskee kaikkia käyttäjiä.

Milloin palvelun päättyminen tulee voimaan?

Adobe Muse -tiimi lakkaa uusien ominaisuuksien kehittämisen 26.3.2018. Teknistä tukea tarjotaan kuitenkin kaikille aktiivisille Creative Cloud -asiakkaille 26.3.2020 asti.

Voivatko käyttäjät, joilla on Adobe Musen käyttöoikeus, jatkaa ohjelmiston käyttöä ja ladata sen uudelleen?

Kyllä, käyttäjät, joilla on Adobe Musen käyttöoikeus, voivat jatkaa ohjelmiston käyttöä. Voit myös ladata Adobe Muse -ohjelmiston käyttöoikeudellisen version osoitteesta Adobe Musen käytön aloittaminen.

Tiedän, että Adobe Musen kehittäminen on lopetettu, mutta lakkaako ohjelma toimimasta tuen päättyessä 26.3.2020?

Ei, Adobe Musen voi edelleen käynnistää tietokoneella. Sovelluksella voi edelleen muokata olemassa olevia verkkosivustoja tai luoda uusia sivustoja. On kuitenkin mahdollista, että verkkostandardit ja selaimet muuttuvat sen jälkeen, kun Adobe on lopettanut sovelluksen tukemisen. 26.3.2020 jälkeen Adobe ei enää toimita yhteensopivuuspäivityksiä Mac- ja Windows-käyttöjärjestelmiin eikä korjaa virheitä, joita voi ilmetä, kun Adobe Muse -sivustoja julkaistaan verkkoon.

Millaista apua ja tukiresursseja vastaisuudessa on saatavilla?

Adobe Muse -mikrosivusto on edelleen käyttäjien käytettävissä, kunnes tuki päättyy 26.3.2020. Vaikka Events-, Tutorials- tai Site of the Day -sivuille ei enää lisätä sisältöä, Adobe Muse -pienoisohjelmahakemistoa päivitetään pienoisohjelmien saatavuuden mukaan tämän aikajakson kuluessa.

Teknistä tukea voit edelleen saada Adobe Muse -tiimiltä tuen päättymispäivään asti Asiakaspalvelusta, julkiselta Adobe Muse -käyttäjäfoorumilta ja sosiaalisen median kanavista kuten Facebookista ja Twitteristä.

Mitä tapahtuu nykyiselle Adobe Musella luodulle sivustolleni? Katoaako se?

Adobe Musella luodut verkkosivustot jatkavat olemassaoloaan internetissä, jos niitä isännöidään ulkopuolisella isännöintialustalla, kuten GoDaddy- tai Bluehost-palveluissa. Business Catalystin isännöimät sivustot on julkaistava toiselle isännöintialustalle, jotta ne pysyisivät käytettävissä 26.3.2021 jälkeen, jolloin Business Catalyst -palvelun saatavuus päättyy. Lisätietoja on Business Catalystin ilmoituksessa.

Olen lisensoinut/ladannut Muse-pienoisohjelmia erään pienoisohjelmakumppaninne palvelusta. Toimivatko pienoisohjelmani edelleen, kun Adoben tuki Adobe Muselle lakkaa?

Tämä riippuu yksittäisistä pienoisohjelmien toimittajista. Jos sinulla on maksullinen vuosittain uusittava tilaus palveluun, sinun kannattaa tiedustella palvelun virallisista tukisuunnitelmista tulevaisuudessa.

Toimivatko pienoisohjelmakumppaniltanne ostamani pienoisohjelmat Behance Portfolion tai Adobe Dreamweaverin kanssa?

Valitettavasti eivät. Kaikki Adobe Museen kehitetyt pienoisohjelmat ovat yhteensopivia vain Adobe Musen kanssa.