Käyttöopas Peruuta

Photoshop Expressin käytön aloittaminen iOS-laitteella

Lue ohjeita Adobe Photoshop Expressin käyttöön iOS-laitteilla.

Adobe Photoshop Express on ilmainen mobiilisovellus, jolla voi käsitellä kuvia nopeasti, tehokkaasti ja helposti sekä luoda kollaaseja. Voit käyttää Ilmeet-pikasuotimia, muokata valokuvia korjaus- ja säätövaihtoehdoilla ja jakaa kuvat välittömästi sosiaalisessa mediassa.

Aloita käyttö

Adobe Photoshop Express on saatavilla iOS-laitteille App Storesta. Lataa ja asenna sovellus napsauttamalla seuraavaa kuvaketta:

Latauslinkki iOS-laitteille
Latauslinkki iOS-laitteille

Discoverin käytön aloittaminen

Photoshop Express Discover on täydellinen foorumi luovien ideoiden löytämiseen, hyödyntämiseen ja vaihtamiseen. Löydät trendikkäitä kuvia, teemoja, tarroja ja paljon muuta ja pysyt samalla mukana luovassa yhteisössä.

Adobe Photoshop Express -syvälinkki

Kokeile nyt
Remix, Toisto ja Muokkausten kopiointi Photoshop Expressissä

Valokuvien katsominen ja valitseminen

Käynnistä sovellus ja valitse valokuva, jota haluat käsitellä. Ensimmäisessä näytössä näytetään valokuvia laitteen tallennustilasta.

Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa valokuvaa sovelluksessa ja käsitellä sitä heti. Voit tehdä tämän valitsemalla Taltioi Aloitusnäytöstä.

Kuvan muokkaus

Saat valokuvasi näyttämään upealta erilaisilla säätö- ja korjausominaisuuksilla. Jos haluat tehdä muokkauksia valokuviin, valitse Muokkaa Aloitusnäytöstä.

Teemat

Photoshop Express tarjoaa erilaisia teemoja, joita voit käyttää kuviin. Voit valita monista eri teemoista sopivan ja muokata tekstiä.

Teemat
Kuva Muotokuva-teemasta

1. Valitse muokattava kuva Muokkaa -työnkulussa.

2. Valitse teema Teemat -osiosta ja käytä sitä kuvaan.

3. Käytä liukusäädintä valitsemiesi esiasetusten hienosäätöön.

4. Valitse Tallenna  .

Huomautus:

Voit myös luoda ja tallentaa räätälöityjä Teemoja. Tee tämä valitsemalla Lisää Omat teemat -paneelista, kirjoita nimi ja valitse Tallenna teema.

Ilmeiden käyttö

Photoshop Expressissä voit käyttää pikasuotimia nimeltä Ilmeet Voit valita useista näyttävistä tehosteista sopivat ja säätää niiden voimakkuutta. Valitse haluamasi tehoste ja säädä sen voimakkuutta liukusäätimellä.

1. Valitse muokattava kuva Muokkaa -työnkulussa.

2. Valitse ilme Ilmeet-osiosta ja käytä sitä valokuvaan.

3. Käytä liukusäädintä valitsemiesi esiasetusten hienosäätöön.

4. Valitse Tallenna  .

LC-pohjaiset ilmeet

Huomautus:

Voit myös luoda ja tallentaa räätälöityjä Ilmeitä. Tee tämä napauttamalla Lisää Omat Ilmeet -paneelissa, kirjoita nimi ja valitse Tallenna teema.

Säätöjen tekeminen

Voit käyttää seuraavia säätövaihtoehtoja kuvan parantamiseen:

Valotus Valon määrä kuvan ottohetkellä. Liukusäätimellä voit tehdä valokuvasta tumman tai vaalean.

Kontrasti Tummien ja valoisien alueiden kirkkausero kuvassasi. Korkea arvo liukusäätimessä korostaa kuvaa kasvattamalla valoisuuden ja pimeyden välistä eroa.

Vaaleat Valokuvan kirkkaimmat kohdat. Liukusäätimellä voit säätää kirkkaimpien kohtien yksityiskohtia.
Mitä pienempi arvo liukusäätimessä on, sitä enemmän yksityiskohtia vaaleissa kohdissa on.

Varjot Valokuvan tummimmat kohdat. Liukusäätimellä voit säätää tummien kohtien yksityiskohtia.
Mitä suurempi arvo liukusäätimessä on, sitä enemmän yksityiskohtia tummissa kohdissa on.

Valkoiset Hallitsee valokuvan kirkkaimpia alueita. Sävyalue on Vaaleita laajempi. Säädä valkoisten kohtien lisäksi kuvan yleistä kirkkautta pienentämällä arvoa liukusäätimellä.

Mustat Säätää valokuvan tummimpia alueita, ja sillä on Varjoja laajempi valikoima sävyarvoja ja vaikutuksia.

Lämpötila Antaa valokuvalle lämpimän (aurinkoisen) ilmeen tai viileän (talvisen) ilmeen.

Sävy Lisää valokuviin vihreää ja magentaa.

Värikirkkaus Parantaa vähemmän värikylläisiä värejä vaikuttamatta yhtä paljon värikylläisempiin väreihin. Liukusäätimellä voit tehostaa valokuvasi värejä tekemättä niistä räikeitä.

Kylläisyys Säädä kuvan kaikkien värien värikylläisyyttä tasaisesti ja paranna värejä liukusäätimellä.

Selkeys Lisää liukusäätimellä kuvaan syvyyttä lisäämällä paikallista kontrastia. Tämä voi parantaa kuvien yksityiskohtia ja pintakuvioita.

Udun poisto Poistaa valokuvista ilmakehän sameutta. Liukusäätimellä voit poistaa tai tehostaa valokuvassa näkyvää sumua.

Terävöitys Parantaa tiettyjen pikselien välistä kontrastia. Terävöitä kuvaa liukusäätimellä.

Vähennä kirkkauskohinaa Kirkkauskohina vaikuttaa häiritsevästi värillisten pikselien kirkkauteen. Korjaa tällainen kohina liukusäätimellä.

Vähennä värikohinaa Värikohinaa tapahtuu, kun moniväriset pikselit näkyvät tasaisena värinä. Korjaa tällainen kohina liukusäätimellä.

Sumennustehosteen käyttö kuvissa

Sumennus löytyy Photoshop Expressin Säädöt-paneelista. Käytettävissä on kaksi sumennusvaihtoehtoa:

• Ympyräsumennus Sumennusta käytetään kuvan tiettyihin osiin
  • Täysi sumennus Sumennusta käytetään koko kuvaan
  1. Siirrä pyöreä maski haluttuun paikkaan. Säädä ympyröitä niin, että valokuva on halutuilta osin tarkka, häivytetty tai sumennettu.

2. Säädä sumennuksen voimakkuutta liukusäätimellä. Voit myös vaihtaa valokuvan epätarkkoja alueita kytkimellä.

Voit myös vaihtaa valokuvan epätarkkoja alueita kytkimellä.

Ympyräsumennus kytkin poissa päältä

Ympyräsumennus kytkin päällä

1. Valitse Täysi-vaihtoehto.

2. Säädä sumennuksen
    voimakkuutta liukusäätimellä.

Täysi sumennus kuvassa

Rajaus

Napsauta , kun haluat rajata, suoristaa tai kiertää kuvia tai kääntää ne peilikuviksi. Voit myös muuntaa ja korjata perspektiiviä tämän vaihtoehdon avulla.

1. Valitse Rajaa-työkalu.

2. Valitse Kuvasuhde.

3. Valitse haluamasi kuvasuhteen esiasetus.

Kuvasuhde
    Kuva, jossa on sosiaalista mediaa varten tarkoitettu kuvasuhde

4. Valitse Tallenna  .

Photoshop Expressillä voit kiertää kuvaa kääntämällä sitä vasemmalle tai oikealle tai kääntämällä sen peilikuvaksi pysty- tai vaakasuunnassa.

1. Valitse Rajaus-työkalu.

2. Valitse Kierrä.

3. Käännä koko kuva oikealle tai vasemmalle tai käännä se peilikuvaksi vaaka- tai pystysuunnassa.

Kuva, jossa on eri kiertovaihtoehtoja: suoristus, kierto vasemmalle, kierto oikealle, kääntö vaakasuunnassa ja kääntö pystysuunnassa.
    Kuva, jossa on eri kiertovaihtoehtoja

4.  Kierrä kuvaa liukukytkimellä.

5. Valitse Tallenna  .

Photoshop Express tarjoaa neljä perspektiivin korjauksen vaihtoehtoa: Täysin automaattinen, Tasapainotettu automaattinen, Pystyvinoutus ja Vaakavinoutus.

1. Valitse Rajaa-työkalu.

2. Valitse Muunna.

3. Korjaa valokuvan perspektiivi liukusäätimellä tai Auto-vaihtoehdolla.

Perspektiivin korjaaminen
    Kuva, jossa on käytetty perspektiivin Pystyvinoutus-korjausta

4. Valitse Tallenna  .

Tekstin lisääminen

Jos haluat lisätä tekstiä, valitse haluamasi tekstiasetus Tekstityylit-luettelosta. Luo meemejä ja julisteita lisäämällä tekstityylejä valokuviin ja kollaaseihin. Voit säätää tekstin peittävyyttä liukusäätimellä, lisätä tekstiin väriä, panoroida, zoomata tai kiertää nopeasti ja siirtää tekstiä.

Voit myös lisätä tekstiä valitsemalla Lisää teksti.

Tekstin lisääminen

Silmien korjaaminen

Tämä ominaisuus on tällä hetkellä käytettävissä vain Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Australiassa.

Voit kopioida silmät valokuvasta ja korvata niillä silmäparin toisessa valokuvassa. Avaa kuva, jonka silmiä haluat muokata, valitse Korvaa silmät ja napauta kasvoja. Voit sitten valita vertailukuvan, josta haluat kopioida silmät.

Parhaat tulokset saat valitsemalla kuvan, joka on napsautettu vastaavissa oloissa (erimerkiksi valaistus, zoomaus tai kuvakulma).

Punasilmäisyys on yleinen ongelma, joka ilmenee, kun kameran salama valaisee kuvauskohteen verkkokalvon. Sitä esiintyy useimmiten kuvattaessa valottomassa tilassa, koska silmän iiris on tällöin avoimena.  Valitse , jos haluat korjata punaiset silmät ja lemmikkien silmät yhdellä napsautuksella.

Virheet eläinten silmissä -työkalulla voit poistaa silmien punertavuuden, joka johtuu valon heijastumisesta (joka johtuu heikosta yleisvalaistuksesta tai salaman käytöstä). Eläinten silmät hehkuvat valkoisina, vihreinä, punaisina tai keltaisina, ja usein käytetyt punasilmäisyyden poistotyökalut eivät välttämättä korjaa niitä oikein.

Reunusten lisääminen

Lisää kuvaan reunus napsauttamalla .

Kauneusvirheiden poisto

Napsauta  poistaaksesi nypyt, lika ja pöly valokuvista yhdellä kosketuksella.

Jos et saa haluamaasi tulosta, napauta uudelleen nähdäksesi eri tulokset jokaisella napautuksella.

Retusoi kasvoja

Ehostuksen siirto

Ehostuksen siirron avulla voit kokeilla eri tyylejä ja jakaa uusia ilmeitä. Photoshop Expressissä voit siirtää ehostusta yhdellä napautuksella.

transfer-makeup-before
transfer-makeup-after

Vedä liukusäädintä nähdäksesi ennen- ja jälkeen-kuvat

Siirrä ehostusta seuraavasti:

1. Avaa kuva Retusoi kasvoja -työnkulussa.

2. Valitse Ehostus.

Ehostuksen siirto

3. Valitse jokin käytettävissä olevista ehostusasetuksista.

4. Säädä lopullista tulosta tarvittaessa valitsemalla Hienosäädä huulia.

Hienosäädä huulia

5. Valitse Tallenna  .

Valokuvien yhdistäminen

Objektien aukaisu

Voit leikata kuvasta pois alueen tai alueita, jotta voit rajata tarvitsemasi kohdat. Joskus voit esimerkiksi haluta rajata kohteen taustasta. Suorita aukaisu ja objektien valinta seuraavasti:

1. Valitse Yhdistä valokuvia ja valitse kuva.

2. Valitse Aukaisu.

3. Photoshop Express tunnistaa kaikki kuvassa olevat objektit Valitse tietty objekti tai useita objekteja.

4. Jos jokin objekti puuttuu, valitse Lisää ja valitse puuttuva objekti Leikkaus-toiminnolla.

5. Leikkaa valitut objektit hyväksymällä muutokset.

Kollaasi

Kollaasien luominen

Photoshop Expressillä voit luoda yhdellä napautuksella upeita ja jakamisen arvoisia kollaaseja. Valitse haluamasi kuvat ja käytä jotakin näytön alalaidan asettelutyyleistä. Kollaasien asettelut perustuvat kuvien metatietoihin, kuten maantieteelliseen sijaintiin ja aikaan.

Kollaasin luominen:

1. Valitse ensimmäisessä näytössä sovelluksen käynnistämisen jälkeen Kollaasi-välilehti.

2. Valitse haluamasi kuvat. Voit yhdistää jopa yhdeksän kuvaan yhdeksi kollaasiksi.

3. Valitse Seuraava.

4. Valitse haluttu asettelu ja napsauta  tehdäksesi muokkauksia.

5. Voit tallentaa kollaasin puhelimen muistiin valitsemalla näytön oikeasta yläkulmasta ja valitsemalla Tallenna.

Kollaasiominaisuudet:

Asettelun muuttaminen Valitse asettelukuvake valitaksesi haluamasi ruudukosta, vapaamuotoisesta ja muotoihin perustuvasta asettelusta.

Kuvasuhde Valitse kuvasuhdekuvake asettaaksesi kollaasin kuvasuhteen.

Kuvien muokkaus ja korvaaminen Valitse muokkauskuvake korvataksesi tai poistaaksesi kollaasin kuvia. Jos haluat vaihtaa kuvien paikkaa, paina kuvaa pitkään ja vedä ja pudota se toiseen soluun. Jos haluat muokata kuvaa, valitse muokkauskuvake.

Tehosteiden käyttö Valitse Tyylin siirto -kuvake ottaaksesi tyylin nopeasti käyttöön kollaasissa.

Taustan lisääminen Valitse taustakuvake lisätäksesi taustatyylejä. Voit valita haluamasi erilaisista kuvioista, väreistä ja liukuväreistä.

Tekstin lisäys Valitse tekstikuvake lisätäksesi kollaasiin tekstiä. Muotoile tekstiä valitsemalla käytettävissä olevista kirjasintyyleistä. Voit säätää tekstin peittävyyttä liukusäätimellä, lisätä tekstiin väriä, panoroida, zoomata tai kiertää nopeasti ja siirtää tekstiä.

Tarran lisääminen Valitse tarrakuvake lisätäksesi kollaasiin tarroja. Voit panoroida, zoomata tai kääntää tarraa ja sijoittaa sen haluamallasi tavalla.

Reunuksien muuttaminen Valitse reunuskuvake käyttääksesi reunuksia ja säätääksesi sisä- ja ulkoreunuksia. Voit myös lisätä värejä reunuksiin.

Animaation lisääminen Valitse annetuista animaatioista se, jota haluat käyttää kollaasiin.

Taltioi

Suotimet

Tämä ominaisuus on tällä hetkellä käytettävissä vain Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Singaporessa, Etelä-Afrikassa ja Kanadassa.

Photoshop Expressin selfie-kamera käyttää reaaliaikaista muotokuvan segmentointia, syvyyden arviointia, linssisumennusta ja matting-tehosteita tabletilla. Niiden avulla voit muokata selfie-kuviasi ja käyttää upeita suotimia liikkeellä ollessasi.

Voit käyttää seuraavia suotimia:

• Pysty – Kuvaan käytetään syvyystehostetta, joka sumentaa taustan.
  • Korostusväri – Valitut osat kuvasta korostetaan ja säilytetään väreissä, kun taas muu osa kuvasta muuttuu mustavalkoiseksi.
  • MV – Kuvan tausta korostetaan ja säilytetään väreissä, kun taas kohde muuttuu mustavalkoiseksi.
  • Liike – Liike-epäterävyys-suodin saa aikaa lineaarisen liikkeen vaikutelman.
  • Zoomaus – Luo häivytystehosteen kohti keskustaa ja antaa vaikutelman kuvan zoomaamisesta.

Tatuoinnit

Photoshop Express käyttää 3D-kasvomallinnusta ja materiaalivärejä realististen tatuointien luomiseen. Voit sijoittaa haluamasi tatuoinnin haluamaasi paikkaan zoomaamalla ja panoroimalla kuvaa. Otettua selfietä voi sitten muokata Editorissa tai luoda siitä kollaasin.

Määritykset

Kuvien koon muuttaminen

Kuvien koon muuttamisvaihtoehdoilla kuvat voidaan pienentää sopimaan valittuun pitkään sivuun säilyttäen kuvan nykyisen korkeuden ja leveyden suhteen. Koon muuttamista voidaan käyttää vietyihin tai tallennettuihin ja jaettuihin kuviin.

1. Siirry Sovellusasetusten Määritykset-kohtaan.

2. Valitse Koon muuttaminen Jakamisasetukset-luokasta.

3. Valitse jokin kokovaihtoehdoista. Voit käyttää myös koon mukauttamisen liukusäädintä tai lisäasetuksia.

Koon muuttaminen

4. Valitse Tallenna  .

Vesileiman lisääminen

Voit lisätä haluamasi kuvan tai tekstin kuvaan vesileimaksi:

1. Kirjaudu Creative Cloud -tilillesi, jollet jo ole kirjautuneena.

2. Valitse Sovellusasetukset > Määritykset > Vesileima.

3. Lisää haluamasi valokuva napsauttamalla Lisää kuva, ja valitse kuva, jonka haluat lisätä vesileimaksi.

4. Lisää tekstiä napsauttamalla Lisää tekstiä, ja tallenna teksti, jonka haluat lisätä vesileimaksi.

5. Liukusäädintä voi käyttää vesileiman peittävyyden säätämiseen.

Lisää vesileima

• Jos haluat poistaa vesileiman käytöstä tai kokonaan, saat kuvan esiin ilman vesileimaa pyyhkäisemällä valokuvan esikatselua, joka näkyy Jaa-näytöllä.
  • Jos haluat poistaa vesileiman käytöstä tai kokonaan kaikista kuvista, poista vesileimaksi lisätty, mukautettu kuva tai mukautettu teksti kohdasta Sovellusasetukset > Määritykset.

JPEG-laadun hallinta

Voit valita laatuasteikon, jota sovelletaan kuvien vientiin tai jakamiseen. 100 %:n arvo antaa parhaan tuloksen, tosin tiedoston koko on silloin myös suurempi. Laatuasteikon arvo on oletuksena 85 %.

Kuvalaadun muuttaminen:

1. Valitse Sovellusasetukset > Määritykset > JPEG-laatu.

2. Muuta Laatu-liukusäätimen arvoa.

Laadun liukusäädin
    Kuvan laadun määrittäminen Photoshop Expressissä

Muut parannetut ominaisuudet

Kuvien automaattinen parantaminen

Käytä Automaattista parannusta säätääksesi valotuksen, kontrastin, vaaleat kohdat, varjot, valkoiset, mustat, lämpötilan, sävyn, värikirkkauden ja selkeyden automaattisiin arvoihin. Jos haluat käyttää automaattista parannusta, napsauta näytön ylälaidasta .

IOS-laitteilla voit antaa Photoshop Expressin käyttää automaattista parannusta aina, kun avaat valokuvan. Voit tehdä tämän poistamalla Poista automaattinen parannus käytöstä -valinnan Määrityksistä.

Voit antaa Photoshop Expressin käyttää automaattista parannusta aina, kun avaat valokuvan. Voit tehdä tämän poistamalla Poista automaattinen parannus käytöstä -valinnan Määrityksistä.

Objektiivivirheiden korjaaminen

Photoshop Expressin linssikorjaustyökalu auttaa korjaamaan objektiivin aiheuttamia virheitä, kuten vääristymiä ja kromaattisia poikkeamia sekä vinjetti- ja perspektiivivirheitä. Koska jokainen objektiivi on suunniteltu ainutlaatuisesti, linssikorjauksia käytetään objektiivin mallin mukaan.

Valitse Ota linssikorjaus käyttöön käyttääksesi linssikorjauksia ja korjataksesi linssiongelmat. Ota linssikorjaus käyttöön -kytkintä ei voi käyttää kuvissa, joissa ei ole linssiongelmia.

Lisätietoja linssiongelmien korjaamisesta on kohdassa Linssikorjaus.

Työn jakaminen

Voit jakaa työsi helposti Instagramissa, Facebookissa, Tumblrissa, Twitterissä ja tekstiviestitse. Tee tämä näytön oikeassa yläkulmassa. Napsauta  ja valitse haluamasi jakovaihtoehto.

Monijakovaihtoehto

Voit jakaa kuvia samanaikaisesti useisiin kohteisiin, kuten Instagramiin, Facebookiin, Tumblriin, Twitteriin ja Flickeriin. Jaa kuvat haluamiisi kohteisiin samanaikaisesti ottamalla kytkin käyttöön niiden kohteiden kohdalla, joihin haluat jakaa, ja napsauttamalla sitten Tallenna ja jaa näytön oikeasta yläkulmasta. Voit myös napauttaa kohteen nimeä, jos haluat jakaa vain kyseiseen kohteeseen.

Tiedot säilyttävä tallennus

Voit korvata valokuvasi jakamisen aikana kopion luomisen sijaan. Voit muuttaa tätä asetusta Määrityksissä. Valitse Sovellusasetukset > Määritykset > Jakamisasetukset ja poista valinta kohdasta Tallenna kopiona.

Muiden Adobe-sovellusten kanssa työskentely

Muodosta yhteys sovelluksiin Creative Cloud, Lightroom ja CC Library Photoshop Expressistä. Toimi seuraavasti:

1. Napsauta näytön oikeasta yläkulmasta .

2. Valitse haluamasi yhteysvaihtoehto Lähetä kohteeseen -osiosta.

3. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksellasi tai Google- tai Facebook-tililläsi ja noudata näyttöön tulevia ohjeita muodostaaksesi yhteyden haluamaasi sovellukseen.

Osallistu keskusteluun

Käy Photoshop Express -yhteisössä, josta saat inspiraatiota ja vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Oletko uusi käyttäjä?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa