Camera Raw voi nopeuttaa monia toimintoja yhteensopivan grafiikkasuorittimen (tunnetaan myös termeillä näytönohjain, näyttökortti tai GPU) avulla.

Huomautus:

Tämä asiakirja keskittyy erityisesti Camera Raw -ohjelmaan. Saat lisätietoja Photoshopin grafiikkasuorittimen käytöstä seuraavista kohdista:

Järjestelmävaatimukset

Määritä käyttääkö Camera Raw grafiikkasuoritinta

Kun Camera Raw kykenee käyttämään grafiikkasuoritinta, Käytä grafiikkasuoritinta -vaihtoehto on valittuna Camera Raw’n asetuksissa. Voit siirtyä Camera Raw’n asetuksiin seuraavasti:

• Mac OS: Valitse Muokkaa > Oletusarvot > Camera Raw.
  • Windows: Valitse Photoshop > Oletusarvot > Camera Raw.

Näytönohjaimen merkin ja mallin määrittäminen

Voit määrittää näytönohjaimen valmistajan ja mallin käynnistämällä Photoshopin, valitsemalla Ohje > Järjestelmätiedot ja katsomalla grafiikkasuorittimen tiedot:

Grafiikkasuorittimen tiedot näkyvät Adobe Camera Raw’n Järjestelmätiedot-ikkunassa

Vianmääritys

Mahdollisia ongelmia

• Camera Raw -valintaikkunan kuva-alue on kokonaan sininen tai kokonaan valkoinen
  • Perustason Develop-liukusäädinten liikuttaminen aiheuttaa kuvan välkkymistä tai värien muuttumista odottamattomalla tavalla
  • Kaatuminen Camera Raw’ta käynnistettäessä, kaatuminen ja jumiutuminen yleisesti tai selittämätön hitaus
  • Grafiikkasuorittimen kiihdytin poistettiin käytöstä virheen takia -virheilmoitus näkyy Camera Raw’n Suorituskyvyn oletusarvot -osiossa Käytä grafiikkasuoritinta -kohdan alapuolella
  • Kuvien esikatselut ja pikkukuvat näyttävät ruudukkomaisilta tai rikkoutuneilta Windowsissa
Adobe Camera Raw -virheilmoitus Käytä grafiikkasuoritinta -vaihtoehdon alla

Ratkaisut

1. Päivitä Photoshop & Camera Raw.
  2. Päivitä näytönohjaimen ohjain.
  3. Kolmannen osapuolen grafiikkakiihdyttimien käytöstäpoisto
  4. Kolmannen osapuolen grafiikkasuorittimen ylikellottamiseen tarkoitettuja apu- ja haxie-ohjelmia ei tueta (esim. Riva Tuner ja MSI Afterburner).

5. Poista käytöstä Järjestelmäasetukset-osion Energiansäästö-välilehden Automaattinen grafiikan vaihto -asetus (Mac OS).
  6. Vaihda näytönohjain uudempaan, yhteensopivaan näytönohjaimeen.
  7. Poista Käytä grafiikkasuoritinta -asetuksen valinta Camera Raw’n asetuksista:
    • Mac OS: Valitse Photoshop > Oletusarvot > Camera Raw.
    • Windows: Valitse Muokkaa > Oletusarvot > Camera Raw.

Päivitä näytönohjaimen ohjain

Jos Camera Raw ei käytä grafiikkasuoritinta ja näytönohjain vastaa järjestelmän vähimmäisvaatimuksia, päivitä grafiikkaohjain.

Mac OS

Grafiikkaohjaimet päivitetään käyttöjärjestelmän päivityksillä. Varmista, että uusimmat käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat käytössä valitsemalla Omenavalikosta tai App Store -sovelluksen Päivitykset-osiosta Ohjelmistopäivitys.

Windows

Lataa uusin ohjain suoraan näyttösovittimen valmistajan sivustosta:

Huomautus:

Tärkeää: Windows-päivitys ei päivitä grafiikkaohjainta. Siirry suoraan näytönohjaimen valmistajan sivustolle ja etsi ohjainpäivityksiä sieltä.

Hyödyntääkö Camera Raw useampaa kuin yhtä grafiikkasuoritinta tai näytönohjainta?

• Camera Raw ei tällä hetkellä hyödynnä useampaa kuin yhtä grafiikkasuoritinta. Kahden näytönohjaimen käyttäminen ei paranna Camera Raw’n suorituskykyä.
  • Useiden näytönohjainten ja ristiriitaisten ohjainten käyttäminen voi aiheuttaa ongelmia Camera Raw’n grafiikkasuorittimella kiihdytetyissä tai grafiikkasuoritinta käyttävissä toiminnoissa.
  • Parhaat tulokset saat yhdistämällä vähintään kaksi näyttöä yhteen näytönohjaimeen.
  • Jos sinun on käytettävä useampaa kuin yhtä näytönohjainta, varmista, että niiden valmistaja ja malli on sama. Muuten saattaa esiintyä kaatumisia ja muita ongelmia.
  • Voit poistaa näytönohjaimen käytöstä Windowsin Laitehallinnassa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella näytönohjaimen nimeä Laitehallinnassa ja valitse Poista käytöstä.
Näytönohjaimen poistaminen käytöstä Adobe Camera Raw’n pikavalikon avulla

Lisätietoja tietyn kortin määrittämisestä Windowsin ensisijaiseksi näytönohjaimeksi saat kortin valmistajan ohjainta koskevista ohjeista.

Ratkaisu 1: Pakota Camera Raw käyttämään Windowsin DirectX- tai macOS:n Metal-ratkaisuja

1. Siirry kohtaan Asetukset>Camera Raw ja tarkista, että grafiikkasuorittimeksi on valittu OpenGL.

openglacr
  2. Sulje Photoshop

3. Camera Raw’n GPU Config.txt -tiedoston sijainti

Windows:

\Users\[käyttäjän nimi]\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\GPU\Camera Raw GPU Config.txt

macOS:

/Käyttäjät/[käyttäjän nimi]/Kirjasto/Application Support/Adobe/CameraRaw/GPU/Camera Raw GPU Config.txt

Käyttäjäkirjastokansio on oletusarvoisesti piilotettu Mac OS X 10.7 -versiossa ja sen jälkeisissä versioissa. Käytä seuraavia ohjeita täällä

4. Poista Camera Raw’n GPU Config.txt -tiedosto manuaalisesti.

5. Käynnistä Photoshop uudelleen.