Photoshopin laajennusten ongelmien tunnistaminen ja vianmääritys.

Huomautus:

Jos alla olevan sisällön tekstin vieressä näkyy kuvake , saatavilla on uutta tietoa Photoshop CC 2015.5 -sovelluksen julkaisusta.

Viallisten tai yhteensopimattomien laajennusten aiheuttamien ongelmien yleiskatsaus

Jos kohtaat jonkin seuraavista ongelmista, syynä saattaa olla viallinen tai yhteensopimaton laajennus:

• Virhe: ”Moduulin [Laajennuksen nimi] lataus epäonnistui, koska se ei toimi tämän Photoshop-version kanssa.”
  • Tallenna- tai Tallenna nimellä -valintaikkunasta puuttuu tiedostomuotoja.
  • Photoshop jumiutuu tai kaatuu sitä käynnistettäessä tai käytettäessä ilman näkyvää syytä
  • Kuvan hahmonnusongelmia laajennuksen suorittamisen jälkeen
  • Photoshop toimii hitaasti sitä käynnistettäessä tai käytettäessä
  • Laajennusten komennot eivät näy oikein Photoshopin valikoissa

Laajennuksessa voi ilmetä ongelmia jostakin näistä syistä:

• Laajennus on suunniteltu Photoshopin toista versiota varten eikä se ole yhteensopiva nykyisen version kanssa
  • Laajennusta ei ole asennettu kokonaan tai se on asennettu väärin
  • Samasta laajennuksesta on asennettu useita versioita
  • Laajennustiedosto on vaurioitunut

Camera Raw -laajennuksen ohje

Jos olet päivittänyt Adobe Camera Raw’n, mutta Photoshop ei vieläkään tunnista kameraasi, perehdy artikkeliin Miksi Photoshop- tai Lightroom-versioni ei tue kameraani?

Jos CS6-, CC- ja uudempien versioiden Camera Raw -laajennuksen päivittäminen ei onnistu, perehdy artikkeliin Camera Raw -plug-inin asennusohjelma

Kolmansien osapuolten laajennusten asennusohje

Seuraavassa on joitakin hyviä ohjeita, joita tulee noudattaa, jotta kolmannen osapuolen laajennusten kanssa ei tule ongelmia:

Ei koskaan:

• Vedä laajennukset Photoshopin aiemman version laajennusten kansiosta nykyisen version laajennusten kansioon.

Aina:

Huomautus:

Aikaisemmin muiden valmistajien laajennuksia, jotka käyttävät omaa asennustapaansa, ei siirretty tai synkronoitu automaattisesti Photoshopin pääversioiden välillä (kuten Photoshop CC 2014:stä Photoshop CC 2015:een).

CC 2015.5:n ja uudempien versioiden kohdalla halusimme minimoida uudelleenasennuksen tarpeen pääversioiden välillä, joten pyysimme kehittäjiä tästä lähin asentamaan jaettuun Creative Cloud -sijaintiin. Asenna uudelleen tai päivitä muiden valmistajien laajennukset niin, että ne käyttävät jaettua Creative Cloud -sijaintia, jolloin muiden valmistajien laajennukset latautuvat automaattisesti pääversioiden välillä.

Huomautus:

Alkaen lokakuussa 2018 julkaistusta versiosta Photoshop CC (versio 20.0), Windowsin 32-bittistä versiota ei enää tueta. Jos sinulla on 64-bittinen Windows-versio ja tarvitset 32-bittisen Photoshop-version aiempia laajennuksia tai laiteohjaimia varten, voit ladata vanhemman 32-bittisen Photoshop-version.

Huomautus:

Mac OS:ssä Photoshop on ainoastaan 64-bittinen sovellus, eikä 32-bittisiä laajennuksia enää tueta. Pyydä laajennuksen 64-bittinen tukipäivitys laajennuksen valmistajalta. Voit myös pitää Photoshopin aiemman version asennettuna, jotta voit käyttää vanhoja 32-bittisiä laajennuksia.

Laajennusten vianmäärityksen vaiheet

Tarkista, että laajennuksissa on uusimmat päivitykset

Ongelmallisen laajennuksen tunnistaminen

Määritä nopeasti, lataako Photoshop ongelmallisen valinnaisen tai kolmannen osapuolen laajennuksen, seuraavasti:

1. Sulje Photoshop.

2. Pidä vaihtonäppäintä painettuna ja käynnistä Photoshop. Käynnistyksen aikana näyttöön tulee valintaikkuna, jossa lukee ”Ohitetaanko valinnaisten ja muiden ohjelmien plug-inien lataaminen?”

Ohita lataaminen -valintaikkuna
  3. Ohita valinnaisten ja kolmannen osapuolen laajennusten lataaminen valitsemalla Kyllä.

Huomautus:

Tämä poistaa valinnaiset ja kolmannen osapuolen laajennukset käytöstä vain nykyisessä istunnossa. Jos lopetat Photoshopin ja käynnistät sen uudelleen painamatta vaihtonäppäintä, valinnaiset tai kolmannen osapuolen laajennukset otetaan käyttöön.

4. Yritä sitten aiheuttaa ongelma uudelleen.

Jos ongelma toistuu, asennettu valinnainen tai kolmannen osapuolen laajennus ei aiheuta ongelmaa. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen painamatta vaihtonäppäintä, jolloin kaikki valinnaiset ja kolmannen osapuolen laajennukset otetaan käyttöön. Ohita loput tämän kohdan vaiheet.

Jos ongelma ei toistu, ongelma johtuu valinnaisesta tai kolmannen osapuolen laajennuksesta. Ongelmallisen laajennuksen tunnistaminen:

1. Sulje Photoshop.

2. Siirrä yksi laajennus Photoshopin laajennusten kansiosta väliaikaiseen sijaintiin (esimerkiksi uuteen työpöydällä olevaan kansioon).

Huomautus:

Photoshopin laajennusten kansiot on kerrottu kohdassa Laajennuskansioiden paikantaminen.

3. Käynnistä Photoshop ja yritä toistaa ongelma uudelleen.

4. Tee jokin seuraavista toimista:

• Jos ongelma toistuu, toista vaiheet 1–3.
    • Jos ongelma ei toistu, viimeksi siirtämäsi laajennus aiheuttaa ongelman. Poista tämä laajennus tai poista se käytöstä ja pyydä tukea tai tietoja päivitetystä laajennuksen versiosta ottamalla yhteyttä sen valmistajaan. Asenna uudelleen tai ota uudelleen käyttöön ongelmattomat valinnaiset ja kolmannen osapuolen laajennukset, jotka olet poistanut tai poistanut käytöstä.
  5. Käynnistä Photoshop ja yritä toistaa ongelma uudelleen.

Ongelmallisen laajennuksen poistaminen käytöstä pysyvästi

Poista laajennus pysyvästi käytöstä käyttämällä seuraavia tapoja:

• Poista laajennus Photoshopin laajennuskansiosta väliaikaiseen sijaintiin, joka ei ole Photoshopin laajennuskansioissa (esimerkiksi uuteen työpöydällä olevaan kansioon).
  • Nimeä kukin ongelmallisista laajennustiedostoista siten, että tiedostonimi alkaa aaltoviivalla (~). Photoshop ei lataa tiedostoja, jotka alkavat aaltoviivalla.
  • Noudata kunkin laajennuksen julkaisijan toimittamia asennuksen poistamisohjeita.

Laajennuskansioiden paikantaminen

Muiden julkaisijoiden ja valinnaiset laajennukset voidaan asentaa jompaan kumpaan seuraavista sijainneista:

• Tietyn version sijainti – asennettu laajennus ladataan vain tiettyyn Photoshop CC -versioon (esim. vain Photoshop CC 2014:ään)
  • Jaetusta Creative Cloud -sijainnista kaikille asennetuille Photoshop CC -versioille ilman, että laajennusta tarvitsee asentaa uudelleen

Windows

Jos asensit laajennuksen tietyn Photoshop-version sijaintiin, Photoshopin laajennuskansio on täällä:

• Hard Drive\Program Files\Adobe\[Photoshop-versio]\Plug-ins
Laajennuskansio Windows

Jos asensit laajennuksen jaettuun Creative Cloud -sijaintiin, laajennuskansio on täällä:

• Hard Drive\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC
WinSharedPluginsFolder

Camera Raw -laajennus on yleisessä laajennuskansiossa, jonka Photoshop, Bridge ja Photoshop Elements jakavat:

• Hard Drive\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\[Photoshop-version numero]

macOS

Jos asensit laajennuksen tietyn Photoshop-version sijaintiin, Photoshopin laajennuskansio on täällä:

• Kiintolevy/Applications/[Photoshop-versio]/Plug-ins
Laajennuskansio MacOS

Jos asensit laajennuksen jaettuun Creative Cloud -sijaintiin, laajennuskansio on täällä:

• Hard Drive/Library/Application Support/Adobe/Plug-Ins/CC
macSharedPath

Camera Raw -laajennus on yleisessä laajennuskansiossa, jonka Photoshop, Bridge ja Photoshop Elements jakavat:

• Kiintolevy/Library/Application Support/Adobe/Plug-Ins/[Photoshop-version numero]/File Formats.