Fotolia ilmoitti, että sisältöjen lähettäminen, indeksointi ja hallinta keskitetään jatkossa Adobe Stock ‑avustajaportaaliin. Tällä sivulla vastataan Fotolia-avustajien mahdollisiin kysymyksiin ja kerrotaan, miten Fotolia-avustajat voivat synkronoida tilinsä aloittaakseen Adobe Stock ‑avustajaportaalin käytön.

Tilin synkronointi

Fotolia-avustajana voit käyttää Fotolia-tilisi tietoja Adobe Stockissa synkronoimalla Fotolia-tilisi, kun kirjaudut Adobe Stock ‑avustajaportaaliin ensimmäisen kerran. Voit synkronoida tilisi seuraavasti:

1. Siirry Adobe Stock ‑avustajaportaaliin.
  2. Luo Adobe ID valitsemalla Aloita tai kirjaudu sisään valitsemalla Minulla on jo Adobe ID.
  3. Synkronoi Fotolia-tilisi valitsemalla Kyllä, olen Fotolia-avustaja. Sinua pyydetään antamaan Fotolia-tunnuksesi ja ‑salasanasi.

Usein kysytyt kysymykset

Näistä usein kysytyistä kysymyksistä löydät vastauksen mahdollisiin kysymyksiin, jotka liittyvät Fotolia-tilisi synkronointiin Adobe Stockiin.

Milloin Fotolia-avustajasivusto suljetaan ja yhdistetään Adobe Stockiin?

5. helmikuuta 2019 alkaen Fotolia-avustajasivustossa voidaan suorittaa toimintoja vain rajoitetusti: tehdä maksupyyntöjä, lähettää verolomake ja hallita sisältöä. Sisältöjen lähetystoiminto ja myynnin koontinäyttö poistetaan tällöin Fotoliassa käytöstä.

5. marraskuuta 2019 Fotolia-sivusto ei enää ole käytettävissä.

Miksi sivustot yhdistetään?

Kehitystyömme painottuu Adobe Stock ‑avustajaportaaliin, jonka innovatiivinen käyttöliittymä ja automatisointityökalut tekevät lähetysprosessista mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Tässä on muutamia Adobe Stock ‑avustajaportaalin keskeisistä toiminnoista:

• Säästä aikaa hyödyntämällä automaattisia avainsanoja, automaattista luokittelua ja automaattisia otsikoita.
  • Muokkaa tai lisää avainsanoja jo julkaistuun sisältöön.
  • Mukauta avustajaprofiilisi Adobe Stock ‑portfoliosivua parhaiden töidesi kokoelmilla.
  • Tutustu Viikon avustaja ‑esittelymme menestyssisältöön ja siihen, miten voit päästä esiteltäväksi.
  • Mainosta työtäsi Adobe Portfoliossa ja rakenna Adobe Stock ‑sisältöihisi perustuva kaunis sivusto ilmaiseksi.

Onko minun lähetettävä kaikki tiedostoni uudelleen, kun olen synkronoinut tilini Adobe Stockin kanssa?

Ei. Kaikki hyväksytyt sisältösi ovat edelleen käytettävissä sekä Fotolia- että Adobe Stock ‑sivustossa siihen katsomatta, synkronoitko Fotolia-tilisi Adobe Stockin kanssa. Kun synkronoit Fotolia-tilisi, voit lähettää ja hallita sisältöä, tarkastella myyntiä ja pyytää maksuja Adobe Stock ‑avustajaportaalissa.

Mitä sijoitukselleni tapahtuu?

Sijoituksesi säilyy. Fotolia-krediittien myynnin rojaltit ja Adobe Stockin suurten tilauspakettien vähimmäismaksut määräytyvät sijoituksen perusteella.

Olen Fotolian yksinoikeudellinen avustaja. Onko Adobe Stockilla yksinoikeudellista ohjelmaa?

Tällä hetkellä ei ole suunnitteilla vakiokuvista, vektoreista ja videoista muodostuvien yksinoikeudellisten sisältöjen sopimuksia.

Fotolian yksinoikeudellisena avustajana pystyin määrittämään sisällölleni mukautetun hinnan. Onko tämä mahdollista Adobe Stockissa?

Ei. Adobe Stockissa resurssiin tarvittavien krediittien määrä on vakio, eikä sitä voi mukauttaa. Resurssikohtainen hinta vaihtelee resurssin tyypin ja ostajan ostosopimuksen (krediittipaketti tai tilaus) mukaan. Lisätietoja on avustajien rojaltitiedoissa.

Mitkä ovat maksuttoman Adobe Portfolion edut Adobe Stock ‑avustajille?

Adobe Portfolion avulla voit luoda kauniin, yksilöllisen sivuston sisältöjesi mainostamista varten. Adobe Portfolio ‑sivustosi kävijät voivat ostaa kuvasi Adobe Stockista. Adobe Portfolion käyttö antaa mahdollisuuden lisätä näkyvyyttä ja kaupallistaa sisältöä.

Miten voin julkaista Adobe Stock ‑kokoelman Adobe Portfoliossa?

Adobe Stock ‑avustajana voit hyödyntää maksutonta Adobe Portfolio ‑jäsenyyttä, jos sinulla on vähintään yksi tiedosto verkossa. Siirry Adobe Stock ‑avustajatilisi Koontinäyttö-välilehdessä Oma portfolio ‑kohtaan ja napsauta Kokoelmat-välilehteä. Napsauta kokoelmaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Julkaise Adobe Portfoliossa.

Sinut ohjataan Adobe Portfolio ‑sivustoon, jossa voit mukauttaa sivua sekä halutessasi lisätä Lightroom CC ‑albumeita ja olemassa olevia Behance-projekteja.

Voinko synkronoida tilini Fotolia-sivuston sulkemisen jälkeen?

Kyllä, voit jatkaa tilisi synkronointia myös 5. marraskuuta 2019 jälkeen, jolloin Fotolia-sivusto yhdistetään Adobe Stockiin. Muista kuitenkin, että sinun on synkronoitava Fotolia-tilisi, jotta voit lähettää uutta sisältöä 5. helmikuuta 2019 jälkeen, ja kaikki uusien sisältöjen lähetykset on suoritettava Adobe Stock ‑avustajaportaalin kautta.

En ole kiinnostunut Adobe Stock ‑tilin luonnista. Mitä voin tehdä?

5. helmikuuta 2019 jälkeen et enää voi lähettää uutta sisältöä Fotolia-sivuston kautta, mutta voit edelleen pyytää maksuja, hallita sisältöjä ja lähettää verolomakkeen Fotolia-sivustossa 5. marraskuuta 2019 asti.

Sisällöt, jotka ovat lisensoitavissa sekä Fotolia- että Adobe Stock ‑sivustossa, ovat 5. marraskuuta 2019 jälkeen lisensoitavissa ainoastaan Adobe Stockissa, ja saat edelleen rojalteja Fotolian kanssa solmimiesi sopimusten mukaisesti.

Jos et enää halua toimia avustajana, voit sulkea Fotolia-tilisi ja pyytää loppumaksun ottamalla yhteyttä avustajien tukeen. Loppumaksuille ei ole asetettu vähimmäisansaintavaatimusta.

Vianmääritys

En muista Fotolia-tunnustani tai ‑salasanaani.

Jos olet unohtanut Fotolia-salasanasi, valitse Reset Password (Palauta salasana) ‑linkki osoitteessa https://fotolia.com/Member/Login.

Jos olet unohtanut tunnuksesi, ota yhteyttä avustajien tukeen.

Olen synkronoinut Fotolia-tilini Adobe Stockin kanssa, mutta en näe Fotolia-sisältöjäni, vaan ainoastaan tyhjän sivun.

Tämä voi johtua siitä, että sinulla on useita Fotolia-tilejä, ja Adobe ID:nä käyttämäsi sähköpostiosoite liittyy Fotolia-tiliin, jolla ei ole sisältöjä. Ota yhteyttä avustajien tukeen, jotta Adobe Stock ‑tilisi synkronoidaan oikean Fotolia-tilin kanssa.

Olen luonut Adobe Stock ‑tilin synkronoimatta sitä Fotolia-tilini kanssa. Voinko yhdistää tilini?

Ota yhteyttä avustajien tukeen ongelman ratkaisemiseksi.

Käytän sisältöjen lähettämiseen kolmannen osapuolen sovellusta, kuten StockSubmitteria. Toimiiko se Adobe Stockin kanssa?

Tarkista yhteensopivuus Adobe Stockin kanssa ottamalla yhteyttä kolmannen osapuolen sovelluskehittäjään. Haluamme muistuttaa, että voit lähettää sisältöä Adobe Stock ‑avustajaportaaliin suoraan vetämällä ja pudottamalla tai FTP:n kautta. Tuemme suoria lähetyksiä myös Adobe Photoshop Lightroom Classic CC:stä ja Adobe Bridgestä. Lisätietoja on artikkelissa Sisällön lähetys.