Perehdy Adobe Stockin mallin julkaisulupaan ja suojausohjeisiin.

Milloin mallin julkaisulupa on tarpeen?

Olitpa kuvaamassa ammatti- tai harrastelijamalleja tai ottamassa tilannekuvia ystävistä ja perheenjäsenistä, sinun on pyydettävä heiltä lupa, ennen kuin julkaiset valokuvat kaupallisiin tarkoituksiin.

Kysy itseltäsi: ”Tunnistaisiko henkilö itsensä valokuvasta?” Jos vastauksesi on Kyllä, sinun täytyy sisällyttää lähetykseesi mallin julkaisulupa. Tunnistus voi perustua ulkoisiin tekijöihin (esimerkiksi muihin tunnistettavissa oleviin ihmisiin, yksilöllisiin vaatteisiin, laitteisiin tai paikkaan) tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin (esimerkiksi tatuointeihin tai syntymämerkkeihin). Siksi kannattaa varmuuden vuoksi aina pyytää mallin julkaisulupa jopa jonkin ruumiinosan lähikuvaa varten. Jos malli on alasti tai hänet esitetään seksuaalisella tavalla, mutta hän ei muuten ole tunnistettavissa, mallin julkaisulupa tarvitaan silti. Mallin julkaisuluvan täytyy sisältää kopio mallin valokuvalla varustetusta henkilöllisyystodistuksesta, jotta voidaan varmistaa, että malli on täysi-ikäinen.

Samat säännöt koskevat myös näyttelijöitä, ystäviä, perheenjäseniä ja jopa satunnaisia ihmisiä sisältäviä videoita. Jos videossa on puhetta, tarvitset mallin julkaisuluvan myös puhujalta.

Tarvitset mallin julkaisuluvan myös oikeisiin ihmisiin tai ruumiinosiin perustuvia kuvitus- tai vektorikuvia varten. Tarvitset mallin julkaisuluvan esimerkiksi valokuvalle, joka sisältää t-paidalle tulostetun kasvokuvan tai seinällä olevan muotokuvan.

Älä myöskään unohda hankkia mallin julkaisulupaa omamuotokuvia varten. Tällöin sinun on allekirjoitettava mallin julkaisulupa sekä valokuvaajana että mallina.

Mallin julkaisuluvan vaatimukset

Voit ladata mallin julkaisuluvan Adobe Stock ‑avustajaportaalista, etsiä sen täältä tai välittää mallin julkaisuluvan Adobe Signilla digitaalisesti sähköistä allekirjoitusta suoraan avustajaportaalista. Prosessi on hyvin selkeä, eikä sitä varten tarvitse ladata mitään ohjelmistoja. Lisätietoja on kohdassa Mallin tai omaisuuden julkaisuluvan lähettäminen

Lataa yksityiskohtainen tarkistuslistamme ja varmista sen avulla, että olet antanut kaikki tarvittavat tiedot:

Lataa

Muista seuraavat vaatimukset:

• Varmista luettavuus kirjoittamalla kaikki nimet ISOIN KIRJAIMIN.
  • Valokuvaajan nimen on vastattava Adobe Stock ‑tilinhaltijan nimeä.
  • Yrityksillä ja toimistoilla on oikeus käyttää eri valokuvaajia ja elokuvantekijöitä. Jos lähetät sisältöä yrityksenä, yrityksen nimen täytyy näkyä valokuvaajan tai elokuvantekijän nimen vieressä.
  • Jos malli on alle 18-vuotias, sinun on hankittava vanhemman tai huoltajan allekirjoitus. Yritä hankkia julkaisulupaan allekirjoitus molemmilta vanhemmilta: yhdeltä vanhempana tai holhoojana ja toiselta todistajana. Tämä varotoimi vähentää riskiä sille, että yksi vanhempi yrittää kumota toisen vanhemman suostumuksen.
  • Jos kuvaat vanhempana omaa lastasi, sinun on kirjoitettava nimesi ja allekirjoitettava kaksi kertaa: sekä taiteilijana että vanhempana.
  • Kun kuvaat ryhmää, sinun hankittava jokaisen henkilön nimi ja allekirjoitus erilliseen julkaisulupaan. Jos esimerkiksi kuvaat jalkapallojoukkuetta, valmentaja ei voi allekirjoittaa lupaa koko ryhmän puolesta.
  • Malli tai valokuvaaja ei voi toimia todistajana. Todistajan allekirjoitusta ei tarvita, jos keräät sähköiset allekirjoitukset Adobe Sign ‑toiminnon avulla.
  • Kaikki allekirjoitukset on päivättävä, ja päivämäärien on täsmättävä.
  • Moderaattorit eivät voi hyväksyä julkaisulupaa, joka näyttää siltä, että se on yhdistelty digitaalisesti.
  • Mallin julkaisuluvat täytyy lähettää JPEG-tiedostoina, joiden nimet ovat alle 30 merkkiä pitkiä.

Valinnaiset, mutta suositeltavat tiedot:

• mallin etnisyys
  • tietoja kuvausistunnon päivämäärästä ja paikasta
  • mallin visuaalinen viitekuva. Visuaalinen viitekuva tarvitaan, jos keräät sähköiset allekirjoitukset Adobe Sign ‑toiminnon avulla.

Hyväksyttävät julkaisulupalomakkeet

Hyväksymme mallin julkaisuluvat monilla kielillä. Hyväksymme myös muista lähteistä hankitut lomakkeet, kunhan ne sisältävät kaikki tarkistuslistassamme olevat tiedot ja ne on täytetty asianmukaisesti. Katso edellä oleva ladattava mallin julkaisuluvan tarkistusluettelo.

Hyväksymme muun muassa seuraavat kielet:

• kiina
  • tšekki
  • tanska
  • hollanti
  • suomi
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • italia
  • japani
  • korea
  • norja
  • puola
  • portugali
  • venäjä
  • espanja
  • ruotsi
  • turkki
  • ukraina

Julkaisulupalomakkeiden lähteitä ovat muun muassa seuraavat:

• 123rf
  • Alamy
  • American Society of Media Photographersin mallin, alaikäisen ja omaisuuden julkaisuluvat sekä ASMP Release ‑sovellus
  • Bigstockin mallin, alaikäisen ja omaisuuden julkaisuluvat
  • Corbis
  • Dreamstime
  • Easy Release -sovellus, oletusasetuksilla
  • Fotolian mallin, alaikäisen ja omaisuuden julkaisuluvat
  • Getty Images ja iStockphoto
  • iD Release ‑sovellus
  • LeaseMe-sovellus
  • Shutterstock
  • Top Model Release ‑sovellus
  • VMRelease-sovellus

Ohjeet julkaisulupien luontiin, uudelleenkäyttöön ja liittämiseen sisältöösi ovat kohdassa Mallin tai omaisuuden julkaisuluvan lähettäminen.

Newreleasefeature